Mäklararvode Hägersten

Jämför mäklararvoden gratis

Få offerter från olika mäklare & välj den bästa!

MäklarOfferter hjälper bostadssäljare att gratis jämföra mäklararvoden i Hägersten.
Få förslag på mäklararvoden från mäklare i Hägersten som du sedan kan välja mellan.

Få offerter från olika mäklare och välj den bästa!

  • Hitta bästa mäklaren för dig
  • Få högre försäljningspris
  • Spara tid & pengar
  • Kvalitetssäkrade mäklare
Jämför mäklare

Fyll i formuläret för att jämföra arvoden i Hägersten

Tjänsten är helt gratis och ej bindande Fyll i formuläret för att gratis jämföra arvoden Beskriv bostaden du vill sälja

Bostadsrätt

Villa

Radhus/parhus

Fritidshus

Tomt

Genom att fortsätta accepterar du våra användarvillkor.

Så fungerar MäklarOfferter

Fyll i formuläret Fyll i formuläret

Beskriv bostaden som du vill sälja i formuläret ovan.

Jämför mäklararvoden Jämför mäklararvoden

Upp till fem mäklare kontaktar dig så du kan jämföra deras erbjudanden och arvoden.

Välj bästa mäklaren Välj bästa mäklaren

Välj mäklaren som passar bäst för din försäljning.

Statistik för mäklararvoden i Hägersten 2021 ¹ ²

71 209 kr Genomsnittligt mäklararvode
65 000 kr Median
Arvodestrappa Vanligaste arvodestypen
1,9 % Genomsnittlig procent
Mäklararvode Hägersten

Figur: Fördelningsdiagram över mäklararvoden i Hägersten: Det genomsnittliga mäklararvodet i Hägersten är 71 209 kr och den vanligaste arvodestypen är arvodestrappa. Detta kan översättas till ett procentarvode på 2%. Statistiken baseras på uppgifter som bostadssäljare rapporterat in.

Mäklararvoden för bostadsrätter i Hägersten ¹ ²

64 977 kr Genomsnittligt mäklararvode
50 250 kr Median
Arvodestrappa Vanligaste arvodestypen
1,9 % Genomsnittlig procent
Mäklararvode bostadsrätter Hägersten

Figur: Fördelningsdiagram över mäklararvoden för bostadsrätter i Hägersten: Det genomsnittliga mäklararvodet för bostadsrätter i Hägersten är 64 977 kr och den vanligaste arvodestypen är arvodestrappa. Detta kan översättas till ett procentarvode på 2%. Statistiken baseras på uppgifter som bostadssäljare rapporterat in.

Mäklararvoden för villor i Hägersten ¹ ²

97 794 kr Genomsnittligt mäklararvode
81 125 kr Median
Arvodestrappa Vanligaste arvodestypen
1,5 % Genomsnittlig procent
Mäklararvode villor Hägersten

Figur: Fördelningsdiagram över mäklararvoden för villor i Hägersten: Det genomsnittliga mäklararvodet för villor i Hägersten är 97 794 kr och den vanligaste arvodestypen är arvodestrappa. Detta kan översättas till ett procentarvode på 2%. Statistiken baseras på uppgifter som bostadssäljare rapporterat in.

Mäklararvoden för radhus i Hägersten ¹ ²

68 163 kr Genomsnittligt mäklararvode
65 000 kr Median
Arvodestrappa Vanligaste arvodestypen
1,7 % Genomsnittlig procent
Mäklararvode radhus Hägersten

Figur: Fördelningsdiagram över mäklararvoden för radhus i Hägersten: Det genomsnittliga mäklararvodet för radhus i Hägersten är 68 163 kr och den vanligaste arvodestypen är arvodestrappa. Detta kan översättas till ett procentarvode på 2%. Statistiken baseras på uppgifter som bostadssäljare rapporterat in.

Viktigt att tänka på gällande mäklararvoden

Det händer att vi på MäklarOfferter får frågan ”Vad kostar mäklararvodet?” eller ”Vilken procent ligger mäklararvodet på?”. Det är lite som att svara på frågorna:

-Vad kostar en lägenhet? Vad kostar en bil?

