Tjänsten är gratis

Inga förpliktelser

Spara tid & pengar

Få högre försäljningspris

Jämför mäklararvode i Uppsala!

Mäklararvode i Uppsala - jämför priser

MäklarOfferter hjälper dig att ta reda på vad som är ett rimligt mäklararvode i Uppsala. Att jämföra mäklararvode via oss är helt gratis och inte på något sätt bindande.


Fyll i formuläret nedan så får du upp till fem förslag på mäklararvoden i Uppsala. Tänk på att kontrollera vad som ingår i arvodet då både pris samt vad som ingår i priset kan variera.

Jämför mäklararvode i Uppsala

MäklarOfferter är Sveriges största jämförelsetjänst av mäklare.
Tjänsten är gratis och du förbinder dig inte att anlita någon av mäklarna.

1. Beskriv din bostad

2. Få erbjudanden från mäklare

3. Jämför mäklare

Beskriv bostaden du vill sälja

  • Bostadsrätt
  • Villa
  • Radhus/parhus
  • Fritidshus
  • Tomt

Genom att fortsätta accepterar du våra användarvillkor.

Vad är MäklarOfferter?

MäklarOfferter är en tjänst där du helt gratis kan jämföra mäklararvoden när du ska sälja din bostad. Du behöver endast fylla i formuläret ovan, så får du upp till fem offerter från olika mäklarbyråer i ditt område.

Mäklarbyråerna som är anslutna till tjänsten är både aktörer från stora kedjor samt även mindre och mer personliga byråer, du väljer själv vilken sorts byrå som passar dig bäst.

MäklarOfferter på Facebook

Kvalitetssäkrade mäklare

MäklarOfferter samlar löpande in omdömen om mäklare för att du som bostadssäljare ska kunna känna dig trygg. MäklarOfferter kräver att mäklare som vill ansluta sig är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.

MäklarOfferters kreditvärdighet

MäklarOfferter Sverige AB är kreditvärdigt enligt Bisnodes kreditvärderingssystem. Kreditvärdigheten grundas på flertalet nyckeltal och övriga skötsamhetsfaktorer.

Att tänka på för att hitta ett bra mäklararvode i Uppsala

Om du befinner dig i en position där det är dags att sälja din fastighet kan det vara bra att veta så mycket som möjligt om mäklararvode i Uppsala. Ju mer kött på benen du skaffar dig innan du förhandlar om priset desto större chans är det att du får till en överenskommelse om arvode som du är nöjd med. Det är väldigt svårt att exakt säga vilken typ av mäklararvode i Uppsala du kommer att stöta på. Normalt sett brukar man säga att man ska förvänta sig att betala en mäklare mellan 2-5 % av den slutgiltiga försäljningssumman för det utförda arbetet.

Det finns flera olika alternativ att välja mellan. Det är inte vanligt att en och samma mäklare erbjuder alla, utan mäklaren har oftast förutbestämda riktlinjer för detta. Tre av de vanligaste sätten att strukturera ett mäklararvode i Uppsala är att basera det på en procentsats, använda sig av den så kallade trappmodellen eller det säkrare valet, där man helt enkelt bestämmer ett fast pris. Alla alternativ har sina för- och nackdelar och det är omöjligt att säga vilket som är bäst. Det beror självklart på vilken typ av fastighet du äger, hur fastighetsmarknaden ser ut för tillfället och hur mycket ni i framtiden säljer fastigheten för(något som är helt omöjligt att veta).

När du väljer mellan dessa tre är det viktigt att du har klart för dig vad som är bäst för dig och din fastighet och vilken nivå av risk du är villig att ta. Nedanför beskriver vi hur olika typer av mäklararvode i Uppsala fungerar.

