MäklarOfferter

Mäklararvode SkandiaMäklarna

SkandiaMäklarna

Mäklararvoden hos SkandiaMäklarna

Planerar du att sälja din bostad och är nyfiken på vad ett mäklararvode hos SkandiaMäklarna kostar? Liksom hos andra mäklarbyråer, bestämmer varje mäklare hos SkandiaMäklarna sina egna arvoden. Det innebär att arvodet varierar både mellan olika mäklarbyråer och mellan enskilda mäklare inom samma företag. Därför påverkas mäklararvodet av vilken mäklare du väljer.

På MäklarOfferter, Sveriges största jämförelsetjänst för bostadssäljare som önskar jämföra mäklare och deras arvoden, hittar du aktuell information om de genomsnittliga mäklararvodena hos SkandiaMäklarna. Denna statistik baseras på försäljningsdata från tusentals bostadsaffärer och uppdateras regelbundet.

Mäklararvoden SkandiaMäklarna

uppdaterad 2024-02-13
Mäklararvode snitt58 163 kr
Mäklararvode procent3,2 %
Mäklararvode median55 000 kr
Vanligaste arvodestypenArvodestrappa
Billigaste mäklararvodet25 000 kr
Högsta arvodet120 000 kr
Jämför mäklararvodenPil

Vad tar SkandiaMäklarnas mäklare i arvode?

De genomsnittliga mäklararvodena hos SkandiaMäklarna varierar betydligt mellan olika kommuner. Storleken på arvodet beror på vilken typ av bostad du planerar att sälja och vilken mäklare du väljer, samt vilka tjänster som ingår i deras erbjudande.

I genomsnitt ligger mäklararvodet för bostadsrätter hos SkandiaMäklarna på 48 479 kronor, medan det för radhus, parhus och kedjehus är 57 453 kronor. För villor är det genomsnittliga mäklararvodet hos SkandiaMäklarna 68 558 kronor.

Jämför mäklararvodenPil

Vilken procent tar SkandiaMäklarna i mäklarprovision?

Mäklarprovisionen hos SkandiaMäklarna varierar beroende på bostadstypen som säljs. För bostadsrätter är mäklararvodet i genomsnitt 3,4 procent av det totala försäljningspriset. För radhus, parhus och kedjehus ligger arvodet genomsnittligt på 2,5 procent av försäljningspriset, och för hus eller villor tar mäklarna ett arvode som motsvarar 3,5 procent av försäljningspriset.

  • Bostadsrätt: 48 479 kr (3,4 %)
  • Radhus/parhus/kedjehus: 57 453 kr (2,5 %)
  • Hus/villa: 68 558 kr (3,5 %)

Aktuella mäklararvoden hos SkandiaMäklarna

Tabellen nedan visar de aktuella mäklararvodena hos SkandiaMäklarna, uppdelade på olika bostadstyper. Både procentsatser och genomsnittliga arvodesbelopp presenteras för att ge en tydlig översikt av kostnaderna för mäklartjänster beroende på bostadstypen du planerar att sälja. Informationen syftar till att ge en detaljerad bild av mäklararvodena hos SkandiaMäklarna, och hjälper dig i valet av rätt mäklare för din bostadsförsäljning.

BostadstypMäklararvode genomsnittMäklararvode procentMäklararvode median
Bostadsrätt48 479 kr3,4 %45 000 kr
Villa68 558 kr3,5 %65 000 kr
Radhus/parhus57 453 kr2,5 %57 500 kr

Jämföra mäklararvoden

Att jämföra mäklararvoden innan du väljer mäklare för din bostadsförsäljning är viktigt, eftersom arvodena kan skilja sig åt markant mellan olika mäklare och byråer. Med tanke på att arvodena kan variera betydligt mellan olika mäklare och byråer, kan en detaljerad jämförelse ge dig en bättre förståelse för de skiftande prisnivåerna och de tjänster som varje mäklare erbjuder. Det ger dig också en inblick i mäklarnas erfarenhet och servicekvalitet, och hjälper dig att anpassa ditt val efter dina specifika behov. Genom att jämföra mäklararvoden, förbereder du dig också inför eventuella förhandlingar om arvodet, och får samtidigt en tydligare bild av de totala kostnaderna för försäljningen av din bostad.

Jämför mäklararvodenPil
Visste du att?

Ska du sälja bostad? Få offerter från mäklare och jämför mäklararvoden - helt gratis på MäklarOfferter!

Jämför mäklararvoden gratisPil
Nyfiken på arvoden?Få offerter från mäklareTjänsten är gratisInga förpliktelser
Jämför mäklararvoden