Vad en lägenhet kostar beror på flera faktorer såsom: läge, storlek, skick, materialval med mera. Priset på ”en lägenhet” kan som vi alla vet skilja miljontals kronor. Vad en bil kostar beror på bilens prestanda, finesser, kvalitet och tillval. Därför kan en enkel liten bil kosta en tiondel av vad den fina snabba sportbilen kostar.

På samma sätt kan mäklararvoden mellan olika mäklare skilja en hel del och oftast finns det goda skäl till det. Många gånger beror det på vad som ingår i arvodet och hur bra jobb mäklaren kan göra. Det finns t.ex. så kallade lågprismäklare eller gör-det-själv-mäklare som t.ex. lägger över arbetet med visningen på dig som säljare. Du gör då i praktiken mäklarens jobb, men får ändå betala ett arvode. Det är också vanligt att du hos en lågprismäklare får betala mäklararvodet oavsett om bostaden blir såld eller inte, något som de flesta vanliga mäklare inte tar betalt för.

Det är viktigt att du inte stirrar dig blind på mäklararvodet, utan att du tittar på vad du faktiskt får för pengarna. I mäklararvodet brukar det vanligtvis ingå värdering av fastigheten, fotografering, annonsering och visning av fastigheten, juridiska råd kring försäljningen och kontraktsskrivning samt deklarationshjälp. Men som vi nämnde tidigare så kan detta variera från mäklare till mäklare, så jämför och se vad som faktiskt ingår i de olika mäklarnas erbjudanden.

I mäklararvodet ingår alltså mycket mer än att bara föra samman säljare och köpare, men det är just momentet att föra samman köpare och säljare som är det viktigaste och mest avgörande gällande om din försäljning blir lyckad eller inte. En bra mäklare som säljer mycket i ditt område kan även ha potentiella köpare i det egna köparregistret eller ha spekulanter som varit på visningen av ett liknande objekt som mäklaren nyligen har sålt. Den bästa mäklaren för dig är alltså mäklaren som kan få din bostad såld både snabbare och till ett högre försäljningspris när försäljningsprocessen väl är igång.

Att bara titta på arvodets storlek utan att titta på vad det är du egentligen får för pengarna är därför ett misstag. Jämför flera olika mäklare, deras arvoden och vad som faktiskt ingår i mäklararvodet noggrant innan du fattar ett beslut. Oftast lönar det sig att helt enkelt välja den mäklare som verkar bäst och som passar din försäljning bäst, även om det innebär ett par tusenlappar mer i mäklararvode.

Fördelning mellan olika arvodestyper i Hägersten

Man brukar använda sig av någon av fyra olika typer av arvodesmodeller i samband med en bostadsförsäljning. Så här ser fördelningen ut mellan de olika arvodestyperna i Hägersten

Mäklararvoden arvodestyper Hägersten
Mäklararvode per typ Hägersten

Rörligt mäklararvode (fast procentsats)

Genomsnittligt rörligt mäklararvode i Hägersten: 77 403 kr

Rörligt mäklararvode, även kallat fast procentsats eller procentarvode, är ett mäklararvode där arvodet är en viss procent av bostadens försäljningspris. Mäklaren får alltså mer i arvode ju mer bostaden säljs för. Procentsatsen brukar ligga på mellan 1,5-7% av bostadens försäljningspris, beroende på försäljningsobjektets värde samt vad som ingår i arvodet. Ett lågt uppskattat försäljningspris brukar innebära en högre procentsats och ett högt uppskattat försäljningspris brukar medföra en lägre procentsats.

Fördelen med den här modellen är att den uppmuntrar mäklaren till att sälja din bostad till ett så högt pris som möjligt för att därmed själv få en högre provision. Det gör förstås att mäklararvodet kanske blir högre än vad du tänkt dig från början, men samtidigt har du ändå tjänat ännu mer på affären eftersom din bostad sålts för högsta möjliga pris.

Fast mäklararvode

Genomsnittligt fast mäklararvode i Hägersten: 62 444 kr

Fast mäklararvode är ett i förväg bestämt fast belopp som inte är beroende av försäljningsbeloppet. Med andra ord så är arvodet detsamma oavsett vilket pris din bostad säljs för.

Fördelen med ett fast arvode är att du redan på förhand vet vad du ska betala och nackdelen är kanske att mäklaren inte blir lika motiverad att försöka sälja din fastighet till ett så högt pris som möjligt eftersom det inte finns något som lockar och driver mäklaren som till exempel ett högre arvode. Fast arvode är en modell som är vanlig för bostäder där bostadens värde är lägre än en miljon.

