MäklarOfferter

Mäklararvode Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling

Mäklararvoden hos Svensk Fastighetsförmedling (Svenskfast)

Står du inför att sälja din bostad och funderar på vad det kostar att anlita en mäklare från Svensk Fastighetsförmedling? Liksom hos andra mäklarbyråer, sätter varje mäklare på Svenskfast sina egna arvoden. Det innebär att mäklararvodet inte enbart skiljer sig mellan olika byråer, men också mellan mäklare inom samma företag. Valet av mäklare är därför centralt för det arvode du till slut betalar.

På MäklarOfferter, Sveriges största jämförelsetjänst för bostadssäljare som önskar jämföra mäklare och deras arvoden, hittar du aktuell information om genomsnittliga mäklararvoden för Svensk Fastighetsförmedling. Denna information uppdateras kontinuerligt och baseras på försäljningsdata från ett stort antal bostadsaffärer.

Mäklararvoden Svensk Fastighetsförmedling

uppdaterad 2024-02-19
Mäklararvode snitt58 329 kr
Mäklararvode procent3,5 %
Mäklararvode median55 000 kr
Vanligaste arvodestypenFast procentsats
Billigaste mäklararvodet25 000 kr
Högsta arvodet135 000 kr
Jämför mäklararvodenPil

Vad tar Svenskfasts mäklare i arvode?

De genomsnittliga mäklararvodena hos Svensk Fastighetsförmedling varierar beroende på i vilken kommun bostaden ska säljas i. Arvodets storlek påverkas också av vilken typ av bostad du säljer samt av valet av enskild mäklare och de tjänster som erbjuds. I genomsnitt är mäklararvodet för en bostadsrätt hos Svensk Fastighetsförmedling 46 011 kronor, medan det för radhus, parhus och kedjehus är 59 082 kronor. För villor ligger det genomsnittliga mäklararvodet hos Svensk Fastighetsförmedling på 70 106 kronor.

Jämför mäklararvodenPil

Mäklarprovision hos Svensk Fastighetsförmedling

Mäklararvodena hos Svenskfast kan räknas om till en procentandel av försäljningspriset. För bostadsrätter är mäklararvodet hos Svenskfast 4,2 procent, medan det för radhus, parhus eller kedjehus är i genomsnitt 2,7 procent. För villor är mäklarprovisionen hos Svenskfast 3,3 procent.

  • Bostadsrätt: 46 011 kr (4,2 %)
  • Radhus/parhus/kedjehus: 59 082 kr (2,7 %)
  • Hus/villa: 70 106 kr (3,3 %)

Aktuella mäklararvoden hos Svensk Fastighetsförmedling

I den nedanstående tabellen finner du de aktuella mäklararvodena hos Svensk Fastighetsförmedling, uppdelade per bostadstyp. Både procentsatser och genomsnittliga arvodesbelopp presenteras för att ge en klar bild av kostnaderna för mäklartjänster beroende på typen av bostad du planerar att sälja. Denna information är avsedd att ge dig en omfattande översikt över mäklararvodena hos Svenskfast och hjälpa dig i valet av rätt mäklare för din bostadsförsäljning.

BostadstypMäklararvode genomsnittMäklararvode procentMäklararvode median
Bostadsrätt46 011 kr4,2 %45 000 kr
Villa70 106 kr3,3 %66 562 kr
Radhus/parhus59 082 kr2,7 %59 900 kr

Jämför mäklararvoden

Att jämföra mäklararvoden innan du väljer mäklare för din bostadsförsäljning är viktigt, eftersom arvodena kan skilja sig åt markant mellan olika mäklare och byråer. Genom att jämföra arvoden får du inte bara en bättre förståelse för de tjänster som erbjuds, utan även insikt i mäklarnas erfarenhet och servicekvalitet. Det hjälper dig också att anpassa ditt val av mäklare efter dina specifika behov. Att jämföra mäklararvoden ger dig även bra underlag inför en arvodesförhandling och bidrar till en tydligare bild av kostnaderna som uppstår vid försäljning av din bostad.

Jämför mäklararvodenPil
Visste du att?

Ska du sälja bostad? Få offerter från mäklare och jämför mäklararvoden - helt gratis på MäklarOfferter!

Jämför mäklararvoden gratisPil
Nyfiken på arvoden?Få offerter från mäklareTjänsten är gratisInga förpliktelser
Jämför mäklararvoden