MäklarOfferter

Hur många mäklare finns det i Sverige?

Hur många mäklare finns det i Sverige?

I Sverige finns det idag 7651 registrerade fastighetsmäklare och branschen är relativt jämnt fördelad mellan kvinnor och män. I den senaste undersökningen var 54% av mäklarna män och 46% av mäklarna kvinnor.

Tidigare år har fördelningen varit betydligt mer ojämn. Under 50-talet fanns det totalt 622 mäklare varav 468 män och 155 kvinnor. De senaste åren har antalet registerade mäklare i Sverige legat runt 7600. Hur många som arbetar på din ort kan du också enkelt ta reda på här: Sök & hitta alla mäklare i Sverige.

Utvecklingen går framåt

Precis som många andra branscher går även utvecklingen inom mäklarbranschen framåt. Idag är mäklarbranschen relativt jämställd, även om det fortfarande är något fler män som registreras som mäklare. Sett till ålder är det största antalet mäklare födda under åren 1979 fram till 1988.

Att mäklaryrket är populärt råder det inga tvivel om. Varje år är det många som väljer att utbilda sig till mäklare. Dock kan yrket i sig vara tufft, att jobba kvällar och helger samt att arbeta med enbart provision som inkomst är verkligen inte för alla. Även om man kan välja att ta ett fastpris som mäklare är provision ändå det vanligaste.

En stor fördel för dig som ska sälja din bostad är just det stora urvalet av mäklare över hela landet. Du kan faktiskt hitta någon som är perfekt för dig och din försäljning. Med hjälp av MäklarOfferter kan du dessutom enkelt hitta och jämföra mäklare över hela landet. Vi kontrollerar att alla anslutna mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen och tar dessutom in omdömen om alla mäklare löpande.

Tips

Ska du sälja din bostad? Hitta och jämför mäklare gratis på MäklarOfferter.

Jämför mäklarePil

Artiklar om mäklare (53)

Vi tror att du också skulle gilla dessa artiklar.

Tjänsten är gratisInga förpliktelserSpara tid & pengarFå högre försäljningspris
Jämför mäklare