Trappsats (arvodestrappa)

Genomsnittligt mäklararvode vid arvodestrappa i Hägersten: 70 504 kr

En arvodestrappa, eller trappsats som det även kallas, är ett mäklararvode där man har en lägre procentsats upp till en viss gräns på försäljningsbeloppet och en annan högre procentsats på allt över den gränsen. (T.ex. 2% på allt upp till 2 miljoner kronor och 10% på allt över 2 miljoner kronor). Detta innebär att man betalar ett förhållandevis lägre arvode om lägenheten skulle säljas till ett pris som ligger under gränsen, men arvodet blir högre om lägenheten säljs till ett pris som ligger över den överenskomna gränsen.

Fördelen är förstås att mäklaren motiveras ännu mer att försöka få ut ett så högt försäljningspris som möjligt. Den här typen av arvodesmodell är vanligare i storstäder och ofta är det bostadssäljarna själva som efterfrågar den här typen av arvode.

Kombinerade arvodestyper

En annan ganska vanlig ersättningsform är utformad så att arvodet är uppdelat i en fast och en rörlig del. Den fasta delen täcker de fasta kostnaderna kring en försäljning som värdering och annonskostnader, det är alltså en redan förutbestämd summa. Den rörliga delen är en procentsats som beräknats utifrån det uppskattade värdet av fastigheten. Lyckas mäklaren sälja fastigheten för mer än det uppskattade värdet så får vederbörande provision på den summan som överstiger det uppskattade värdet.

¹ Statistiken baseras på uppgifter som bostadssäljare har lämnat om sina försäljningar. MäklarOfferter strävar efter att tillhandahålla så korrekt information som möjligt, men uppgifterna kan trots detta avvika från de faktiska siffrorna, så uppgiftstagarna uppmanas att alltid själva kontrollera uppgifterna. MäklarOfferter är inte ansvarigt för eventuella fel, oriktigheter, skador eller andra påföljder som kan uppstå av användandet av informationen som tillhandahålls genom MäklarOfferter.

² Mätvärdena har kompletterats med mätvärden för närliggande platser.

Nöjda bostadssäljare i Hägersten

Läs omdömen från några av de tiotusentals nöjda bostadssäljare som har jämfört och anlitat mäklare genom MäklarOfferter.

Visa fler omdömen

Var en bra tjänst, fick snabbt kontakt med mäklare.

Carina L. - Säljare av villa i Örby

Fungerade jättebra!

Tommy K. - Säljare av bostadsrätt i Västberga

Suverän tjänst som hjälpte oss väldigt mycket!

Sirri P. - Säljare av bostadsrätt i Älvsjö

Mycket bra tjänst, väldigt nyttigt att jämföra innan man bestämmer sig för vilken mäklare man ska gå vidare med.

Per B. - Säljare av bostadsrätt i Aspudden

Fungerade grymt bra!

Carin I. - Säljare av bostadsrätt i Aspudden

Fungerade bra, flera mäklare som hörde av sig.

Matz P. - Säljare av bostadsrätt i Hägerstensåsen

Fungerade utmärkt.

Linda E. - Säljare av bostadsrätt i Solberga

Fungerade jättebra.

Victor A. - Säljare av bostadsrätt i Midsommarkransen

Fungerade kanonbra!

Niklas L. - Säljare av bostadsrätt i Västertorp

Fungerade bra.

Christopher E. - Säljare av bostadsrätt i Midsommarkransen

Snabbt och flera bra offerter.

Cecilia S. - Säljare av bostadsrätt i Fruängen

Fungerade verkligen jättebra!

Gabriella H. - Säljare av bostadsrätt i Fruängen

Funkade bra!

Anna P. - Säljare av bostadsrätt i Solberga

Mycket bra tjänst. Smidigt att kunna vända sig till ett ställe och att resultatet blev att flera kunniga och lokala mäklare hörde sedan av sig till mig.

Jenny J. - Säljare av bostadsrätt i Aspudden

Snabbt och enkelt.

Ida K. - Säljare av bostadsrätt i Fruängen

Min son tipsade mig om er, verkligen en givande och viktig tjänst.

Jan N. - Säljare av villa i Liseberg

Fungerade jättebra, tack för er hjälp!

