Tjänsten är gratis

Inga förpliktelser

Spara tid & pengar

Få högre försäljningspris

Jämför mäklararvode i Göteborg!

Mäklararvode i Göteborg - jämför kostnadsfritt

Att jämföra mäklararvode i Göteborg gör du både enkelt och kostnadsfritt genom MäklarOfferter. Det är viktigt att jämföra mäklararvoden, inte bara priset , utan även vad som ingår då det kan variera en hel del.


Så vill du jämföra mäklararvoden i Göteborg så gör du det bäst genom oss på MäklarOfferter. Du får upp till fem förslag och det är ej bindande, dessutom helt gratis. Bättre än så blir det inte!

Jämför mäklararvode i Göteborg

MäklarOfferter är Sveriges största jämförelsetjänst av mäklare.
Tjänsten är gratis och du förbinder dig inte att anlita någon av mäklarna.

1. Beskriv din bostad

2. Få erbjudanden från mäklare

3. Jämför mäklare

Beskriv bostaden du vill sälja

  • Bostadsrätt
  • Villa
  • Radhus/parhus
  • Fritidshus
  • Tomt

Genom att fortsätta accepterar du våra användarvillkor.

Vad är MäklarOfferter?

MäklarOfferter är en tjänst där du helt gratis kan jämföra mäklararvoden när du ska sälja din bostad. Du behöver endast fylla i formuläret ovan, så får du upp till fem offerter från olika mäklarbyråer i ditt område.

Mäklarbyråerna som är anslutna till tjänsten är både aktörer från stora kedjor samt även mindre och mer personliga byråer, du väljer själv vilken sorts byrå som passar dig bäst.

MäklarOfferter på Facebook

Kvalitetssäkrade mäklare

MäklarOfferter samlar löpande in omdömen om mäklare för att du som bostadssäljare ska kunna känna dig trygg. MäklarOfferter kräver att mäklare som vill ansluta sig är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.

MäklarOfferters kreditvärdighet

MäklarOfferter Sverige AB är kreditvärdigt enligt Bisnodes kreditvärderingssystem. Kreditvärdigheten grundas på flertalet nyckeltal och övriga skötsamhetsfaktorer.

Hitta ditt mäklararvode i Göteborg

Att hitta bästa möjliga mäklararvode borde ligga högt upp på din prioriteringslista. I slutändan kommer det ändå vara en avsevärd del av din potentiella vinst. Göteborg är en stor stad där fastighetsbranschen njuter att av ett ordentligt flöde av folk som strömmar in och vill finna en bostad. Det betyder att du som letar bostad har goda chanser att förhandla till dig ett lägre mäklararvode i Göteborg.

Hur ett mäklararvode i Göteborg ser ut varierar stort beroende på vem eller vilka du talar med. Att på något sätt skaffa sig en klar bild över vad som finns tillgängligt är otroligt viktigt, speciellt när du kommer till förhandlingsfasen. Då gäller det att du känner till konkurrenternas siffror så att du har en grund att stå på. Normalt sett finns det tre olika modeller för mäklararvode i Göteborg och i stort sett i hela Sverige. Du kan betala din mäklare med en så kallas procentsats. Det betyder att det är ett rörligt arvode och den slutgiltiga summan kan variera stort beroende på vad ni säljer fastigheten för. Ibland har du chans till ett fast pris. Då kommer du överens med din mäklare om vad du ska betala för dennas tjänster redan innan huset går till försäljning. Trappmodellen är ett mer ovanligt men intressant alternativ som betalningsätt. Mäklaren har här olika trappsteg som denna måste klättra för att öka sitt mäklararvode. Det är omöjligt att veta till 100 % vad som är det rätta valet för just din fastighet, men oddsen ökar ju mer du känner till.

Rörligt mäklararvode i Göteborg

De flesta mäklare i Göteborg föredrar att arbeta med ett rörligt mäklararvode. När du bestämmer dig för att arbeta med den utvalde mäklaren kommer alltså en viss procent av den slutgiltiga försäljningssumman gå till betalning för arbetet. Detta är ett alternativ som öppnar dörrar för förhandlingar hos båda parterna.

