Nyfiken på arvoden? Få offerter från mäklare Tjänsten är gratis Inga förpliktelser

Mäklararvode

Dagligen uppdaterad information & statistik baserad på tiotusentals telefonintervjuer med riktiga bostadssäljare!

(senaste uppdatering 2023-03-20)

Vad tar mäklare i arvode?

Baserat på tusentals riktiga bostadsförsäljningar som gjorts under det senaste året så är det genomsnittliga mäklararvodet i Sverige 61 457 kr.

Skillnaderna är dock stora mellan olika städer och områden, till exempel så är mäklararvoden i Stockholm högst i landet tätt följt av mäklararvoden i Göteborg & Malmö. Lägst är arvodena i Ludvika.

Vad en mäklare tar i arvode beror dessutom på vilken bostadstyp som ska säljas, mäklararvodet för en bostadsrätt är generellt sett lägre än mäklararvodet för en villa.

Mäklararvodet kan även skilja sig en hel del mellan olika mäklarbyråer.

Faktorer som påverkar mäklararvodet mest:

 • Val av mäklare
 • Bostadens värde
 • Området
 • Bostadstyp

Att enbart titta på vad mäklararvodet är i snitt säger alltså inte så mycket.

Mäklararvoden i Sverige

Hur många procent tar en mäklare?

Då mäklararvodet till stor del är beroende av bostadens värde, så är det mer rättvisande att jämföra vilken procent mäklararvodet motsvarar. Det genomsnittliga mäklararvodet i procent är 3,2 %.

Jämföra mäklararvoden?

Få gratis offerter från mäklare

För att få bättre koll på vad som är ett normalt mäklararvode så kan man även titta på vad det lägsta och högsta arvodet är.

Normalt brukar det billigaste mäklararvodet ligga på runt 25 000 kr för de flesta platserna i landet, medan det högsta noterade arvodet är 583 000 kr.

Mäklararvode
Viktigt!

Baserat på tiotusentals telefonintervjuer med bostadssäljare så är nöjdhetsgraden lägre bland de bostadssäljare som väljer mäklare med låga arvoden. Det betyder inte att alla mäklare som tar låga arvoden är dåliga, men det är väldigt viktigt att jämföra mäklare samt vad som ingår i arvodet innan man anlitar en mäklare!

Jämföra mäklararvoden?

Få gratis offerter från mäklare

I mäklararvodet brukar det vanligtvis ingå värdering av fastigheten, fotografering, annonsering och visning av fastigheten, juridiska råd kring försäljningen och kontraktsskrivning samt deklarationshjälp. Vad som faktiskt ingår i arvodet kan dock variera mycket från mäklare till mäklare.

Tips!

Ska du sälja din bostad? Jämför mäklararvoden gratis på MäklarOfferter

Du bör alltså inte stirra sig blind på mäklararvodet, utan man bör jämföra mäklararvoden från flera olika mäklare och vad man faktiskt får för pengarna. För visst är det värt att betala ett par tusenlappar mer för en lyckad försäljning där du får ett högt slutpris för din bostad?

Jämföra mäklararvoden?

Få gratis offerter från mäklare

Vad är ett rimligt/normalt arvode?

Hur ska man då veta vad som är ett rimligt och normalt arvode? Det absolut bästa sättet är att ta in offerter från flera olika mäklare. Då får du en jämförelse av mäklararvoden, men ännu viktigare, du får en bra bild av hur olika mäklare är och vad de har att erbjuda.

Jämföra mäklararvoden?

Få gratis offerter från mäklare

Mäklararvode är den avgift du betalar till mäklaren för att hen har sålt din bostad. (Mäklararvode kallas även mäklarprovision eller enbart provision.)

Vilket arvode som mäklaren får avtalas vanligtvis i förmedlingsuppdraget som tecknas i samband med att du anlitar mäklaren. Har ingen arvodestyp eller provisionssats avtalats så blir arvodet enligt lag provisionsbaserat och mäklaren rätt att begära provision med ett ”skäligt belopp”.

Viktigt!

