MäklarOfferter

Mäklaren svarar inte och hör inte av sig?!

Mäklaren svarar inte och hör inte av sig?!

Det kan vara mycket frustrerande när en mäklare inte svarar eller hör av sig, speciellt när du befinner dig mitt i en viktig process som att köpa eller sälja en bostad.

Varför svarar inte mäklaren?

Det kan finnas flera anledningar till att en mäklare inte svarar. Den vanligaste orsaken är hög arbetsbelastning, speciellt under perioder då många vill köpa eller sälja en bostad. Det kan också handla om missförstånd gällande förväntningar på återkopplingstider, vilket kan resultera i att mäklaren inte inser att du väntar på ett svar.

Förändringar inom mäklarfirman, till exempel när anställda slutar eller börjar, kan också orsaka tillfälliga avbrott i kommunikationen. Tekniska problem, som en trasig telefon eller problem med e-posten, kan också vara en orsak till att du inte får svar från mäklaren. Mäklare är också människor och kan vara frånvarande på grund av personliga skäl såsom sjukdom, familjeangelägenheter eller semester.

Ibland kan en mäklare göra bedömningen att det inte finns någon ny information att dela med sig av, eller att det inte är lämpligt att diskutera mer just nu. Detta kan uppfattas som nonchalans eller brist på respons, även om detta inte är avsikten.

Om en mäklare inte svarar efter flera försök från din sida kan det tyvärr innebära att de saknar engagemang eller intresse. Detta är ett tecken på dålig service och oprofessionellt beteende.

Tips

Ska du sälja din bostad? Gör som tiotusentals bostadssäljare har gjort – hitta och jämför mäklare gratis på MäklarOfferter.

Kom igångPil

Saker du kan göra om mäklaren inte svarar

Om mäklaren inte svarar finns det flera åtgärder du kan vidta.

Pröva olika kommunikationssätt

Om du inte får svar via telefon, prova att skicka ett e-postmeddelande, och tvärtom. Ibland kan meddelanden hamna i skräpposten eller tekniska problem kan förhindra att meddelanden kommer fram. Dubbelkolla även att du har de rätta kontaktuppgifterna till mäklaren och pröva att ringa vid olika tider. Det går alldeles utmärkt att ringa mäklaren på helgen eller på kvällen.

Kontakta mäklarbyrån

Om mäklaren arbetar för en mäklarbyrå med flera anställda, kan du kontakta byrån direkt och informera dem om din situation. De kan antingen ge dig information om varför mäklaren inte har svarat eller hjälpa dig att etablera kontakt.

Ha tålamod

Mäklare har ofta mycket att göra och kan vara upptagna med visningar eller andra kunder. Ge dem lite tid att svara, men om det har gått mer än ett par arbetsdagar är det rimligt att försöka igen.

Om mäklaren slutar svara eller höra av sig, är det viktigt att du följer upp på ett artigt men bestämt sätt. Handlar det om en mäklare som ansvarar för att sälja din bostad, kan det vara dags att tänka på att byta mäklare. Anser du att mäklaren har agerat vårdslöst, oprofessionellt eller brutit mot god fastighetsmäklarsed kan du dessutom överväga att anmäla mäklaren till Fastighetsmäklarinspektionen.

Artiklar om mäklare (53)

Vi tror att du också skulle gilla dessa artiklar.

Tjänsten är gratisInga förpliktelserSpara tid & pengarFå högre försäljningspris
Jämför mäklare