Tjänsten är gratis

Inga förpliktelser

Spara tid & pengar

Få högre försäljningspris

Jämför mäklararvode i Stockholm!

Mäklararvode i Stockholm - jämför priser

Mäklararvoden i Stockholm kan variera mycket i pris, men även vilka tjänster som faktiskt ingår i arvodet. MäklarOfferter är en tjänst där du helt gratis kan jämföra mäklararvode i Stockholm. Du får kostnadsfritt upp till fem olika förslag från olika mäklare.


Så innan du bestämmer dig för vem som ska sälja din bostad, så rekommenderar vi att du jämför olika mäklararvoden i Stockholm. Du binder dig inte till något.

Jämför mäklararvode i Stockholm

MäklarOfferter är Sveriges största jämförelsetjänst av mäklare.
Tjänsten är gratis och du förbinder dig inte att anlita någon av mäklarna.

1. Beskriv din bostad

2. Få erbjudanden från mäklare

3. Jämför mäklare

Beskriv bostaden du vill sälja

  • Bostadsrätt
  • Villa
  • Radhus/parhus
  • Fritidshus
  • Tomt

Genom att fortsätta accepterar du våra användarvillkor.

Vad är MäklarOfferter?

MäklarOfferter är en tjänst där du helt gratis kan jämföra mäklararvoden när du ska sälja din bostad. Du behöver endast fylla i formuläret ovan, så får du upp till fem offerter från olika mäklarbyråer i ditt område.

Mäklarbyråerna som är anslutna till tjänsten är både aktörer från stora kedjor samt även mindre och mer personliga byråer, du väljer själv vilken sorts byrå som passar dig bäst.

MäklarOfferter på Facebook

Kvalitetssäkrade mäklare

MäklarOfferter samlar löpande in omdömen om mäklare för att du som bostadssäljare ska kunna känna dig trygg. MäklarOfferter kräver att mäklare som vill ansluta sig är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.

MäklarOfferters kreditvärdighet

MäklarOfferter Sverige AB är kreditvärdigt enligt Bisnodes kreditvärderingssystem. Kreditvärdigheten grundas på flertalet nyckeltal och övriga skötsamhetsfaktorer.

Mäklararvode i Stockholm

I en stad som Stockholm, där bostadsbristen är omfattande och fastighetspriserna har stigit till chockerande höjder, är det inte så konstigt att hela branschen hoppar på tåget och höjer sina priser. Generellt sett så är mäklararvoden i Stockholm dyrare än någon annanstans i Sverige. Det är inte så konstigt i och med att marknaden är så otroligt pressad och antal spelare som vill få sin del av kakan är många.

Hur du som boendesäljare ska gå till väga för att få det bästa avtalet när det gäller mäklararvode i Stockholm är mycket svårt att säga på rak arm. Det är många faktorer som du måste räkna med och arvodet skiljer sig också från mäklare till mäklare. Alla tar sitt eget personliga pris, men det finns självklart ramar som man ska hålla sig inom.

Det finns också olika alternativ när du ska välja din typ av mäklararvode i Stockholm. För mäklare i dagens Stockholm är procentsats det mest populära. Det är alltså ett rörligt mäklararvode som baseras på en viss procent av försäljningssumman. Trappmodellen ger mäklaren olika nivåer att uppnå och denna kan på så sätt öka sitt arvode. Möjligheten till ett fast pris finns inte alltid, men det är det säkraste alternativet.

Procentuellt mäklararvode i Stockholm

För en mäklare är det allra vanligast att ta en viss procent av försäljningssumman som betalning. Det betyder att varken du eller din mäklare vet exakt vad du kommer betala efter att affären gått i lås. Den slutgiltiga summan kan variera stort beroende på hur mycket ni till slut säljer din fastighet för.

Mäklararvodet i Stockholm för en standardlägenhet har ibland varit uppe i så mycket som 4,5 % av försäljningssumman. Om vi tar fram kalkylatorn och räknar på vad summan blir av en potentiell försäljning förstår vi nog alla att det är en rejäl del av dina pengar. Vi vill dock inte påstå att någon blir lurad av denna procentsats, utan endast uppmärksamma er som önskar att sälja fastigheter om priserna.