Procentsatsen är självklart noggrant kalkylerad beroende på vad för typ av fastighet det rör sig om. Villor är oftast dyrare än lägenheter, då det innebär mer arbete. För en lägenhet kan ett mäklararvode i Göteborg ligga mellan 40 000 till 70 000 kronor eller 2 - 4%. Självklart är detta en väldigt överblickande beräkning då det skiljer sig stort beroende på mäklare och fastighet.

Fast pris - Ett säkert mäklararvode i Göteborg

När du väljer att arbeta utifrån ett rörligt mäklararvode eller trappmodellen vet du aldrig riktigt vad du kommer att betala förrän affären är slutförd och din fastighet är såld. Det finns både för- och nackdelar med detta mer osäkra val och för dig som föredrar säkerhet finns det ett tredje alternativ. Att redan innan din fastighet går till försäljning bestämma ett fast pris som mäklararvode blir allt vanligare. Det är helt klart det mer trygga vägvalet, då du som säljer din fastighet vet exakt vad du kommer betala, samtidigt som mäklaren ifråga kan känna sig lugn då denna vet säkert att det väntar en betalning för arbetet. Detta är generellt sett mindre än vad mäklaren hade tjänat om hen hade valt att arbeta med ett rörligt arvode. Viktigt att påpeka är dock att det inte är säkert att du tjänar mer pengar bara för att du betalar mindre. Med ett fast pris kan det ibland kännas som om det saknas en morot för mäklaren att verkligen sträva efter att maximera vinsten.

Trappmodellen som mäklararvode i Göteborg

Trappmodellen är ett ovanligare alternativ vilket gör det väldig svårt att lokalisera. Det kan dock vara ett effektivt sätt att toppa mäklarens insats och på så sätt maximera er gemensamma vinst. Modellen bygger på att mäklararvodet bestäms av utsatta nivåer. Ju högre upp på trappan mäklaren når desto högre blir arvodet.

Vikten av att undersöka alternativen

Det är otroligt viktigt att göra en noggrann undersökning och verkligen se vad du har för alternativ. Mäklararvode i Göteborg kan skilja sig mycket beroende på vilken mäklare du talar med. Lär känna din omgivning och när du sedan har alla mäklararvoden på plats är det mycket lättare att skapa sig en klar bild. Detta arbete kommer att löna sig i framtiden, då du har större chans att välja rätt mäklare till bästa mäklararvodet i Göteborg.

Förhandla till dig ett bra mäklararvode i Göteborg

Göteborg är en stor stad med hård konkurrens i fastighetsbranschen. Det betyder att det finns många mäklare som ivrigt väntar på att få sälja just din fastighet, vilket i sin tur betyder att du har ett perfekt läge för förhandlingar angående mäklararvodet. Om vi antar att du har gjort din undersökning och att du kan dina siffror borde du nu kontakta de mäklare som du anser är intressanta. Ibland kan du helt öppet förklara för dem att du har blivit erbjuden dessa mäklararvoden och sedan fråga om de kan komma med något ännu bättre eller åtminstone matcha det nuvarande.

När du förhandlar med en mäklare borde du ha i åtanke exakt vad som ingår i denna betalning. Summan kan se skrämmande hög ut men det är viktigt att förstå att en mäklare har utgifter när det kommer till att sälja din fastighet. Såvida mäklaren ifråga inte har en tidigare karriär inom fotografering är det absolut nödvändigt att anlita en fotograf för att ta en rad olika bilder som verkligen fångar husets karaktär. Något som är mycket svårare än vad det låter och som verkligen kan hjälpa er att finna rätt köpare. Huset måste annonseras så att intresserade köpare har en chans att upptäcka din fastighet. När allt detta är i ordning flyttar mäklaren sin uppmärksamhet till visningen av huset. Det är det sista steget i försäljningsprocessen och det som ska förtrolla köparen. Huset måste vara i absolut bästa form och verkligen bjuda på en mysig och hemtrevlig atmosfär.