MäklarOfferter

Fastighetsbyrån

Vill du köpa eller sälja bostad? På MäklarOfferter kan du hitta och jämföra Fastighetsbyråns samtliga 1130 mäklare och 249 kontor.

Fastighetsbyrån
BetygStjärna4,8/5
Kontor249
Mäklare1130

Ska du sälja bostad?

Skicka en kostnadsfri offertförfrågan till Fastighetsbyrån, så att du kan jämföra och välja den bästa mäklaren till din bostadsförsäljning!

Begär offertPil

Din förfrågan skickas till relevanta mäklare på Fastighetsbyrån samt andra mäklarbyråer som är specialiserade på den typ av objekt du vill sälja. Du kan få upp till fem offerter, helt gratis och ej bindande.

Fastighetsbyrån - alla mäklare och kontor

Här hittar du kontoren

På kartan kan du se var Fastighetsbyråns samtliga kontor ligger.

Om Fastighetsbyrån

Fastighetsbyrån har etablerat sig som Sveriges största mäklarkedja med kontor över hela Sverige, samt i Spanien och Portugal. Grundat 1966 som en del av dåvarande Sparbanken, har Fastighetsbyrån vuxit till att bli Sveriges största mäklarbyrå. Med en franchise-baserad affärsmodell, består kedjan av 249 franchiseägda mäklarkontor och 1132 mäklare. Idag är Fastighetsbyrån ett helägt dotterbolag till Swedbank med huvudkontor i Stockholm.

Fastighetsbyrån i Sverige

I Sverige står Fastighetsbyrån för en betydande del av landets bostadsaffärer. Årligen förmedlar de omkring 40 000 bostadsförsäljningar till ett försäljningsvärde på över 100 miljarder kronor. Detta motsvarar ungefär en fjärdedel av samtliga bostadsförsäljningar i Sverige.

Varför välja Fastighetsbyrån?

Fastighetsbyrån kombinerar fördelarna av att vara Sveriges största mäklare med lokal expertis. Med kontor över hela landet, erbjuder de en unik lokalkännedom och ett omfattande nätverk som säkerställer goda förutsättningar för varje bostadsaffär.

Genom att förmedla tiotusentals bostadsaffärer årligen och ha kontakter med hundratusentals spekulanter, förstår Fastighetsbyrån köparnas önskemål. Detta hjälper dem att effektivt matcha rätt köpare till din bostad. Med Fastighetsbyran.com som Sveriges näst största bostadssajt, är de väl positionerade för att maximera synligheten för ditt objekt.

Fastighetsbyrån strävar efter att göra varje bostadsaffär så smidig och trygg som möjligt. De erbjuder en helhetslösning som täcker allt från mäkleri till juridisk och ekonomisk rådgivning, i samarbete med Swedbank och Familjens Jurist. Deras tjänster inkluderar även snabba lånelöften och omfattande försäkringspaket.

Fastighetsbyrån står ut som ett av de ledande mäklarföretagen i Sverige, inte bara genom storlek och räckvidd, men även genom sitt engagemang för kundnöjdhet, innovation och samhällsansvar. Genom att välja Fastighetsbyrån, väljer du en partner som ger en trygg, effektiv och tillfredsställande bostadsförsäljning.

Fastighetsbyråns digitala tjänster

Som ledande aktör är Fastighetsbyrån pionjärer inom digitala tjänster för mäkleri. De erbjuder innovativa lösningar som digital budgivning med Mobilt BankID och Säljcoachen, vilket gör bostadsaffären smidigare och tryggare för både köpare och säljare.

Genom deras plattform "Mina tjänster", erbjuder de en samling verktyg som förenklar processen att hitta och köpa ett hem. Här kan köpare skapa bostadsbevakningar, favoritmarkera, utvärdera och jämföra olika bostäder. Detta görs med hjälp av en användarvänlig visningskalender och påminnelser om visningar på intressanta bostäder. Dessutom kan kunder följa värdet på sin nuvarande bostad, vilket ger en omfattande översikt över bostadsmarknaden.

