MäklarOfferter

Kommande försäljning, på gång, snart till salu och på förhand – vad betyder det?

Kommande försäljning, på gång, snart till salu och på förhand – vad betyder det?
Vad betyder kommande försäljning, på gång och snart till salu?

En bostad som finns under kommande försäljning, på gång eller snart till salu i en bostadsannons är inte till salu just nu men kommer eventuellt att bli det längre fram. Det är en marknadsföringsstrategi som mäklare använder för att fylla ut sina hemsidor med objekt, men det finns än så länge inga undersökningar på att det skulle vara fördelaktigt för säljaren överhuvudtaget.

När en bostad ligger under kommande försäljning i en bostadsannons betyder det att bostaden inte är till salu just nu men kommer att bli längre fram. Det kan till exempel bero på att säljaren till bostaden letar efter en ny bostad och när en ny bostad är funnen säljs bostaden som ligger som snart till salu. Kommande försäljning och snart till salu är ett marknadsföringsknep som mäklare använder för att driva trafik från Hemnet till sina hemsidor och för att fylla ut sina hemsidor med objekt. Det finns inga bevis för att det skulle vara fördelaktigt för säljaren att annonsera ut bostaden som kommande eller snart till salu.

Olika namn för samma sak

Olika mäklarbyråer kallar denna tjänst för olika saker. Svensk fastighetsförmedling använder begreppet Aktiv matchning. Bjurfors kallar det På förhand. Fastighetsbyrån säger På gång och Skandiamäklarna Redo. Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, Mäklarhuset, HusmanHagberg och Notar använder Kommande försäljning. Erik Olsson märker annonserna med Kommer snart.

Spekulant till en bostadsrätt eller ett hus som snart är till salu

Är du spekulant till en bostad som finns under kommande försäljningar ska du ta kontakt med mäklaren och visa ditt intresse. Då kommer mäklaren att kontakta dig när bostaden ligger ute till försäljning. Du kan också prova att lägga ett förhandsbud eller be om en förhandsvisning av bostaden. Till rätt köpeskilling kan säljaren vara intresserad att sälja bostaden tidigare är planerat. Tänk på att ha ett lånelöfte från banken så att du vet hur stort bolån du kan bli beviljad.

Tips

Ska du sälja din bostad? Gör som tiotusentals bostadssäljare har gjort – hitta och jämför mäklare gratis på MäklarOfferter.

Jämför mäklarePil
Vanliga frågor om

Kommande försäljning & Snart till salu

Vad betyder kommande försäljning?Pil

Det betyder att bostaden är förberedd inför en kommande försäljning men inte ligger ute till salu just nu.

Vad betyder snart till salu?Pil

Att bostaden kommer att komma ut till försäljning någon gång i framtiden.

Artiklar om mäklare (53)

Vi tror att du också skulle gilla dessa artiklar.

Tjänsten är gratisInga förpliktelserSpara tid & pengarFå högre försäljningspris
Jämför mäklare