Tjänsten är gratis

Inga förpliktelser

Spara tid & pengar

Få högre försäljningspris

Jämför mäklararvode i Malmö!

Mäklararvode i Malmö - få bästa pris

MäklarOfferter hjälper dig kostnadsfritt att jämföra mäklararvode i Malmö när du ska sälja din bostad. Tänk på att fråga vad som ingår i mäklararvodet när du jämför, eftersom olika mäklare erbjuder olika tjänster.


Det kostar ingenting att jämföra mäklararvode i Malmö genom oss och det är inte bindande. Du väljer helt själv om du vill gå vidare med någon av offerterna.

Jämför mäklararvode i Malmö

MäklarOfferter är Sveriges största jämförelsetjänst av mäklare.
Tjänsten är gratis och du förbinder dig inte att anlita någon av mäklarna.

1. Beskriv din bostad

2. Få erbjudanden från mäklare

3. Jämför mäklare

Beskriv bostaden du vill sälja

  • Bostadsrätt
  • Villa
  • Radhus/parhus
  • Fritidshus
  • Tomt

Genom att fortsätta accepterar du våra användarvillkor.

Vad är MäklarOfferter?

MäklarOfferter är en tjänst där du helt gratis kan jämföra mäklararvoden när du ska sälja din bostad. Du behöver endast fylla i formuläret ovan, så får du upp till fem offerter från olika mäklarbyråer i ditt område.

Mäklarbyråerna som är anslutna till tjänsten är både aktörer från stora kedjor samt även mindre och mer personliga byråer, du väljer själv vilken sorts byrå som passar dig bäst.

MäklarOfferter på Facebook

Kvalitetssäkrade mäklare

MäklarOfferter samlar löpande in omdömen om mäklare för att du som bostadssäljare ska kunna känna dig trygg. MäklarOfferter kräver att mäklare som vill ansluta sig är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.

MäklarOfferters kreditvärdighet

MäklarOfferter Sverige AB är kreditvärdigt enligt Bisnodes kreditvärderingssystem. Kreditvärdigheten grundas på flertalet nyckeltal och övriga skötsamhetsfaktorer.

Hitta ett bra Mäklararvode i Malmö

När du ska anlita en mäklare kan det vara bra att undersöka vilka typer av mäklararvode som är vanligast i Malmö och vad det slutgiltiga priset kan bli. I en växande stad kommer det alltid finnas ett större utbud, vilket kan både vara en fördel och en nackdel. Med ett större utbud ökar konkurrensen mellan mäklarna och deras mäklararvode kommer automatiskt att pressas nedåt. Nackdelen är kanske att det blir svårare att hitta en lämplig mäklare med ett bra mäklararvode i Malmö eftersom det är svårare att sortera bort de mindre intressanta.

Ju mer du vet desto större chans är det för dig att uppnå den bästa affären. Det finns tre vanliga modeller för hur ett mäklararvode betalas. Även om några är vanligare än andra kan du generellt sett leta efter ett procentuellt mäklararvode, trappmodellen och ett fast pris. För att veta mer om de enskilda alternativen bör du läsa igenom styckena nedanför.

Ett mäklararvode i Malmö baserat på procentsats

Att ett mäklararvode i Malmö baseras på en bestämd procentsats är relativt vanligt. Det betyder att mäklaren du arbetar med kommer att tjäna en viss procent av det försäljningspris ni till slut uppnår. Vad som är bra med detta alternativ är ett det ger mäklaren ifråga en anledning att sträva efter att sälja din fastighet till högsta möjliga pris. I dag ligger ett mäklararvode i Malmö generellt sett mellan 1-3%, vilket är lågt jämfört med mindre befolkade städer i Sverige. Detta sätt att betala din mäklare kallas också för ett rörligt mäklararvode. I slutändan kanske ditt samarbete med din mäklare blir dyrare men det betyder inte att du inte också tjänar mer när ditt hus säljs för mer än vad som var tänkt. Rörligt mäklararvode tänder i regel mäklarens hungriga och ambitiösa sida.

