Tjänsten är gratis

Inga förpliktelser

Spara tid & pengar

Få högre försäljningspris

Jämför mäklararvode i Gävle!

Mäklararvode i Gävle - få prisförslag

MäklarOfferter erbjuder gratis jämförelse av mäklararvoden i Gävle. Att jämföra mäklararvoden och vad som ingår i arvodet är viktigt inför en bostadsförsäljning.


Fyll i formuläret nedan så får du prisförslag på mäklararvode i Gävle från flera olika byråer, helt kostnadsfritt. Du binder dig inte till något när du jämför via oss, utan du avgör själv om du vill gå vidare med förslagen.

Jämför mäklararvode i Gävle

MäklarOfferter är Sveriges största jämförelsetjänst av mäklare.
Tjänsten är gratis och du förbinder dig inte att anlita någon av mäklarna.

1. Beskriv din bostad

2. Få erbjudanden från mäklare

3. Jämför mäklare

Beskriv bostaden du vill sälja

  • Bostadsrätt
  • Villa
  • Radhus/parhus
  • Fritidshus
  • Tomt

Genom att fortsätta accepterar du våra användarvillkor.

Vad är MäklarOfferter?

MäklarOfferter är en tjänst där du helt gratis kan jämföra mäklararvoden när du ska sälja din bostad. Du behöver endast fylla i formuläret ovan, så får du upp till fem offerter från olika mäklarbyråer i ditt område.

Mäklarbyråerna som är anslutna till tjänsten är både aktörer från stora kedjor samt även mindre och mer personliga byråer, du väljer själv vilken sorts byrå som passar dig bäst.

MäklarOfferter på Facebook

Kvalitetssäkrade mäklare

MäklarOfferter samlar löpande in omdömen om mäklare för att du som bostadssäljare ska kunna känna dig trygg. MäklarOfferter kräver att mäklare som vill ansluta sig är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.

MäklarOfferters kreditvärdighet

MäklarOfferter Sverige AB är kreditvärdigt enligt Bisnodes kreditvärderingssystem. Kreditvärdigheten grundas på flertalet nyckeltal och övriga skötsamhetsfaktorer.

Jämför mäklararvode i Gävle med MäklarOfferters kostnadsfria tjänst

Vad får du egentligen för pengarna när du anlitar en fastighetsmäklare? Svaret är enkelt. Det beror på hur mycket det kostar. Betalar du förhållandevis lite så får du också bara några få tjänster och du får göra en stor del av arbetet själv. Betalar du å andra sidan mer får du givetvis mer service och fler utförda tjänster. Läs vidare om de olika modellerna som ligger till grund för ett mäklararvode i Gävle.

Ett mäklararvode i Gävle brukar vara ett rörligt arvode där provisionen består av en procentsats på 3-4 % av köpeskillingen. I storstäder där konkurrensen är hård mellan mäklarfirmorna och priserna på bostäderna lite högre ligger procentsatsen ofta kring 2 % och även ännu lägre om bostaden är riktigt dyr. I glesbygden där det inte finns mycket konkurrens ligger oftast procentsatsen något högre, kring 5 %. Vissa mäklarfirmor erbjuder ett fast arvode där du betalar en förutbestämd summa oavsett vad försäljningspriset landar på. Fördelen med den här typen av arvode är att du redan vet vad du ska betala mäklaren. Nackdelen är att mäklaren kanske inte engagerar sig lika mycket i att få ut ett högre pris för din bostad eftersom vederbörande inte har något att tjäna på det. Har du valt en mäklarfirma som är professionell och har yrkesstolthet så kommer fastighetsmäklaren att göra ett bra jobb och försöka sälja din fastighet till högsta möjliga försäljningspris oavsett vad du betalar för förmedlingstjänsten. Slutligen så används ett trappstegsarvode där procentsatsen för mäklarens provision ökar med ett steg varje gång som försäljningspriset når vissa förutbestämda nivåer. Den här varianten sporrar fastighetsmäklaren till att verkligen försöka driva upp försäljningspriset på din bostad, något som både du och mäklaren tjänar på. Nackdelen är att nivåerna för att gå upp ett steg ofta är så lågt satta att mäklaren lätt når dit utan någon större ansträngning vilket innebär att den som tjänar mest på trappstegsmodellen är mäklaren själv. Det är en ökad konkurrens mellan mäklarfirmorna vilket lämnar gott om utrymme för förhandling om mäklararvode i Gävle oavsett vilken modell som ligger till grund för ersättningen som du ska betala din fastighetsmäklare.

När du bestämt dig för vilken mäklarbyrå du vill anlita ska det upprättas ett skriftligt uppdragsavtal som både du och fastighetsmäklaren ska underteckna. Om du och mäklaren kommer överens om att mäklaren har ensamrätt måste en sådan överenskommelse vara skriftlig och den gäller bara i tre månader. Därefter kan ensamrätten förlängas med en månad åt gången. När mäklaren har ensamrätt innebär det att vederbörande har rätt till provision om fastigheten säljs under den här tiden även om det är du eller någon annan mäklarfirma som ligger bakom försäljningen.

När du väljer att jämföra mäklararvode i Gävle genom MäklarOfferter får du alltid kostnadsförslag från mäklarfirmor som är kvalitetssäkrade och med lång erfarenhet och gott rykte. Vi förmedlar endast fastighetsmäklare som är godkända av Fastighetsmäklarinspektionen. Det är helt kostnadsfritt att jämföra mäklararvode i Gävle och du förbinder dig inte till att anlita någon av de mäklarbyråer som skickar sina offerter till dig om du inte vill.