Tjänsten är gratis

Inga förpliktelser

Spara tid & pengar

Få högre försäljningspris

Jämför mäklararvode i Norrköping!

Mäklararvode i Norrköping - få bästa pris

På MäklarOfferter kan man helt gratis jämföra priser på mäklararvoden i Norrköping. Det är vikigt att jämföra priser och kolla vad som ingår i arvodet , eftersom det kan skilja sig en hel del mellan olika mäklarbyråer.


Fyll i formuläret nedan så får du upp till fem förslag på mäklararvode i Norrköping från olika mäklarbyråer. Det är inte bindande och du är inte tvungen att gå vidare med något av förslagen.

Jämför mäklararvode i Norrköping

MäklarOfferter är Sveriges största jämförelsetjänst av mäklare.
Tjänsten är gratis och du förbinder dig inte att anlita någon av mäklarna.

1. Beskriv din bostad

2. Få erbjudanden från mäklare

3. Jämför mäklare

Beskriv bostaden du vill sälja

  • Bostadsrätt
  • Villa
  • Radhus/parhus
  • Fritidshus
  • Tomt

Genom att fortsätta accepterar du våra användarvillkor.

Vad är MäklarOfferter?

MäklarOfferter är en tjänst där du helt gratis kan jämföra mäklararvoden när du ska sälja din bostad. Du behöver endast fylla i formuläret ovan, så får du upp till fem offerter från olika mäklarbyråer i ditt område.

Mäklarbyråerna som är anslutna till tjänsten är både aktörer från stora kedjor samt även mindre och mer personliga byråer, du väljer själv vilken sorts byrå som passar dig bäst.

MäklarOfferter på Facebook

Kvalitetssäkrade mäklare

MäklarOfferter samlar löpande in omdömen om mäklare för att du som bostadssäljare ska kunna känna dig trygg. MäklarOfferter kräver att mäklare som vill ansluta sig är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.

MäklarOfferters kreditvärdighet

MäklarOfferter Sverige AB är kreditvärdigt enligt Bisnodes kreditvärderingssystem. Kreditvärdigheten grundas på flertalet nyckeltal och övriga skötsamhetsfaktorer.

Jämför mäklararvode i Norrköping med MäklarOfferter

Låt MäklarOfferter hjälpa dig att jämföra mäklararvode i Norrköping på ett bekvämt och enkelt sätt. Vi erbjuder en kostnadsfri tjänst där du som bostadssäljare kan jämföra mäklararvode i Norrköping från några av kommunens ledande mäklarfirmor. Vi är ett rikstäckande nätverk av fastighetsmäklare som alla är kvalitetssäkrade i enlighet med Fastighetsmäklarinspektionens krav.

Tänk igenom vad det är för mäklartjänster du skulle vilja ha. Har du några speciella önskemål beträffande marknadsföring eller personlig service? Finns det delar av processen som du skulle vilja göra själv eller som du känner att du inte behöver hjälp med? Har du några speciella önskemål eller villkor i samband med själva överlåtelsen av din fastighet som t ex friskrivningsklausul? Det är viktigt att du är tydlig med dina önskemål och förväntningar när du talar med mäklaren. Det blir allt vanligare att bostadssäljaren själv vill hålla i visningen av fastigheten men överlåter annonseringen av fastigheten till mäklaren. Att du väljer att själv hålla i vissa bitar reflekteras naturligtvis i priset precis som utsträckningen av annonseringen. Färre och mindre annonser blir billigare än om du vill ha mer exponering. Tänk på att idag är utbudet på bostadssajter som till exempel Hemnet.se, Booli.se och Hittahem.se så stort att det finns risk att din villa eller lägenhet försvinner i mängden. Därför kan det vara praktiskt att välja en mäklarbyrå som har resurser och möjlighet att nå ut till en bredare publik med många spekulanter.

Det är bra att känna till att det inte finns någon förutbestämd prislista som alla fastighetsmäklare mer eller mindre måste följa utan mäklarfirman sätter själv sina priser. Det innebär att du faktiskt kan pruta på priset som oftast är ganska generöst tilltaget. Som regel baseras ett mäklararvode i Norrköping på någon av de tre arvodesmodellerna som tillämpas för mäklartaxor i Sverige. För billigare bostäder under 300 000 kronor eller fastigheter som ligger på landsbygden eller i mindre attraktiva områden är det vanligt med ett fast arvode. De stora mäklarfirmornas minimipris brukar initialt ligga på 40 000-50 000 kronor men det kan du alltid förhandla om. Var dock lite försiktig med mäklarfirmor som erbjuder ett lågt fast pris oavsett bostad. När mäklarbyrån erbjuder förmedlingstjänster för endast 10 000 kronor läggs en hel del av arbetet på säljaren själv. Kontrollera noga vad som ingår i mäklarens tjänster och fråga om något är oklart. Det vanligaste är att ett mäklararvode i Norrköping är ett så kallat rörligt arvode där mäklarens ersättning baseras på en procentsats av köpeskillingen. Procentsatsen brukar ligga på 2-5 %, ju högre värde på fastigheten desto bättre villkor bör du få. Slutligen så kan ett arvode vara uträknat efter en procenttrappa där procentsatsen ökar varje gång som försäljningspriset når en viss given nivå. Den här modellen används ofta för riktigt attraktiva bostäder i populära och eftertraktade områden.

Jämför mäklararvode i Norrköping genom att skicka in en förfrågan till MäklarOfferter. Vi vidarebefordrar ditt objekt till våra kvalitetssäkrade mäklarfirmor som kontaktar dig med ett kostnadsförslag. En förfrågan till oss betyder inte att du måste välja någon av mäklarfirmorna som svarar dig.