Tjänsten är gratis

Inga förpliktelser

Spara tid & pengar

Få högre försäljningspris

Jämför mäklararvode i Örebro!

Mäklararvode i Örebro - jämför olika förslag

MäklarOfferter är tjänsten för dig som vill jämföra mäklararvode i Örebro. Mäklararvodets pris och de tjänster som ingår kan variera mycket mellan olika mäklarbyråer, det är därför viktigt att jämföra flera olika byråer.


MäklarOfferter kan helt kostnadsfritt jämföra mäklararvoden i Örebro åt dig. Beskriv bostaden du vill sälja, så får du flera erbjudanden helt gratis. Du behöver inte gå vidare med de förslag du får.

Jämför mäklararvode i Örebro

MäklarOfferter är Sveriges största jämförelsetjänst av mäklare.
Tjänsten är gratis och du förbinder dig inte att anlita någon av mäklarna.

1. Beskriv din bostad

2. Få erbjudanden från mäklare

3. Jämför mäklare

Beskriv bostaden du vill sälja

  • Bostadsrätt
  • Villa
  • Radhus/parhus
  • Fritidshus
  • Tomt

Genom att fortsätta accepterar du våra användarvillkor.

Vad är MäklarOfferter?

MäklarOfferter är en tjänst där du helt gratis kan jämföra mäklararvoden när du ska sälja din bostad. Du behöver endast fylla i formuläret ovan, så får du upp till fem offerter från olika mäklarbyråer i ditt område.

Mäklarbyråerna som är anslutna till tjänsten är både aktörer från stora kedjor samt även mindre och mer personliga byråer, du väljer själv vilken sorts byrå som passar dig bäst.

MäklarOfferter på Facebook

Kvalitetssäkrade mäklare

MäklarOfferter samlar löpande in omdömen om mäklare för att du som bostadssäljare ska kunna känna dig trygg. MäklarOfferter kräver att mäklare som vill ansluta sig är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.

MäklarOfferters kreditvärdighet

MäklarOfferter Sverige AB är kreditvärdigt enligt Bisnodes kreditvärderingssystem. Kreditvärdigheten grundas på flertalet nyckeltal och övriga skötsamhetsfaktorer.

MäklarOfferter – vi hjälper dig jämföra mäklararvode i Örebro

När du har bestämt dig för att sälja din lägenhet eller villa så är det dags att hitta en lämplig mäklarbyrå som du vill anförtro ditt försäljningsuppdrag till. Det finns olika sätt att hitta den bästa mäklaren för just din bostadsförsäljning: du kan kontakta ett antal olika mäklarfirmor och be dem skicka sina offerter till dig, du kan fråga vänner som sålt bostäder om deras rekommendationer eller så kan du välja att skicka in en förfrågan om mäklararvode i Örebro till MäklarOfferter. Då får du offertförslag från upp till fem olika mäklarfirmor vars erbjudanden du kan jämföra när det passar dig. Vi har en rikstäckande förmedlingstjänst som specialiserat oss på att förmedla kvalitetssäkrade fastighetsmäklare som alla är godkända enligt Fastighetsmäklarinspektionens rigorösa krav. Det är gratis för bostadssäljare att förhöra sig om mäklararvode i Örebro och du behöver inte anlita någon av de mäklarbyråerna som skickat sina offerter till dig.

Ett mäklararvode i Örebro är som regel baserat på en av vanligaste arvodesmodellerna: fastpris, procentarvode eller trappstegsarvode. Det är absolut vanligast att mäklarbyråerna begär ett procentarvode som innebär en provision på mellan 2-5 % av den totala försäljningssumman. Fastpris är just ett fast pris där du betalar en och samma summa oberoende av vad slutpriset på din fastighet blir. Det är vanligt att nystartade mäklarbyråer erbjuder ett lågt fastpris för att kunna konkurrera med de etablerade mäklarfirmorna. Den tredje varianten, trappstegsmodellen, är det vanligare att bostadssäljarna själva efterfrågar än att mäklarbyrån själv föreslår den som ersättningsmodell. Med den här modellen ökar procentsatsen för mäklarens provision varje gång försäljningspriset når de prisnivåer som bestämts på förhand. Det kan låta som det bästa alternativet eftersom både säljaren och fastighetsmäklaren tjänar bättre ju högre försäljningspriset blir. Dock menar kritiker att gränserna ofta sätts för lågt vilket innebär att det inte blir någon utmaning för mäklaren att få upp försäljningspriset. I kort betyder det att mäklaren är den som egentligen tjänar mest på trappstegsmodellen.

När du och fastighetsmäklaren kommit överens måste ni skriva ett skriftligt uppdragsavtal som båda undertecknar och får en kopia av. Där ska det bland annat stå tidpunkten för när mäklararvodet ska betalas. Ifall det inte står ett betalningsdatum måste mäklaren själv begära att du betalar, du behöver inte betala förrän dess. Om mäklaren inte lyckas sälja din bostad har vederbörande inte rätt till någon provision. Däremot kan mäklaren ha rätt till en särskild kompensation som i sådana fall måste stå omnämnt i uppdragsavtalet för att vara giltigt. I avtalet står även tiden för mäklarens ensamrätt som högst får gälla tre månader åt gången. Det innebär att mäklaren har rätt till provision under den här perioden även om det är någon annan mäklare eller du själv som sålt din bostad. Det är ett kontraktsbrott om du säger upp uppdragsavtalet under ensamrättsperioden såvida det inte föreligger goda skäl som att mäklaren misskött försäljningsuppdraget.

Det är bra att komma ihåg att det är stor konkurrens mellan mäklarbyråerna och ett mäklararvode i Örebro alltid är förhandlingsbart.