MäklarOfferter
  • Mäklararvode
  • Mäklararvode Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Mäklararvode Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Mäklararvoden hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedling (Länsfast)

Ska du sälja din bostad och är nyfiken över vad ett mäklararvode hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedling kostar? Varje mäklare, oavsett om de jobbar på Länsförsäkringar eller andra mäklarbyråer, fastställer sina egna arvoden. Arvodet varierar alltså inte bara mellan olika mäklarbyråer, utan även mellan mäklare inom samma företag. Det betyder att mäklararvodet beror på vilken mäklare du väljer.

På MäklarOfferter, som är Sveriges största jämförelsetjänst för bostadssäljare som vill jämföra mäklare och mäklararvoden, finns aktuella genomsnittliga mäklararvoden för Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Statistiken uppdateras löpande och baseras på försäljningsdata från tiotusentals bostadsförsäljningar.

Mäklararvoden Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

uppdaterad 2024-02-15
Mäklararvode snitt61 547 kr
Mäklararvode procent2,6 %
Mäklararvode median58 000 kr
Vanligaste arvodestypenArvodestrappa
Billigaste mäklararvodet29 000 kr
Högsta arvodet132 500 kr
Jämför mäklararvodenPil

Vad tar Länsförsäkringars mäklare i arvode?

De genomsnittliga mäklararvodena på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling kan skilja sig avsevärt mellan olika kommuner. Storleken på mäklararvodet beror på vilken typ av bostad du ska sälja. Kostnaden för att anlita en mäklare påverkas i stor utsträckning av vilken enskild mäklare du väljer och vilken typ av tjänster som ingår i deras erbjudande.

I genomsnitt är mäklararvodet för bostadsrätter hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedling 48 059 kronor, medan det genomsnittliga mäklararvodet för radhus, parhus och kedjehus hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedling ligger på 69 440 kronor. För villor ligger det genomsnittliga mäklararvodet hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedling på 67 140 kronor.

Jämför mäklararvodenPil

Vilken procent tar Länsförsäkringar i mäklarprovision?

När det kommer till mäklararvoden hos Länsförsäkringar, varierar procentsatserna på mäklarprovisionen beroende på bostadstypen som säljs. Vid försäljning av en bostadsrätt är mäklararvodet hos Länsförsäkringar 2,4 procent av det totala försäljningspriset. För försäljning av radhus, parhus eller kedjehus, är mäklararvodet i genomsnitt 2,5 procent av försäljningspriset. När det gäller försäljning av hus eller villa, tar mäklarna hos Länsförsäkringar ett arvode som motsvarar 2,8 procent av försäljningspriset.

  • Bostadsrätt: 48 059 kr (2,4 %)
  • Radhus/parhus/kedjehus: 69 440 kr (2,5 %)
  • Hus/villa: 67 140 kr (2,8 %)

Aktuella mäklararvoden hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

I tabellen nedan presenteras aktuella mäklararvodena hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, specificerade för olika typer av bostäder. Både procentsatserna och de genomsnittliga arvodesbeloppen redovisas, vilket ger en tydlig bild av kostnaderna för mäklartjänster beroende på vilken typ av bostad du avser att sälja. Informationen är avsedd att ge dig en detaljerad bild av mäklararvodena hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedling och för att hjälpa dig i processen att välja rätt mäklare till din bostadsförsäljning.

BostadstypMäklararvode genomsnittMäklararvode procentMäklararvode median
Bostadsrätt48 059 kr2,4 %47 750 kr
Villa67 140 kr2,8 %65 000 kr
Radhus/parhus69 440 kr2,5 %65 000 kr

Jämför mäklararvoden

När du ska sälja din bostad är det viktigt att jämföra mäklararvoden innan du väljer en mäklare, eftersom arvodena kan variera stort mellan olika mäklare och mäklarbyråer, vilket påverkar den totala kostnaden för försäljningen. Genom att jämföra arvoden får du en bättre förståelse för de tjänster som olika mäklare erbjuder. Det ger även insikt i mäklarnas erfarenhet och kvaliteten på deras service. Det hjälper dig också att anpassa ditt val av mäklare efter dina specifika behov. Dessutom skapar jämförelser av mäklararvoden transparens i branschen och kan ge utrymme för förhandling om arvodet och bidrar till bättre ekonomisk planering, vilket ger en tydligare bild av kostnaderna som uppstår vid försäljning av bostad.

Jämför mäklararvodenPil
Visste du att?

Ska du sälja bostad? Få offerter från mäklare och jämför mäklararvoden - helt gratis på MäklarOfferter!

Jämför mäklararvoden gratisPil
Nyfiken på arvoden?Få offerter från mäklareTjänsten är gratisInga förpliktelser
Jämför mäklararvoden