Har ensamrätt avtalats mellan dig och mäklaren så har mäklaren rätt till provision under den tid som ensamrätten gäller, även om du skulle hitta en köpare på egen hand.

De flesta mäklare erbjuder en eller flera av de tre vanligaste arvodesmodellerna:

Procentsats (rörligt mäklararvode)

Genomsnittligt mäklararvode med procentsats: 66 498 kr

Procentsats, även kallat procentarvode, är en arvodestyp där arvodet är en i förväg bestämd fast procent av bostadens slutpris.

Exempel: Mäklaren tar 3 % av bostadens försäljningspris.

Om bostaden säljs för 2 000 000 kr så får mäklaren 60 000 kr i arvode.

Mäklaren får alltså mer i arvode ju mer bostaden säljs för. Procentsatsen brukar ligga på mellan 1,5-7% beroende på bostadens värde samt vad som ingår i arvodet. Ett lågt uppskattat slutpris brukar innebära en högre procentsats och ett högt uppskattat slutpris brukar medföra en lägre procentsats.

Fördelen med den här modellen är att den uppmuntrar mäklaren till att sälja din bostad till ett så högt pris som möjligt för att därmed själv få en högre provision.

Tips!

Ska du sälja din bostad? Jämför mäklararvoden gratis

Arvodestrappa

Genomsnittligt mäklararvode med arvodestrappa: 64 141 kr

En arvodestrappa innebär att mäklaren får ett fast belopp eller en lägre procentsats upp till en viss gräns på försäljningsbeloppet och en annan högre procentsats på allt över den gränsen.

Exempel: Mäklaren tar 30 000 kr i arvode i grundarvode plus 10 % på den del av slutpriset som överstiger 3 000 000 kr.

Om bostaden säljs för 3 500 000 kr så får mäklaren 30 000 kr + 50 000 kr = 80 000 kr i arvode.

Fördelen är att mäklaren motiveras ännu mer att försöka få ut ett så högt försäljningspris som möjligt. Den här typen av arvodesmodell är vanligare i storstäder och ofta är det bostadssäljarna själva som efterfrågar den här typen av arvode.

Fast mäklararvode

Genomsnittligt fast mäklararvode: 56 892 kr

Fast mäklararvode är ett i förväg bestämt fast belopp som inte är beroende av bostadens slutpris. Med andra ord så är arvodet detsamma oavsett vilket pris din bostad säljs för.

Exempel: Mäklaren tar ett fast arvode om 40 000 kr. Oavsett vad din bostad säljs för.

Fördelen med ett fast arvode är att du redan på förhand vet vad du ska betala och nackdelen är kanske att mäklaren inte blir lika motiverad att försöka sälja din bostad till ett så högt pris som möjligt, eftersom det inte finns något som lockar och driver mäklaren som till exempel ett högre arvode. Fast arvode är en modell som är vanlig för bostäder där bostadens värde är mindre än en miljon.

Jämföra mäklararvoden?

Få gratis offerter från mäklare

Vad som ingår i mäklararvodet kan variera en hel del mellan olika mäklare. Även en och samma mäklare kan anse att olika objekt kan ha nytta av olika tjänster och därmed kan en och samma mäklare ta ut olika arvoden beroende på vad det är för objekt som ska säljas.

Tips!

Ska du sälja din bostad? Jämför mäklare gratis på: MäklarOfferter

Några vanliga moment som ofta, men inte alltid, ingår i mäklararvodet är:

