MäklarOfferter

Mäklararvode Notar

Notar

Mäklararvoden hos Notar

Är du intresserad av att sälja din bostad och undrar vad mäklararvodet hos Notar kan tänkas bli? Precis som hos andra mäklarfirmor varierar arvodena hos Notar. Varje mäklare, oavsett firma, bestämmer nämligen själv sina arvoden. Detta innebär att arvodet inte bara skiljer sig mellan olika mäklarbyråer utan även mellan mäklare inom samma företag. Därför påverkas mäklararvodet av valet av specifik mäklare.

På MäklarOfferter, som är Sveriges största jämförelsetjänst för bostadssäljare som vill jämföra mäklare och mäklararvoden, hittar du uppdaterad statistik på de genomsnittliga mäklararvodena för Notar, baserat på data från tusentals bostadsförsäljningar.

Mäklararvoden Notar

uppdaterad 2024-02-20
Mäklararvode snitt62 344 kr
Mäklararvode procent2,5 %
Mäklararvode median60 000 kr
Vanligaste arvodestypenFast arvode
Billigaste mäklararvodet20 000 kr
Högsta arvodet101 500 kr
Jämför mäklararvodenPil

Vad tar Notars mäklare i arvode?

De genomsnittliga mäklararvodena hos Notar kan variera markant mellan olika områden. Storleken på arvodet beror på vilken typ av bostad du ska sälja och vilken mäklare du väljer, samt vilka tjänster som ingår i deras erbjudande.

I genomsnitt ligger mäklararvodet för bostadsrätter hos Notar på 54 341 kronor, medan genomsnittsarvodet för radhus, parhus och kedjehus ligger på 70 982 kronor. För villor är det genomsnittliga mäklararvodet hos Notar 71 460 kronor.

Jämför mäklararvodenPil

Vilken procent tar Notar i mäklarprovision?

Hos Notar varierar procentsatsen för mäklarprovisionen beroende på typen av bostad som säljs. För bostadsrätter är mäklararvodet vanligtvis 3 procent av det totala försäljningspriset. Vid försäljning av radhus, parhus eller kedjehus ligger mäklararvodet i genomsnitt på 1,8 procent av försäljningspriset. För försäljning av villor tar Notar i genomsnitt en mäklarprovisionen på 2,1 procent av försäljningspriset.

  • Bostadsrätt: 54 341 kr (3 %)
  • Radhus/parhus/kedjehus: 70 982 kr (1,8 %)
  • Hus/villa: 71 460 kr (2,1 %)

Aktuella mäklararvoden hos Notar

I tabellen nedan presenteras de aktuella mäklararvodena hos Notar, angivna för olika bostadstyper. Både procentsatser och genomsnittliga arvodesbelopp redovisas. Denna information är avsedd att hjälpa dig i processen att välja rätt mäklare för din bostadsförsäljning.

BostadstypMäklararvode genomsnittMäklararvode procentMäklararvode median
Bostadsrätt54 341 kr3 %50 000 kr
Villa71 460 kr2,1 %72 500 kr
Radhus/parhus70 982 kr1,8 %75 000 kr

Jämför mäklararvoden

Att sälja din bostad är ett stort beslut och ett viktigt steg i processen är att noggrant jämföra mäklararvoden. Skälet till detta är att arvodena kan variera avsevärt mellan olika mäklare och mäklarbyråer, vilket direkt påverkar den totala kostnaden för din bostadsförsäljning. Genom att göra en grundlig jämförelse får du inte bara en klarare bild av de prisnivåer och tjänster som erbjuds av olika mäklare, utan du får även värdefull insikt i varje mäklares erfarenhetsnivå och det unika utbudet av tjänster de tillhandahåller. Denna process underlättar för dig att välja en mäklare som passar just dina specifika behov och önskemål. Dessutom bidrar en noggrann jämförelse till att skapa ett bättre utgångsläge för eventuella förhandlingar om mäklararvodet, vilket kan leda till en mer lönsam försäljning.

Jämför mäklararvodenPil
Visste du att?

Ska du sälja bostad? Få offerter från mäklare och jämför mäklararvoden - helt gratis på MäklarOfferter!

Jämför mäklararvoden gratisPil
Nyfiken på arvoden?Få offerter från mäklareTjänsten är gratisInga förpliktelser
Jämför mäklararvoden