MäklarOfferter

Mäklararvode Mäklarhuset

Mäklarhuset

Mäklararvoden hos Mäklarhuset

Överväger att sälja din bostad och vill veta vad det kostar att anlita en mäklare från Mäklarhuset? Precis som hos andra mäklarbyråer, bestämmer varje mäklare på Mäklarhuset sina egna arvoden. Detta innebär att arvodet kan variera, inte bara mellan olika byråer, utan även mellan enskilda mäklare inom samma företag. Därför spelar valet av mäklare en avgörande roll för storleken på det arvode du slutligen kommer att betala.

Via MäklarOfferter, Sveriges största jämförelsetjänst för bostadssäljare som vill jämföra mäklare och mäklararvoden, kan du hitta aktuell information om de genomsnittliga mäklararvodena för Mäklarhuset. Denna information uppdateras regelbundet och baseras på omfattande försäljningsdata.

Mäklararvoden Mäklarhuset

uppdaterad 2024-02-16
Mäklararvode snitt58 230 kr
Mäklararvode procent3 %
Mäklararvode median55 000 kr
Vanligaste arvodestypenFast arvode
Billigaste mäklararvodet27 125 kr
Högsta arvodet135 000 kr
Jämför mäklararvodenPil

Vad tar Mäklarhusets mäklare i arvode?

De genomsnittliga mäklararvodena hos Mäklarhuset kan skilja sig åt beroende på både bostadstyp och kommun. Storleken på mäklararvodet beror på vilken typ av bostad du planerar att sälja, vilken enskild mäklare du väljer och vilka tjänster som ingår i deras erbjudande. För bostadsrätter är det genomsnittliga mäklararvodet hos Mäklarhuset 46 568 kronor, medan det för radhus, parhus och kedjehus är 61 945 kronor. För villor är det genomsnittliga mäklararvodet hos Mäklarhuset 66 176 kronor.

Jämför mäklararvodenPil

Mäklarprovision hos Mäklarhuset

Mäklararvodena hos Mäklarhuset uttrycks ofta som en procentandel av försäljningspriset och varierar beroende på bostadstypen. För bostadsrätter är mäklararvodet hos Mäklarhuset 2,9 procent, för radhus, parhus eller kedjehus är det i genomsnitt 2,6 procent, och för villor ligger mäklarprovisionen hos Mäklarhuset på 3,6 procent.

  • Bostadsrätt: 46 568 kr (2,9 %)
  • Radhus/parhus/kedjehus: 61 945 kr (2,6 %)
  • Hus/villa: 66 176 kr (3,6 %)

Aktuella mäklararvoden hos Mäklarhuset

I tabellen nedan presenteras de aktuella mäklararvodena hos Mäklarhuset, specificerade för olika typer av bostäder. Här redovisas både procentsatser och genomsnittliga arvodesbelopp för att ge en klar överblick över mäklartjänsternas kostnader beroende på typen av bostad du planerar att sälja. Denna information är avsedd att ge dig en detaljerad översikt av mäklararvodena hos Mäklarhuset och assistera dig i valet av rätt mäklare för din bostadsförsäljning.

BostadstypMäklararvode genomsnittMäklararvode procentMäklararvode median
Bostadsrätt46 568 kr2,9 %44 250 kr
Villa66 176 kr3,6 %60 625 kr
Radhus/parhus61 945 kr2,6 %60 000 kr

Jämför mäklararvoden

Det är viktigt att jämföra mäklararvoden innan du fattar beslutet om vilken mäklare du ska välja för din bostadsförsäljning. Skillnaderna i arvoden mellan olika mäklare och byråer kan vara betydande och påverkar den totala kostnaden för försäljningen. Genom att jämföra arvoden får du en bättre förståelse för de tjänster som erbjuds, insikt i mäklarnas erfarenhet och kvaliteten på deras service. Detta underlättar för dig att välja en mäklare som passar dina specifika behov och ger dig även en stark grund för eventuell arvodesförhandling, samt en tydligare bild av de totala kostnaderna som uppstår vid försäljning av din bostad.

Jämför mäklararvodenPil
Visste du att?

Ska du sälja bostad? Få offerter från mäklare och jämför mäklararvoden - helt gratis på MäklarOfferter!

Jämför mäklararvoden gratisPil
Nyfiken på arvoden?Få offerter från mäklareTjänsten är gratisInga förpliktelser
Jämför mäklararvoden