 • Värdering – en marknadsvärdering görs utifrån nyligen sålda likvärdiga objekt
 • Faktainsamling om bostaden – mäklaren samlar in nödvändigt information om bostaden
 • Fotografering – professionell fotograf anlitas
 • Annonsering & marknadsföring – viss annonsering, t.ex. på mäklarens egna hemsida samt i kontorets skyltfönster ingår (dock ej Hemnet-annonsering)
 • Visningar – spekulanterna tas emot i bostaden och mäklaren svarar på deras frågor
 • Budgivning - uppföljning av spekulanter och registrering av bud
 • Kontroll av köparens ekonomi – mäklaren kontrollerar exempelvis köparens lånelöfte
 • Upprättande av köpehandlingar – ett köpeavtal tas fram utifrån köparens och säljarens överenskommelse
 • Kontraktsskrivning – mäklaren anordnar en mötesplats där köparen och säljaren skriver på köpeavtalet
 • Mottagande av handpenning – köparen sätter in pengar på mäklarens klientmedelskonto, som förvaras där fram till tillträdet
 • Tillträde – mäklaren anordnar ett möte mellan köparen och säljaren och ser till att slutbetalning görs samt att nycklarna till bostaden överlämnas
 • Förvar & arkivering av dokument – kontraktet och originalhandlingar förvaras hos mäklaren i 10 år
 • Deklarationshjälp – försäljningen deklareras året efter då bostaden sålts

Detta ingår vanligtvis inte:

 • Hemnet-annonsering
 • Besiktning
 • Homestyling
 • Flyttstädning
 • Flytthjälp

Vissa mäklare kan inkludera till exempel Hemnet-annonsering och flyttstädning i mäklararvodet, det gäller dock långt från alla.

I mäklararvodet ingår alltså mycket mer än att bara föra samman bostadsköpare med säljaren och vad som ingår i mäklararvodet kan som ovan nämnt skilja en hel del mellan olika mäklare. Den bästa mäklaren för dig är alltså mäklaren som kan få din bostad såld både snabbare och till ett högre försäljningspris när försäljningsprocessen väl är igång.

Viktigt!

Fastighetsmäklarinspektionen (FMI) som är en statlig tillsynsmyndighet för fastighetsmäklarbranschen rekommenderar att man jämför flera olika mäklare och deras erbjudanden innan man anlitar en mäklare.

Jämföra mäklararvoden?

Få gratis offerter från mäklare

Jämföra mäklararvoden?

Få gratis offerter från mäklare

Arvodet betalas i efterskott efter försäljningen och du betalar oftast inget mäklararvode om du inte får bostaden såld.

Du behöver heller inte ligga ute med några pengar, utan mäklararvodet dras från handpenningen som bostadsköparen betalar in på mäklarens klientmedelskonto.

Visste du att mäklararvodet är avdragsgillt?

Mäklararvodet är en avdragsgill kostnad, det innebär att du drar av mäklararvodet från den vinst du gör på din bostadsförsäljning och kan därmed minska den skatt du måste betala.

Jämföra mäklararvoden?

Få gratis offerter från mäklare

Nej, praktiskt taget alla mäklare får sin provision först om och när bostaden säljs. Mäklararvodet dras då från det belopp som bostadssäljaren betalar, du behöver alltså inte ligga ute med några pengar.

Viktigt!

Det som står ovan gäller oftast inte lågprismäklare. Om du väljer en lågprismäklare får du oftast betala hela eller en del av mäklararvodet – även om bostaden inte säljs. Kontrollera därför noga vad som står mäklarnas förmedlingsuppdrag innan du skriver på avtalet.

Tänk på att det kan finnas andra kostnader förknippade med en bostadsförsäljning som inte räknas in i mäklararvodet, till exempel annonseringskostnad på Hemnet och andra typer av tilläggsmarkandsföring. Jämför därför flera olika mäklare innan du skriver på förmedlingsuppdraget och fråga vad som ingår i just deras arvode samt om du måste betala något bostaden inte säljs.

Jämföra mäklararvoden?

Få gratis offerter från mäklare

Utöver mäklararvodet så tillkommer ytterligare kostnader vid en bostadsförsäljning. Vilka kostnader som tillkommer beror på om det är en lägenhet eller ett hus som ska säljas.

Tips!

