Tjänsten är gratis

Inga förpliktelser

Spara tid & pengar

Få högre försäljningspris

Jämför mäklararvode i Västerås!

Mäklararvode i Västerås - gratis prisförslag

MäklarOfferter jämför mäklararvoden i Västerås åt bostadssäljare helt kostnadsfritt. Tjänsterna som ingår i ett mäklararvode kan variera mellan olika byråer, därför är det viktigt att jämför flera erbjudanden och stämma av vad som faktiskt ingår.


Det är kostar ingenting att jämföra mäklararvode i Västerås via MäklarOfferter och du binder dig inte till något.

Jämför mäklararvode i Västerås

MäklarOfferter är Sveriges största jämförelsetjänst av mäklare.
Tjänsten är gratis och du förbinder dig inte att anlita någon av mäklarna.

1. Beskriv din bostad

2. Få erbjudanden från mäklare

3. Jämför mäklare

Beskriv bostaden du vill sälja

  • Bostadsrätt
  • Villa
  • Radhus/parhus
  • Fritidshus
  • Tomt

Genom att fortsätta accepterar du våra användarvillkor.

Vad är MäklarOfferter?

MäklarOfferter är en tjänst där du helt gratis kan jämföra mäklararvoden när du ska sälja din bostad. Du behöver endast fylla i formuläret ovan, så får du upp till fem offerter från olika mäklarbyråer i ditt område.

Mäklarbyråerna som är anslutna till tjänsten är både aktörer från stora kedjor samt även mindre och mer personliga byråer, du väljer själv vilken sorts byrå som passar dig bäst.

MäklarOfferter på Facebook

Kvalitetssäkrade mäklare

MäklarOfferter samlar löpande in omdömen om mäklare för att du som bostadssäljare ska kunna känna dig trygg. MäklarOfferter kräver att mäklare som vill ansluta sig är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.

MäklarOfferters kreditvärdighet

MäklarOfferter Sverige AB är kreditvärdigt enligt Bisnodes kreditvärderingssystem. Kreditvärdigheten grundas på flertalet nyckeltal och övriga skötsamhetsfaktorer.

Jämför mäklararvode i Västerås med MäklarOfferter utan någon kostnad

Har du bestämt dig för att sälja din villa eller lägenhet och är på jakt efter rätt mäklarbyrå? Det finns flera olika aspekter att ta hänsyn till när du väljer vem som ska få förtroendet att sälja din fastighet varav mäklarkostnaden kanske väger tyngst för många. Men vad brukar man få betala i mäklararvode i Västerås?

Det finns inga fasta taxor som regleras av någon statlig nämnd utan något som varje mäklarbyrå själv bestämmer och som faktiskt är förhandlingsbart. Det vanligaste är dock att ersättningen antingen är ett arvode med fastpris, med procentsats eller enligt trappmodellen. Ett fastpris är en bestämd summa som du betalar oavsett hur mycket din fastighet säljs för. Vid procentsats får mäklaren en provision där värdet motsvarar den procentsats som mäklaren och säljaren kommit överens om på förhand. Det vanligaste är att procentsatsen ligger på mellan 2-5 %. Ett mäklararvode i Västerås för en lägenhet ligger vanligtvis på 4-7 % men kom ihåg att du kan pruta på priset. När arvodet beräknas enligt trappmodellen så betyder det att varje gång som försäljningspriset når en given nivå så höjs procentsatsen för mäklarens ersättning. Alla ersättningsmodeller har sina för- och nackdelar. Med fastpris vet du vad du ska betala men det kanske inte inspirerar mäklaren att försöka höja försäljningspriset eftersom vederbörande ändå får betalt lika mycket oavsett ansträngning. Med en procentsats kan mäklarkostnaden bli högre än du egentligen tänkt betala men å andra sidan så har du ju tjänat mer på din bostadsförsäljning. Är det en trappmodell som används så frestas mäklaren att verkligen lägga manken till för att sälja din bostad till ett så högt pris som möjligt men nivåövergångarna kan avsiktligt ha satts så pass lågt att mäklaren med lätthet går upp flera nivåer och på så sätt lurar bostadssäljaren lite.

Innan du bestämmer dig för vilken mäklarfirma som du vill anlita måste du vara noga med att ta reda på vad som ingår i priset. Ingår fotografering, annonsering, visning utöver själva kontraktsskrivningen? Mäklaren ska även bistå dig som bostadssäljare med rådgivning om du behöver det.

Med MäklarOfferter får du möjlighet att helt gratis jämföra mäklararvode i Västerås. Alla mäklarbyråer i vårt nätverk är kvalitetssäkrade enligt Fastighetsmäklarinspektionens krav så de offerter du får skickat till dig är från professionella och skickliga fastighetsmäklare. Du kan jämföra upp till fem olika mäklararvoden i Västerås och därefter bestämma om det är någon av mäklarfirmorna som hört av sig till dig som du vill anlita.

Det är viktigt att du väljer mäklarbyrå med omsorg men samtidigt är det viktigt att du inte bara ser till vad mäklaren begär i ersättning utan även tittar på vad du får för pengarna. Om du väljer en mäklarfirma bara för att den är billig kan det hända att du själv behöver stå för kostnaden kring en visning och själv ombesörja fotografering. När du väl har bestämt dig för en fastighetsmäklare ska detta befästas med ett skriftligt uppdragsavtal som både du och fastighetsmäklaren ska underteckna och få varsin kopia av.