MäklarOfferter

Exklusiva mäklare & lyxmäklare - säljer lyxvillor och lyxlägenheter

Exklusiva mäklare & lyxmäklare - säljer lyxvillor och lyxlägenheter
Vad gör en lyxmäklare/exklusiv mäklare?

Så kallade lyxmäklare eller exklusiva mäklare förmedlar bostäder inom premiumsegmentet.

Att sälja bostäder utöver det vanliga kräver ibland även mäklare utöver det vanliga. Det är inte ovanligt att ägare till exklusiva bostäder väljer att anlita en så kallad lyxmäklare när det är dags att sälja bostaden. Exklusiva mäklare har väldigt specifika kundgrupper och tar sig endast an bostadsförsäljningar inom premiumsegmentet. De har oftast även en gedigen erfarenhet och flera rekordnoteringar i bagaget. Fortsätt läsa för att ta reda på mer!

Mäklare som förmedlar exklusiva bostäder

Vad gör egentligen en exklusiv lyxmäklare? I grund och botten har en lyxmäklare naturligtvis precis samma arbetsuppgifter som en vanlig mäklare, men det finns ändå mycket som skiljer sig åt. En mäklarfirma som fokuserar på lyxvillor och lyxlägenheter har en väldigt specifik kundgrupp, och även ett arbetssätt som skiljer sig ganska drastiskt från de flesta andra mäklarfirmor.

Lyxvillor och lyxlägenheter inom premiumsegmentet

Det som alla lyxmäklare har gemensamt är att de endast tar sig an försäljningsuppdrag inom premiumsegmentet. Det innebär att de endast väljer att representera Sveriges mest exklusiva och vackra lägenheter, villor, gårdar, sjöställen eller till och med slott. Vissa exklusiva mäklarfirmor fokuserar endast på till exempel Stockholms innerstad medan andra har större geografisk täckning. Det finns även mäklarfirmor som väljer att sälja lyxbostäder i såväl Sverige som utomlands.

Mäklare med lång erfarenhet, stort nätverk och gedigna kunskaper

En lyxbostad följer vanligtvis inte den vanliga bostadsmarknadens utveckling, utan påverkas istället av en rad andra faktorer. Det krävs alltså stor expertis för att upprätta nya riktmärken för prissättning. Mäklarfirmor som marknadsför sig själva som exklusiva brukar därför endast anställa mäklare med mångårig erfarenhet och rekordnoteringar bakom sig.

Skräddarsydda mäklartjänster

Exklusiva mäklare brukar sällan använda sig av färdiga paketlösningar med standardupplägg, utan bygger varje unik bostadsaffär från grunden för att kunna hitta rätt köpare för maximal avkastning. Mäklartjänsten blir helt enkelt skräddarsydd efter varje unikt bostadsobjekt, med stort fokus på att bostaden presenteras på ett optimalt sätt. Då lyxmäklare inte är tyngda av att ha ett flertal mindre tidskrävande bostäder till salu kan de istället tillhandahålla högsta servicenivå vid försäljningen av lyxbostäder.

Försäljningar som sker under diskretion

Något som många lyxmäklare väljer att trycka på i sin marknadsföring är att de erbjuder bostadsförsäljning under full diskretion. Vissa som säljer en lyxlägenhet eller lyxvilla vill inte visa upp sitt hem publikt i till exempel annonser, och därför erbjuder lyxmäklare möjligheten till mindre publika bostadsförsäljningar. Det här är möjligt tack vare att mäklarfirman har ett stort kundregister av aktiva intressenter.

Hitta en lyxmäklare via MäklarOfferter

Är du på jakt efter en exklusiv mäklare som är redo att ta sig an försäljningen av din villa eller lägenhet? Genom den smidiga jämförelsetjänsten på MäklarOfferter kan du väldigt enkelt samla in offerter från relevanta lyxmäklare i ditt område. Här kan du jämföra flera offerter och på så vis hitta den rätta lyxmäklaren för just ditt bostadsobjekt.

Tips

Letar du efter mäklare som kan sälja ditt premiumobjekt? MäklarOfferter har hjälpt bostadssäljare över hela landet att hitta mäklare till dom mest exklusiva objekten.

Hitta rätt mäklarePil
Vanliga frågor om

Exklusiva mäklare & lyxmäklare

Vad är skillnaden mellan en vanlig mäklare och en lyxmäklare?Pil

De främsta skillnaderna är objekten de förmedlar samt kundbasen eller spekulantregistret de har.

Var hittar man exklusiva mäklare?Pil

Med hjälp av den smidiga jämförelsetjänsten på MäklarOfferter kan snabbt och enkelt hitta den rätta lyxmäklaren för ditt bostadsobjekt.

Artiklar om mäklare (43)

Vi tror att du också skulle gilla dessa artiklar.