Ska du sälja din bostad? Jämför mäklararvoden gratis på MäklarOfferter

Utöver mäklararvodet kan kostnaderna nedan tillkomma:

 • Annonsering på Hemnet (1500 kr - 7000 kr) – Hemnet fakturerar dig ca en vecka efter att annonsen lagts ut på Hemnet.
 • Homestyling (från 2000 kr och uppåt) – Betalas efter att homestylingen har utförts.
 • Föreningens överlåtelseavgift (1000 kr - 2000 kr) – Betalas vid överlåtelsen.
 • Flyttstädning (1500 kr - 3500 kr efter RUT-avdrag, beroende på bostadens storlek) – Betalas efter att flyttstädningen har utförts.
 • Flytthjälp (från 2500 kr efter RUT-avdrag, beroende på flyttavstånd och bohagets storlek) – Betalas efter utförd flytt.
 • Vinstskatt/reavinstskatt (22% av vinsten) – Betalas året efter då försäljningen skedde.

Vid försäljning av hus kan även följande kostnader tillkomma:

 • Förhandsbesiktning (från 8000 kr) – Betalas efter att besiktningen har utförts.
 • Dolda felförsäkring (från 7000 kr) – Betalas vid tecknandet av försäkringen.

Jämföra mäklararvoden?

Få gratis offerter från mäklare

Vanliga misstag som bostadssäljare gör är:

 • Tror att alla mäklare är likadana
 • Väljer första bästa mäklare
 • Säljer med samma som man har köpt av
 • Tror att mäklaren som säljer mest är bäst
 • Bara fokuserar på ett lågt arvode, utan att fråga vad som ingår i mäklararvodet
 • Inte jämför mäklare, deras arvoden och vad som ingår i deras tjänster

Bostadssäljare som gör något eller flera av misstagen ovan är ofta de som hör av sig till oss efter en misslyckad försäljning för att jämföra och hitta en ny mäklare.

Jämföra mäklararvoden?

Få gratis offerter från mäklare

Jämföra mäklararvoden?

Få gratis offerter från mäklare

Statistiken på MäklarOfferter uppdateras löpande och är den enda i sitt slag i Sverige.

Mäklararvodesstatistiken är oberoende och baseras på telefonintervjuer med tusentals bostadssäljare som sålt sina bostäder det senaste året och innefattar mäklararvoden från samtliga mäklarkedjor och många mindre mäklarbyråer över hela landet.

Jämföra mäklararvoden?

Få gratis offerter från mäklare

Mäklararvodet skiljer sig beroende på vilken bostadstyp du vill sälja. Generellt sett är mäklararvoden för villor högre än för bostadsrätter.

Det genomsnittliga mäklararvodet för villor är 67 709 kr och mäklararvodet för bostadsrätter är 48 482 kr.

  Mäklararvode snitt Mäklararvode procent Billigaste mäklararvodet Högsta arvodet Vanligaste arvodestypen
Mäklararvode bostadsrätt 48 482 kr 3,3 % 20 000 kr 375 000 kr Fast arvode
Mäklararvode villa 67 709 kr 3,4 % 20 000 kr 425 000 kr Fast arvode
Mäklararvode radhus 70 170 kr 2,3 % 20 000 kr 276 000 kr Arvodestrappa
Mäklararvode bostadsrätt
Mäklararvode snitt 48 482 kr
Mäklararvode procent 3,3 %
Billigaste mäklararvodet 20 000 kr
Högsta arvodet 375 000 kr
Vanligaste arvodestypen Fast arvode
Mäklararvode villa
Mäklararvode snitt 67 709 kr
Mäklararvode procent 3,4 %
Billigaste mäklararvodet 20 000 kr
Högsta arvodet 425 000 kr
Vanligaste arvodestypen Fast arvode
Mäklararvode radhus
Mäklararvode snitt 70 170 kr
Mäklararvode procent 2,3 %
Billigaste mäklararvodet 20 000 kr
Högsta arvodet 276 000 kr
Vanligaste arvodestypen Arvodestrappa

Mäklararvoden för bostadsrätter

Genomsnittligt mäklararvode för bostadsrätter i Sverige är 48 482 kr och den vanligaste arvodestypen är fast arvode. Detta kan översättas till ett procentarvode på 3,3%.

Graf med genomsnittligt mäklararvode för bostadsrätter

Figur: Fördelningsdiagram över mäklararvoden för bostadsrätter i Sverige.

