MäklarOfferter

Vilken månad säljs det flest bostäder?

Vilken månad säljs det flest bostäder?

Som säljare är det viktigt att kolla upp flera saker inför bostadsförsäljningen. Ju mer information du har, som bland annat under vilken månad det säljs flest hus, samt hur efterfrågan ser ut i just din kommun, kan du också anpassa försäljningen bättre. Det görs ständigt nya undersökningar om hur bostadsmarknaden ser ut, för såväl köpare som säljare. Just nu och sedan ett tag tillbaka råder det en viss bostadsbrist över hela landet. Detta är positiva nyheter för dig som säljare eftersom det är många som vill och behöver köpa.

En fråga som många säljare har är ”När säljs det flest bostäder?”. Svaret varierar en hel del beroende på i vilken kommun du bor i. Orter som är turisttäta under vissa säsonger, exempelvis Västkusten under sommaren, har ett ökat tryck under tidig vår. Köpare går ofta och funderar över bostadsköp under julen för att sedan ta beslut någon gång i april. Om du däremot säljer din bostad i en ort där trycket från turister inte är lika stort gäller andra siffror. Marknaden för försäljning av bostäder förändras ständigt och påverkas av både privat- och marknadsekonomi. Detta gör att de flesta som säljer bostad ofta gör det ungefär vid samma tidpunkt. Detta kan innebära färre köpare per objekt, en anledning till varför en mäklare är så viktig. Mäklare som sålt liknande objekt i området tidigare har ofta intresserade köpare för ditt objekt. Läs gärna mer om detta i vår artikel ”Varför ska jag använda mäklare?”.

Statistik från tidigare år

Som ovan nämnt kan försäljningar öka på vissa håll i landet under tidig vår. Men sett till Hemnets statistik över flest sålda bostäder visas det tydligt att majoriteten av bostadsförsäljningar runt om i landet är något lägre i december månad. Hitta mer användbar information om utvecklingen för bostadsmarknaden i våra andra artiklar: ”När är det bäst att sälja bostaden?” och ”Hur lång tid tar en bostadsförsäljning i genomsnitt?”.

Tips

En bra och erfaren mäklare vet när det är bäst tid att sälja. Med vår unika matchningstjänst hittar du enkelt den bästa mäklaren.

Till matchningstjänstenPil

Artiklar om sälja bostad (122)

Vi tror att du också skulle gilla dessa artiklar.

Tjänsten är gratisInga förpliktelserSpara tid & pengarFå högre försäljningspris
Jämför mäklare