Ett rörligt mäklararvode i Uppsala

Ett rörligt mäklararvode är en obestämd summa som anpassas efter det försäljningspris du senare fastslår. Ju mer du och din mäklare säljer din fastighet för, desto mer av vinsten går till mäklaren. För dig som ska betala låter det självklart inte speciellt lockande att betala en större summa pengar till mäklaren än nödvändigt, men i slutändan kan det faktiskt löna sig. En stor fördel med ett rörligt mäklararvode är att du ger mäklaren en möjlighet att tjäna mer pengar. Om denna lyckas öka din vinst ökar även den egna vinsten. Ett utmärkt sätt att locka fram den drivna och hungriga sidan i din mäklare.

Trappmodellen för mäklararvode i Uppsala

Att använda sig av trappmodellen för mäklararvode i Uppsala är aningen mer ovanligt. Det kan dock vara ett mycket effektivt sätt att maximera vinsten för både boendesäljare och mäklare. För att lättast beskriva vad som utgör denna modell kan du föreställa dig en trappa där varje enskilt trappsteg betyder en ökad vinst. Vart femte steg av trappan betyder att mäklaren har uppnått en ny nivå och att mäklararvodet ökar. Även detta är ett utmärkt sätt att ge mäklaren en möjlighet att själva förbättra sitt egen vinst och på så sätt öka motivationen att göra sitt allra bästa.

Ett mäklararvode i Uppsala med ett fast pris

Att arbeta utifrån ett fast pris är också ett alternativ. Både för dig som säljer din fastighet och för den mäklare du anlitar är detta det säkraste och tryggaste sättet. Eftersom alla inblandande redan vet priset som ska betalas för arbetet är det ingen som behöver oroa sig över det. Den stora nackdelen med detta sätt att betala ett mäklararvode är att det inte finns någon större anledning för mäklaren ifråga att arbeta extra hårt för att maximera vinsten på fastigheten.

Att välja mäklararvode i Uppsala

Uppsala är en relativt liten stad jämfört med många andra i Sverige. Trots det har den blivit allt populärare, vilket betyder att fastighetsbranschen ser en ökad konkurrens. Det är bra för dig som vill sälja din fastighet då effekten av konkurrens alltid är pressade priser. När det är dags för dig att lokalisera den mäklare och det mäklararvode i Uppsala som passar dig bäst är det klokt att först ta reda på vad som finns. Det är otroligt effektivt och enkelt att använda sig av oss på MäklarOfferter då vi kan rekommendera dig upp till fem mäklare som lämpar sig bäst för din bostad. Du behöver alltså bara kontakta ett par mäklare som redan är specifikt utvalda för din fastighet. Det besparar dig mycket tid och ansträngning.

När du har låtit oss välja de bäst lämpade mäklarna i Uppsala kan du själv undersöka vilka typer av mäklararvode de erbjuder och vad den potentiella summan skulle kunna vara. Nu har du en stor möjlighet att förhandla till dig den mäklare du vill arbeta med, till bästa pris.

Vad som ingår i ett mäklararvode i Uppsala

Det är viktigt att veta vad som ingår i ett mäklararvode innan du avböjer samarbetet för att det visar sig vara mer än du trodde. Ett mäklararvode i Uppsala och i andra städer brukar generellt sett täcka alla de utgifter mäklaren har under säljprocessen, samt lön för alla de timmar som mäklaren spenderar på arbetet.

Det finns tre saker som i stort sett alltid ingår i ett mäklararvode och som kostar en stor summa pengar för mäklaren. För det första måste en professionell fotograf anlitas för att fånga husets karaktär. Det som visas på fotografierna är det som ska locka intresserade köpare att dyka upp på visningen. I detta stadie ingår även annonsering, vilket i många fall kostar en hel del pengar. Det sista steget är visningen. Det är då mäklaren ska se till att huset är i toppform. Är huset redan tomt är det vanligt att möblering hyrs för ett par dagar och beroende på vad för typ av köpare ni vill locka dit kan det vara nödvändigt att låta en professionell inredare förvandla huset till ett attraktivt hem.