Mäklararvoden för villor

Genomsnittligt mäklararvode för villor i Sverige är 67 709 kr och den vanligaste arvodestypen är fast arvode. Detta kan översättas till ett procentarvode på 3,4%.

Graf med genomsnittligt mäklararvode för villor

Figur: Fördelningsdiagram över mäklararvoden för villor i Sverige.

Mäklararvoden för radhus

Genomsnittligt mäklararvode för radhus i Sverige är 70 170 kr och den vanligaste arvodestypen är arvodestrappa. Detta kan översättas till ett procentarvode på 2,3%.

Graf med genomsnittligt mäklararvode för radhus

Figur: Fördelningsdiagram över mäklararvoden för radhus i Sverige.

Jämföra mäklararvoden?

Få gratis offerter från mäklare

Praktiskt taget alla mäklare i Sverige använder sig av en eller flera av arvodestyperna: fast arvode, procent eller arvodestrappa.

I tabellen nedan kan du se vad mäklararvodet är i snitt för de olika arvodestyperna samt vad det blir om man räknar om arvodet till procent.

  Mäklararvode snitt Mäklararvode procent Billigaste mäklararvodet Högsta arvodet Andel
Fast arvode 56 892 kr 3,1 % 20 000 kr 228 000 kr 55 %
Fast procentsats 66 498 kr 2,5 % 20 000 kr 425 000 kr 21 %
Arvodestrappa 64 141 kr 3,5 % 20 000 kr 583 000 kr 24 %
Fast arvode
Mäklararvode snitt 56 892 kr
Mäklararvode procent 3,1 %
Billigaste mäklararvodet 20 000 kr
Högsta arvodet 228 000 kr
Andel 55 %
Fast procentsats
Mäklararvode snitt 66 498 kr
Mäklararvode procent 2,5 %
Billigaste mäklararvodet 20 000 kr
Högsta arvodet 425 000 kr
Andel 21 %
Arvodestrappa
Mäklararvode snitt 64 141 kr
Mäklararvode procent 3,5 %
Billigaste mäklararvodet 20 000 kr
Högsta arvodet 583 000 kr
Andel 24 %

Den vanligaste arvodestypen är fast arvode och den minst använda är fast procentsats.

Mäklararvoden arvodestyper

Högst arvoden i snitt blir det med fast procentsats följt av arvodestrappa och fast arvode.

Genomsnittligt mäklararvode per arvodestyp

Räknar man om genomsnittsarvodena från kronor till genomsnittsprocent så ser man att arvodestypen fast procentsats blir högst.

Genomsnittligt mäklararvode i procent per arvodestyp

Ofta brukar fast arvode vara den arvodestyp som ger högst arvode omräknat till procent, för fasta arvoden brukar oftast tillämpas vid bostadsförsäljningar där bostadens värde är lågt. Detta gör att arvodet procentuellt sett blir högt.

Tips!

Ska du sälja din bostad? Jämför mäklararvoden gratis

Att bara titta på genomsnittsarvoden eller procentsatser ger dig därför inte en fullständig bild över vad som är ett rimligt arvode. För att du ska få ett bra beslutsunderlag för din specifika bostadsförsäljning så bör du följa Fastighetsmäklarinspektionens råd och jämföra flera olika mäklare och deras erbjudanden.

Vad som är ett rimligt arvode beror alltså på vilken bostadstyp du vill sälja, var bostaden ligger och inte minst bostadens värde: jämför mäklararvoden gratis

Jämföra mäklararvoden?

Få gratis offerter från mäklare

MäklarOfferter har sammanställt statistik om vad olika mäklarbyråer tar i arvode samt vilken arvodesmodell som är vanligast hos respektive byrå.

Viktigt!

På de flesta mäklarkontoren bestämmer mäklarna själva vad de tar i arvode. Det innebär att mäklararvoden inte bara skiljer mellan olika mäklarbyråer utan även mellan olika mäklare på samma kontor. Fastighetsmäklarinspektionen rekommenderar att du jämför olika mäklare så att du får ett gott underlag på vad som är ett rimligt arvode och vad olika mäklare inkluderar i arvodet.

