MäklarOfferter

Mäklararvode Fastighetsbyrån

Fastighetsbyrån

Mäklararvoden hos Fastighetsbyrån (Swedbank)

Ska du sälja din bostad och undrar över vad det kostar att anlita en mäklare från Fastighetsbyrån? Precis som hos andra mäklarbyråer, bestämmer varje mäklare på Fastighetsbyrån sina egna arvoden. Det innebär att mäklararvodet inte bara varierar mellan olika byråer, utan även mellan enskilda mäklare inom samma företag. Valet av mäklare är därför avgörande för det arvode du kommer att betala.

MäklarOfferter, Sveriges största jämförelsetjänst för bostadssäljare som vill jämföra mäklare och mäklararvoden, erbjuder aktuell statistik om genomsnittliga mäklararvoden hos Fastighetsbyrån. Denna statistik baseras på data från tusentals bostadsförsäljningar och uppdateras löpande.

Mäklararvoden Fastighetsbyrån

uppdaterad 2024-02-09
Mäklararvode snitt61 494 kr
Mäklararvode procent2,6 %
Mäklararvode median55 950 kr
Vanligaste arvodestypenArvodestrappa
Billigaste mäklararvodet25 000 kr
Högsta arvodet156 000 kr
Jämför mäklararvodenPil

Vad tar Fastighetsbyråns mäklare i arvode?

De genomsnittliga mäklararvodena hos Fastighetsbyrån varierar beroende på vilken typ av bostad som ska säljas samt var bostaden ligger. Mäklararvodet för bostadsrätter hos Fastighetsbyrån är i genomsnitt 45 653 kronor, medan mäklararvodet för radhus, parhus och kedjehus ligger på 64 047 kronor. För villor är det genomsnittliga mäklararvodet hos Fastighetsbyrån 74 784 kronor.

Jämför mäklararvodenPil

Mäklarprovision hos Fastighetsbyrån

Procentsatserna för mäklarprovision hos Fastighetsbyrån varierar också beroende på bostadstyp. Vid försäljning av bostadsrätter är mäklararvodet 3,1 procent av försäljningspriset. För radhus, parhus eller kedjehus är den genomsnittliga provisionen 2,4 procent, medan den för villor är 2,4 procent.

  • Bostadsrätt: 45 653 kr (3,1 %)
  • Radhus/parhus/kedjehus: 64 047 kr (2,4 %)
  • Hus/villa: 74 784 kr (2,4 %)

Aktuella mäklararvoden hos Fastighetsbyrån

I nedanstående tabell presenteras de aktuella mäklararvodena hos Fastighetsbyrån, specificerade för olika bostadstyper. Här redovisas både procentsatser och genomsnittliga arvodesbelopp, vilket ger en klar bild av kostnaderna för mäklartjänster beroende på typen av bostad du planerar att sälja. Denna information är tänkt att ge en detaljerad överblick av mäklararvodena hos Fastighetsbyrån och är avsedd att hjälpa dig i processen att välja den mest lämpade mäklaren för din bostadsförsäljning.

BostadstypMäklararvode genomsnittMäklararvode procentMäklararvode median
Bostadsrätt45 653 kr3,1 %45 000 kr
Villa74 784 kr2,4 %70 000 kr
Radhus/parhus64 047 kr2,4 %64 495 kr

Jämför mäklararvoden

Det är viktigt att jämföra mäklararvoden när du ska sälja din bostad. Skillnader i arvoden mellan olika mäklare och byråer kan ha stor inverkan på den totala kostnaden för din försäljning. Genom att jämföra arvoden får du en djupare förståelse för de tjänster som erbjuds och kan utvärdera mäklarnas erfarenhet och servicekvalitet. En sådan jämförelse kan även ge dig möjlighet att förhandla om arvodet och underlätta ekonomisk planering inför försäljningen, samtidigt som den bidrar till större transparens inom mäklarbranschen.

Jämför mäklararvodenPil

Mäklararvoden hos Swedbank Fastighetsbyrå

Swedbank Fastighetsbyrå, känd som Fastighetsbyrån, är en franchisekedja inom fastighetsmäkleri som är en del av bankkoncernen Swedbank. I denna franchisekedja är varje kontor drivet av en eller flera franchisetagare. Det är viktigt att förstå att när vi pratar om mäklararvoden för Swedbank Fastighetsbyrå, refererar vi till samma arvoden som gäller för Fastighetsbyrån, eftersom de två namnen representerar exakt samma verksamhet inom Swedbanks koncern.

Visste du att?

Ska du sälja bostad? Få offerter från mäklare och jämför mäklararvoden - helt gratis på MäklarOfferter!

Jämför mäklararvoden gratisPil
Nyfiken på arvoden?Få offerter från mäklareTjänsten är gratisInga förpliktelser
Jämför mäklararvoden