MäklarOfferter

Vilken mäklare säljer mest?

Vilken mäklare säljer mest?

...och varför hen troligtvis inte är rätt för dig

Om du letar efter mäklaren som säljer mest i ditt område i tron om att det är den ”bästa mäklaren” – då bör du definitivt läsa vidare!

Att sälja sin bostad är den största affären de flesta människor gör i livet. Det är inte lätt att veta vad som är bäst i alla lägen eller hur man ska välja rätt mäklare när det väl är dags att sälja huset eller lägenheten.

Ett misstag som vissa bostadssäljare gör är att tro att mäklaren som säljer mest också är den mäklare som är bäst.

Vi förklarar varför mäklaren som säljer mest i området troligtvis inte är rätt för dig och varför de sannolikt inte heller är mäklaren som bostadssäljarna är mest nöjda med.

Baserat på tiotusentals telefonintervjuer med bostadssäljare, så visar det sig att mäklarna som säljer mest vanligtvis inte är de som får bäst omdömen, ofta tvärt om!

Det är lätt att förstå varför mäklare som optimerar för att sälja så många bostäder som möjligt inte är de som får de mest nöjda säljarna. Får man förmycket att göra så börjar man slarva eller så hinner man helt enkelt inte lägga ner tillräckligt med tid på varje försäljning.

Vissa av dessa mäklares omdömen kan vara: ”glömde låsa efter visningen”, ”slutade svara efter försäljningen”, ”hjälpte inte till med deklarationen som utlovat”…

Du skulle troligtvis inte välja ”kirurgen som opererar mest”, utan det som är viktigt för dig i en sådan situation är att ingreppet blir lyckat och att resultat blir som du tänkt dig. På samma sätt bör du inte blint välja mäklaren som säljer mest, utan du bör följa Fastighetsmäklarinspektionens rekommendation:

Det kan vara bra att jämföra flera olika mäklare innan du väljer vem du vill anlita. Då kan du få en uppfattning om vad mäklaren kan erbjuda. Exempelvis priser och villkor för uppdraget kan variera.” – Fastighetsmäklarinspektionen

Det verkar alltså som att det gamla mantrat ”kvalitet före kvantitet” även gäller för mäklare!
 

Tips

Behöver du hjälp att hitta bästa mäklaren till din bostadsförsäljning? MäklarOfferters unika matchningstjänst har hjälpt tiotusentals bostadssäljare att hitta rätt mäklare.

Till matchningstjänstenPil
Vanliga frågor om

Vilken mäklare säljer mest

Bör jag välja mäklaren som säljer mest i mitt område?Pil

Nej. Att välja den mäklare som säljer mest i ditt område utan att jämföra andra mäklare rekommenderas inte. Fastighetsmäklarinspektionen rekommenderar att man ska jämföra och välja mellan flera olika mäklare innan man anlitar en mäklare.

Artiklar om mäklare (53)

Vi tror att du också skulle gilla dessa artiklar.

Tjänsten är gratisInga förpliktelserSpara tid & pengarFå högre försäljningspris
Jämför mäklare