Tittar man bara på snittarvoden i kronor, så tar Erik Olsson Fastighetsförmedling ut högst arvoden, men som tidigare nämnt så säger inte ett snittarvode så mycket. Höga arvoden kan nämligen vara förknippat med att man säljer bostäder till ett högre slutpris.

Graf med genomsnittligt mäklararvode i kronor per mäklarkedja
Tips!

Ska du sälja din bostad? Jämför mäklare gratis på: MäklarOfferter

Räknar man däremot om snittarvodena till procent för respektive kedja så är Erik Olsson Fastighetsförmedling den näst billigaste mäklarkedjan. Därför är det viktigt att ta in offerter från flera olika mäklare specifikt inför din bostadsförsäljning. MäklarOfferter hjälper dig att kostnadsfritt jämföra mäklararvoden.

Graf med genomsnittligt mäklararvode i procent per mäklarkedja

I tabellen nedan hittar du mäklararvoden för Fastighetsbyrån, Länsförsäkringar, Svensk Fastighetsförmedling samt de övriga större kedjorna i landet.

  Mäklararvode snitt Mäklararvode procent Billigaste mäklararvodet Högsta arvodet Vanligaste arvodestyp
Mäklararvode Fastighetsbyrån 61 042 kr 2,6 % 25 000 kr 156 000 kr Arvodestrappa
Mäklararvode Svensk Fastighetsförmedling 58 083 kr 3,4 % 25 000 kr 135 000 kr Fast procentsats
Mäklararvode Länsförsäkringar Fastighetsförmedling 61 613 kr 2,7 % 25 000 kr 132 500 kr Arvodestrappa
Mäklararvode Bjurfors 58 262 kr 2,2 % 25 000 kr 135 000 kr Arvodestrappa
Mäklararvode Mäklarhuset 56 870 kr 2,9 % 25 000 kr 135 000 kr Fast arvode
Mäklararvode SkandiaMäklarna 56 497 kr 3,2 % 25 000 kr 120 000 kr Arvodestrappa
Mäklararvode HusmanHagberg 64 027 kr 2,5 % 25 000 kr 210 000 kr Arvodestrappa
Mäklararvode Erik Olsson Fastighetsförmedling 84 244 kr 2,1 % 35 000 kr 276 000 kr Arvodestrappa
Mäklararvode Notar 62 664 kr 2 % 30 000 kr 101 250 kr Arvodestrappa
Mäklararvode snitt
Mäklararvode Fastighetsbyrån 61 042 kr
Mäklararvode Svensk Fastighetsförmedling 58 083 kr
Mäklararvode Länsförsäkringar Fastighetsförmedling 61 613 kr
Mäklararvode Bjurfors 58 262 kr
Mäklararvode Mäklarhuset 56 870 kr
Mäklararvode SkandiaMäklarna 56 497 kr
Mäklararvode HusmanHagberg 64 027 kr
Mäklararvode Erik Olsson Fastighetsförmedling 84 244 kr
Mäklararvode Notar 62 664 kr
Mäklararvode procent
Mäklararvode Fastighetsbyrån 2,6 %
Mäklararvode Svensk Fastighetsförmedling 3,4 %
Mäklararvode Länsförsäkringar Fastighetsförmedling 2,7 %
Mäklararvode Bjurfors 2,2 %
Mäklararvode Mäklarhuset 2,9 %
Mäklararvode SkandiaMäklarna 3,2 %
Mäklararvode HusmanHagberg 2,5 %
Mäklararvode Erik Olsson Fastighetsförmedling 2,1 %
Mäklararvode Notar 2 %
Billigaste mäklararvodet
Mäklararvode Fastighetsbyrån 25 000 kr
Mäklararvode Svensk Fastighetsförmedling 25 000 kr
Mäklararvode Länsförsäkringar Fastighetsförmedling 25 000 kr
Mäklararvode Bjurfors 25 000 kr
Mäklararvode Mäklarhuset 25 000 kr
Mäklararvode SkandiaMäklarna 25 000 kr
Mäklararvode HusmanHagberg 25 000 kr
Mäklararvode Erik Olsson Fastighetsförmedling 35 000 kr
Mäklararvode Notar 30 000 kr
Högsta arvodet
Mäklararvode Fastighetsbyrån 156 000 kr
Mäklararvode Svensk Fastighetsförmedling 135 000 kr
Mäklararvode Länsförsäkringar Fastighetsförmedling 132 500 kr
Mäklararvode Bjurfors 135 000 kr
Mäklararvode Mäklarhuset 135 000 kr
Mäklararvode SkandiaMäklarna 120 000 kr
Mäklararvode HusmanHagberg 210 000 kr
Mäklararvode Erik Olsson Fastighetsförmedling 276 000 kr
Mäklararvode Notar 101 250 kr
Vanligaste arvodestyp
Mäklararvode Fastighetsbyrån Arvodestrappa
Mäklararvode Svensk Fastighetsförmedling Fast procentsats
Mäklararvode Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Arvodestrappa
Mäklararvode Bjurfors Arvodestrappa
Mäklararvode Mäklarhuset Fast arvode
Mäklararvode SkandiaMäklarna Arvodestrappa
Mäklararvode HusmanHagberg Arvodestrappa
Mäklararvode Erik Olsson Fastighetsförmedling Arvodestrappa
Mäklararvode Notar Arvodestrappa