Att välja ett fast pris på sitt mäklararvode i Malmö

En typ av mäklararvode som blir allt vanligare är fast pris. Du betalar alltså din mäklare ett fast pris som bestäms redan innan huset går till försäljning. Priset ni har kommit överens om förblir detsamma, oavsett hur mycket eller lite ni säljer fastigheten för.

Det finns en del fördelar med ett fast pris, men det finns även nackdelar. Den största fördelen för dig som säljer din fastighet är självklart att du alltid vet vad du måste betala för mäklarens tjänster. För mäklaren själv försvinner det möjligtvis en ekonomisk stress då denna vet med säkerhet vad kunden kommer att betala för arbetet. Dock försvinner en stor morot för mäklaren, som med detta alternativ inte tjänar mer om försäljningspriset ökar. Att arbeta med ett mäklararvode baserat på ett fast pris är ett tryggare och säkrare alternativ men även om det är omöjligt att förutspå så finns det alltid en chans att andra mer rörligare alternativ är mer lönsamma.

Trappmodellen som mäklararvode i Malmö

Ett något mer ovanligt alternativ för mäklararvode i Malmö är trappmodellen. Jämfört med andra typer av mäklararvoden är det kanske en aning mer riskfyllt för både mäklare och för dig som önskar sälja din fastighet. Trappmodellen bygger på att dela upp mäklararvodet i olika nivåer. Ju mer mäklaren lyckas sälja din fastighet för desto mer tjänar denna på affären. Tänk dig en trappa där varje trappsteg betyder ett högre försäljningspris. Vart tredje trappsteg betyder att mäklaren har uppnått ett högre mäklararvode. Den största fördelen med denna modell är att mäklaren ifråga har en bra anledning att alltid sträva efter att öka försäljningssumman på din fastighet.

Vad som ingår i ett mäklararvode

Exakt vad som ingår i ett mäklararvode varierar mycket beroende på vilken mäklare du samarbetar med. Detta är information som är otroligt viktigt att ta reda på, så att du vet exakt vad du betalar för. Normalt sett brukar det ingå annonsering, fotografering och allt som ingår i visningen. Alla dessa etapper är viktiga för att lyckas sälja din fastighet snabbt och till bästa pris. Det kan vara smart att undersöka hur mäklaren ifråga har utfört detta arbete tidigare.

Bra fotografering av huset, både utvändigt och invändigt, är viktigt då det ofta är vad intresserade köpare först vilar sina ögon på. Bilderna bör inte bara vara professionellt tagna, utan också vara väl planerade. Det som syns på bilderna är det som får folk att dyka upp på visningen.

Mäklararvodet betalar även för visningen, vilken är det sista steget i processen och det som ska övertyga husletarna att din fastighet är rätt för dem. Ibland möbleras hela bostaden tillfälligt för att ge ett mysigt intryck.

När du letar efter ett bra mäklararvode i Malmö är det också viktigt att du räknar med dessa tre punkter och det övriga arbete som en mäklare faktiskt utför för att få din fastighet färdigställd för försäljning.

Förhandling angående mäklararvode

Det finns alltid stort utrymme för förhandlingar inom fastighetsbranschen. När du väljer mäklare är självklart mäklararvodet en viktig fråga. För dig som vill sälja din fastighet är det bra att först skaffa kunskap och information om det tillgängliga utbudet i Malmö. Det första du måste göra är att kontakta åtminstone ett par olika mäklare och ta reda på vad för typ av mäklararvode de kan erbjuda, sedan räkna ut hur den potentiella slutsumman skulle kunna se ut, för att i nästa steg noggrant jämföra detta med dina andra alternativ. När du har statistiken och underlaget att vila på kommer du att befinna dig i en mycket bättre position i dina förhandlingar med en framtida mäklare.