Josefine J. - Säljare av bostadsrätt i Midsommarkransen

Fungerade utmärkt

Andreas H. - Säljare av bostadsrätt i Östberga

Fungerade väldigt bra

Marcus B. - Säljare av bostadsrätt i Västertorp

Det var en väldigt bra upplevelse. Fick snabb respons från flera mäklare.

Thomas R. - Säljare av villa i Långbro

Det var bra att kunna jämföra flera mäklare!

Mia D. - Säljare av bostadsrätt i Mälarhöjden

Flera hörde av sig omgående

Sophia B. - Säljare av villa i Hägersten

Fungerade bra, träffade flera engagerade mäklare.

Jimmy H. - Säljare av bostadsrätt i Midsommarkransen

Fungerade jättebra. Återkommer till er definitivt inför nästa försäljning.

Agneta F. - Säljare av bostadsrätt i Aspudden

Fungerade väl.

Göran B. - Säljare av bostadsrätt i Örby

Fungerade väldigt bra. Snabbt och enkelt.

Håkan L. - Säljare av villa i Liseberg

SUPERBRA! Träffade 5 st mäklare som var verksamma i mitt område och valde en mäklare som gjorde ett strålande jobb!

Ashkan G. - Säljare av bostadsrätt i Midsommarkransen

Verkligen jättebra.

Patricia H. - Säljare av bostadsrätt i Liljeholmen

Vi tycker att det var ett bekvämt sätt att få kontakt med mäklare.

Monia N. - Säljare av bostadsrätt i Solberga

Väldigt bra tjänst då vi bor på annan ort och vi hittade en mäklare som gjorde ett fantastiskt jobb på distans.

Caroline B. - Säljare av bostadsrätt i Hägerstensåsen

Väldigt smidig tjänst när man inte har någon erfarenhet av försäljning sen tidigare.

Jonna N. - Säljare av bostadsrätt i Gröndal

Fungerade precis som ni sa, mycket bra.

Kjell B. - Säljare av villa i Långsjö

Jag tycker det fungerade jättebra!

Elisabeth B. - Säljare av radhus/parhus i Örby

En jättebra tjänst.

Mikaela W. - Säljare av bostadsrätt i Aspudden

Smidig och bra tjänst! skickade bara ett mejl och fick snabb personlig kontakt båda utav er och olika mäklare.

Ellen A. - Säljare av bostadsrätt i Midsommarkransen

Fungerade jättebra, smart tjänst!

Urban E. - Säljare av bostadsrätt i Fruängen

Vi tyckte tjänsten fungerade bra.

Fredrika F. - Säljare av bostadsrätt i Liljeholmen

Utmärkt, alla tiders! helt fantastik tjänst där jag kunde jämföra mäklare och hittade den bästa mäklaren för just mig. Verkligen jättenöjd!

Lena W. - Säljare av bostadsrätt i Hägerstensåsen

Jag skulle rekommendera Mäklarofferter!

Marcus B. - Säljare av bostadsrätt i Västertorp

Fungerade bra, flera mäklare som hörde av sig snabbt.

Nathalie S. - Säljare av bostadsrätt i Hägersten

Därför har tiotusentals bostadssäljare valt MäklarOfferter
Hitta bästa mäklaren Hitta bästa mäklaren

Genom att jämföra mäklare hittar du mäklaren som är bäst för dig.

Tjänsten är gratis Tjänsten är gratis

MäklarOfferter är helt gratis för dig som är bostadssäljare.

Få högre försäljningspris Få högre försäljningspris

Hitta mäklarna som får högst försäljningspris i ditt område.

Spara tid & pengar Spara tid & pengar

Du slipper leta mäklare själv & kan enkelt välja bästa erbjudandet.

Kvalitetssäkrade mäklare Kvalitetssäkrade mäklare

Alla mäklare på MäklarOfferter är kvalitetssäkrade genom FMI.

Inga förpliktelser Inga förpliktelser

Du är inte bunden att anlita någon av mäklarna som vi förmedlar.

Kvalitetssäkrade mäklare i Hägersten

MäklarOfferter samlar löpande in omdömen om mäklare för att du som bostadssäljare ska kunna känna dig trygg. MäklarOfferter kräver att mäklare som vill ansluta sig är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.

Mäklare Hägersten