Jämföra mäklararvoden?

Få gratis offerter från mäklare

Självklart vill ingen betala onödigt mycket för en tjänst, men baserat på tiotusentals intervjuer med bostadssäljare så säger endast 5% av bostadssäljarna att de är ute efter en mäklare med billigt mäklararvode.

Det innebär inte att man ska välja första bästa mäklare man hittar, tvärt om så är det av allra största vikt att jämföra flera olika mäklare för att hitta en bra mäklare som sköter försäljningen ordningsamt, tryggt, snabbt och dessutom får bostaden såld till ett högt slutpris.

Tips!

Ska du sälja din bostad? Jämför mäklararvoden gratis på MäklarOfferter

Det är inte ovanligt att bostadssäljare som har valt fel mäklare och misslyckats med sin försäljning sedan vänder sig till MäklarOfferter för att jämföra flera olika mäklare efter att de har insett att alla mäklare inte är likadana och att det faktiskt är viktigt att jämföra flera mäklare.

När du ska jämföra och förhandla med mäklare bör det alltså inte vara priset du fokuserar mest på. Titta istället på mäklarens kompetens och engagemang:

 • Har mäklaren god kännedom om bostadsområdet
 • Är mäklaren lyhörd för dina önskemål
 • Är mäklaren tillgänglig – svarar de snabbt på mejl och telefonsamtal
 • En erfaren men oengagerad mäklare är inte bättre än en nyexaminerad men kunnig och engagerad mäklare
 • Gå inte blint efter säljknep som att de har ”sålt mest i området” eller har ”bäst omdöme i av alla mäklare”
 • Sist men inte minst – välj mäklaren som känns bäst

MäklarOfferter är en helt oberoende jämförelsetjänst för bostadssäljare som vill jämföra mäklare och mäklararvoden, vi tjänar inga pengar på att rekommendera någon specifik mäklare, utan vi vill bara ge dig det bästa möjliga beslutsunderlaget så att du kan välja den mäklare som passar dig och din försäljning bäst.

Jämföra mäklararvoden?

Få gratis offerter från mäklare

Om du till exempel har hittat en köpare själv och endast behöver en mäklare som hjälper dig med kontraktsskrivningen, så kan mäklaren hoppa över många av stegen som normalt ingår i en vanlig försäljning och arvodet blir då lägre. Genomsnittligt mäklararvode för en kontraktsskrivning är 11 272 kr.

Är det endast en kontraktsskrivning du vill ha, så kan vi givetvis hjälpa dig att hitta & jämföra mäklare som kan hjälpa dig med det.

Jämföra mäklararvoden?

Få gratis offerter från mäklare

Jämföra mäklararvoden?

Få gratis offerter från mäklare

Jämföra mäklararvoden?

Få gratis offerter från mäklare