I dagens pressade läge finner du oftast mäklararvode för en lägenhet i Stockholm på runt 2 %. Den radikala sänkningen är resultatet av att det idag finns många fler aktiva mäklare i Stockholm. Är det en villa som ska säljas ökar mäklararvodet. Denna typ av fastighet innebär mer arbete och mer kostnader.

Mäklararvode i Stockholm baserat på “Trappmodellen”

Trappmodellen är mindre vanlig än det mer ordinära procentsatsen som ofta dikterar mäklararvodet. Det betyder inte att detta alternativ är mindre effektivt. Det kan vara lönsamt för både dig och din mäklare. Speciellt bra är det för dig som boendesäljare då modellen alltid ger mäklaren en anledning att försöka sälja fastigheten till ett högre pris för att i sin tur maximera sitt mäklararvode.

Ett mäklararvode baserat på trappmodellen består av ett antal trappsteg som din mäklare måste jobba hårt för att nå. Varje trappsteg är ett fastslaget försäljningspris. Om och när mäklaren når nästa trappsteg och lyckas sälja din fastighet till ett högre pris, ökar även mäklarens arvode. Denna modell är en aning mer riskfylld för mäklaren ifråga, men vid en lyckad affär kan det vara mer lönsamt än andra alternativ.

Mäklararvode i Stockholm med ett fast pris

Att välja ett mäklararvode som är förutbestämt med ett fast pris är ett säkert och tryggt alternativ för både mäklaren och för dig som önskar sälja din fastighet. Ni kommer överens om mäklarens framtida summa redan innan huset går till försäljning. Ofta är summan lägre än en möjlig vinst som mäklaren kan göra på att arbeta med ett rörligt mäklararvode. Dock finns det alltid chans att ett fast pris inte lockar fram den hungriga och drivna sidan i mäklaren då denna redan har en säker vinst.

Jämföra och förhandla mäklararvode i Stockholm

Innan kontraktet mellan dig och din mäklare skrivs under finns det alltid möjlighet att förhandla, speciellt i en stor stad som Stockholm, där konkurrensen i fastighetsbranschen är stenhård. Det första du som vill sälja din fastighet bör göra är att undersöka hur marknaden ser ut för tillfället. Alla mäklare tar olika mycket betalt och betalningssättet varierar också. När du har gjort en rejäl undersökning och vet ungefär vilka priser och modeller som finns tillgängliga för dig kan förhandlingarna börja. Du bör ringa in de mäklare du helst vill arbeta med och jämföra alla deras för- och nackdelar. Därefter är det upp till dig att kontakta dessa och, genom ibland svåra förhandlingar, uppnå det bästa priset.

Vad som ingår i ett mäklararvode i Stockholm

För dig som säljer din fastighet är det väldigt lätt att tycka att mäklararvodet är överdrivet och alldeles för högt. För att vi verkligen ska få en korrekt och rättvis bild av det hela måste vi veta vad som faktiskt ingår i ett mäklararvode.

Innan en fastighet säljs finns det en rad olika saker som måste göras för att göra den försäljningsklar och alla dessa äter upp sin beskärda del av mäklarens potentiella arvode. För det första har vi annonsering. En fastighet kommer aldrig att säljas om ingen känner till att den är till salu. Sammanlänkat med annonsering kommer fotografering. Med stor sannolikhet finns det ingen människa i dagens läge som skulle ägna någon tid åt en annons utan bilder, och då snackar vi professionella sådana. För att verkligen fånga potentiella köpares uppmärksamhet krävs det något som åtminstone är i samma klass som konkurrenternas, ja, helst ännu bättre. Foton av huset invändigt är lika viktigt som utvändigt.

Det sista steget i mäklarens arbete är visningen. Ofta görs ett fantastiskt jobb med att få huset att se ut som det idylliska hem det faktiskt kan vara. Möblemang, tavlor och annan inredning hyrs tillfälligt och ibland bjuds det också på mat och dryck. Allt detta står mäklaren för och det tas självklart från det framtida mäklararvode som förhoppningsvis trillar in.

Hitta mäklararvode på fler platser i Stockholm