Säljcoachen

Fastighetsbyråns digitala tjänst "Säljcoachen" ger säljare en detaljerad överblick och insikt i varje steg av försäljningsprocessen. Genom Säljcoachen kan säljare följa sin försäljning, se intresset för bostaden och underhålla kontinuerlig kontakt med sin mäklare. Tjänsten inkluderar också aktuell statistik över potentiella köpare, antal besökare på annonsen och detaljerad information om budgivningsprocessen. Dessutom kan säljare kommentera och anpassa bostadspresentationen som mäklaren har skrivit.

Köpcoachen

För de som är i processen att köpa bostad, har Fastighetsbyrån skapat "Köpcoachen". Denna tjänst samlar all nödvändig information och ger guidning genom hela köpprocessen. Köpcoachen innehåller allt från checklista inför tillträdet till tillgång till viktiga dokument. Genom denna tjänst får köpare tips och råd genom hela affären, tillgång till erbjudanden från samarbetspartners och möjlighet att granska avtalshandlingar inför kontraktsskrivning. Allt detta görs enkelt och digitalt via Mobilt BankID.

Fastighetsbyrån utomlands

Utöver den svenska marknaden har Fastighetsbyrån utvidgat sin mäklarverksamhet till Spanien och Portugal, där de sysselsätter cirka 150 medarbetare. Där kan de hjälpa kunder med att förverkliga drömmen om en bostad utomlands. Med mäklare i flera olika regioner, förmedlar de bostäder i allt från pulserande storstäder till idylliska byar och strandnära lägen.

Fastighetsbyrån i Spanien

Sedan 2008 har Fastighetsbyrån etablerat sig på den spanska bostadsmarknaden, där de kombinerar sin expertis med kunskap om lokala förhållanden. De svensktalande mäklarna är väl insatta i både den spanska marknaden och kulturen, vilket gör dem unikt kvalificerade att guida kunderna genom köp- och försäljningsprocessen. Deras kunskap sträcker sig från att navigera i det spanska regelverket till att hitta dolda pärlor längs kusten.

Fastighetsbyrån i Portugal

I Portugal har Fastighetsbyrån etablerat sig Algarve-regionen. De för över sin omfattande erfarenhet från den svenska marknaden till den portugisiska, med en växande närvaro längs Atlantkusten. Här arbetar ett team av svensktalande mäklare som är specialiserade på att förmedla bostäder i några av Portugals mest eftertraktade områden. Deras kunskap om lokala marknadsförhållanden, kombinerat med en förståelse för både svenska och portugisiska kunder, säkerställer en smidig bostadsaffär.

Genom att förena lokala insikter med sin gedigna erfarenhet från Sverige, lyckas Fastighetsbyrån skapa en unik och trygg upplevelse för både köpare och säljare, oavsett om det gäller ett semesterhem vid havet eller en permanent flytt till varmare breddgrader.

Vad kostar det att anlita mäklare från Fastighetsbyrån?

MäklarOfferter sammanställer löpande information om mäklararvoden hos Fastighetsbyrån och alla andra stora mäklarkedjor. Denna sammanställning ger en insikt i de kostnader som är associerade med att anlita en mäklare från Fastighetsbyrån för försäljning av fastigheter.

I sammanställningen har MäklarOfferter fokuserat på aspekter såsom typ av bostad och valet av provisionsmodell. Detta ger potentiella säljare ett bra jämförelsemått på vad de kan förvänta sig för mäklarkostnader när de anlitar en mäklare från Fastighetsbyrån.

Det är viktigt att notera att mäklararvoden kan variera avsevärt beroende på den specifika fastigheten samt dess unika egenskaper och inte minst valet av mäklare. Därför är det viktigt att jämföra offerter från olika mäklare för att få en exakt uppskattning av kostnaderna.

Sälja bostad? Hitta & jämför mäklare
Hitta mäklareSälja bostad? Hitta & jämför mäklare

MäklarOfferter är Sveriges största jämförelsetjänst för bostadssäljare. Vi hjälper dig att kostnadsfritt jämföra och hitta den bästa mäklaren för din bostadsförsäljning.

Jämför mäklarePil
Visste du att?

Mäklare är ofta områdesbundna och specialiserade på specifika bostadstyper. Vår unika matchningstjänst hjälper dig jämföra och hitta mäklare med rätt expertis i just ditt område.

Hitta rätt mäklarePil
Tjänsten är gratisInga förpliktelserSpara tid & pengarFå högre försäljningspris
Jämför mäklare