Mäklararvode Kungsholmen

Jämför mäklararvoden gratis

Få offerter från olika mäklare & välj den bästa!

MäklarOfferter hjälper bostadssäljare att gratis jämföra mäklararvoden på Kungsholmen.
Få förslag på mäklararvoden från mäklare på Kungsholmen som du sedan kan välja mellan.

Få offerter från olika mäklare och välj den bästa!

  • Hitta bästa mäklaren för dig
  • Få högre försäljningspris
  • Spara tid & pengar
  • Kvalitetssäkrade mäklare
Jämför mäklare

Fyll i formuläret för att jämföra arvoden på Kungsholmen

Tjänsten är helt gratis och ej bindande Fyll i formuläret för att gratis jämföra arvoden Beskriv bostaden du vill sälja

Bostadsrätt

Villa

Radhus/parhus

Fritidshus

Tomt

Genom att fortsätta accepterar du våra användarvillkor.

Så fungerar MäklarOfferter

Fyll i formuläret Fyll i formuläret

Beskriv bostaden som du vill sälja i formuläret ovan.

Jämför mäklararvoden Jämför mäklararvoden

Upp till fem mäklare kontaktar dig så du kan jämföra deras erbjudanden och arvoden.

Välj bästa mäklaren Välj bästa mäklaren

Välj mäklaren som passar bäst för din försäljning.

Statistik för mäklararvoden på Kungsholmen 2021 ¹

66 716 kr Genomsnittligt mäklararvode
62 750 kr Median
Arvodestrappa Vanligaste arvodestypen
1,3 % Genomsnittlig procent
Mäklararvode Kungsholmen

Figur: Fördelningsdiagram över mäklararvoden på Kungsholmen: Det genomsnittliga mäklararvodet på Kungsholmen är 66 716 kr och den vanligaste arvodestypen är arvodestrappa. Detta kan översättas till ett procentarvode på 1%. Statistiken baseras på uppgifter som bostadssäljare rapporterat in.

Mäklararvoden för bostadsrätter på Kungsholmen ¹

62 293 kr Genomsnittligt mäklararvode
52 500 kr Median
Arvodestrappa Vanligaste arvodestypen
1,3 % Genomsnittlig procent
Mäklararvode bostadsrätter Kungsholmen

Figur: Fördelningsdiagram över mäklararvoden för bostadsrätter på Kungsholmen: Det genomsnittliga mäklararvodet för bostadsrätter på Kungsholmen är 62 293 kr och den vanligaste arvodestypen är arvodestrappa. Detta kan översättas till ett procentarvode på 1%. Statistiken baseras på uppgifter som bostadssäljare rapporterat in.

Mäklararvoden för radhus på Kungsholmen ¹ ²

68 163 kr Genomsnittligt mäklararvode
65 000 kr Median
Arvodestrappa Vanligaste arvodestypen
1,7 % Genomsnittlig procent
Mäklararvode radhus Kungsholmen

Figur: Fördelningsdiagram över mäklararvoden för radhus på Kungsholmen: Det genomsnittliga mäklararvodet för radhus på Kungsholmen är 68 163 kr och den vanligaste arvodestypen är arvodestrappa. Detta kan översättas till ett procentarvode på 2%. Statistiken baseras på uppgifter som bostadssäljare rapporterat in.

Viktigt att tänka på gällande mäklararvoden

Det händer att vi på MäklarOfferter får frågan ”Vad kostar mäklararvodet?” eller ”Vilken procent ligger mäklararvodet på?”. Det är lite som att svara på frågorna:

-Vad kostar en lägenhet? Vad kostar en bil?

Vad en lägenhet kostar beror på flera faktorer såsom: läge, storlek, skick, materialval med mera. Priset på ”en lägenhet” kan som vi alla vet skilja miljontals kronor. Vad en bil kostar beror på bilens prestanda, finesser, kvalitet och tillval. Därför kan en enkel liten bil kosta en tiondel av vad den fina snabba sportbilen kostar.

På samma sätt kan mäklararvoden mellan olika mäklare skilja en hel del och oftast finns det goda skäl till det. Många gånger beror det på vad som ingår i arvodet och hur bra jobb mäklaren kan göra. Det finns t.ex. så kallade lågprismäklare eller gör-det-själv-mäklare som t.ex. lägger över arbetet med visningen på dig som säljare. Du gör då i praktiken mäklarens jobb, men får ändå betala ett arvode. Det är också vanligt att du hos en lågprismäklare får betala mäklararvodet oavsett om bostaden blir såld eller inte, något som de flesta vanliga mäklare inte tar betalt för.

Det är viktigt att du inte stirrar dig blind på mäklararvodet, utan att du tittar på vad du faktiskt får för pengarna. I mäklararvodet brukar det vanligtvis ingå värdering av fastigheten, fotografering, annonsering och visning av fastigheten, juridiska råd kring försäljningen och kontraktsskrivning samt deklarationshjälp. Men som vi nämnde tidigare så kan detta variera från mäklare till mäklare, så jämför och se vad som faktiskt ingår i de olika mäklarnas erbjudanden.

I mäklararvodet ingår alltså mycket mer än att bara föra samman säljare och köpare, men det är just momentet att föra samman köpare och säljare som är det viktigaste och mest avgörande gällande om din försäljning blir lyckad eller inte. En bra mäklare som säljer mycket i ditt område kan även ha potentiella köpare i det egna köparregistret eller ha spekulanter som varit på visningen av ett liknande objekt som mäklaren nyligen har sålt. Den bästa mäklaren för dig är alltså mäklaren som kan få din bostad såld både snabbare och till ett högre försäljningspris när försäljningsprocessen väl är igång.

Att bara titta på arvodets storlek utan att titta på vad det är du egentligen får för pengarna är därför ett misstag. Jämför flera olika mäklare, deras arvoden och vad som faktiskt ingår i mäklararvodet noggrant innan du fattar ett beslut. Oftast lönar det sig att helt enkelt välja den mäklare som verkar bäst och som passar din försäljning bäst, även om det innebär ett par tusenlappar mer i mäklararvode.

Fördelning mellan olika arvodestyper på Kungsholmen

Man brukar använda sig av någon av fyra olika typer av arvodesmodeller i samband med en bostadsförsäljning. Så här ser fördelningen ut mellan de olika arvodestyperna på Kungsholmen

Mäklararvoden arvodestyper Kungsholmen
Mäklararvode per typ Kungsholmen

Rörligt mäklararvode (fast procentsats)

Genomsnittligt rörligt mäklararvode på Kungsholmen: 71 541 kr

Rörligt mäklararvode, även kallat fast procentsats eller procentarvode, är ett mäklararvode där arvodet är en viss procent av bostadens försäljningspris. Mäklaren får alltså mer i arvode ju mer bostaden säljs för. Procentsatsen brukar ligga på mellan 1,5-7% av bostadens försäljningspris, beroende på försäljningsobjektets värde samt vad som ingår i arvodet. Ett lågt uppskattat försäljningspris brukar innebära en högre procentsats och ett högt uppskattat försäljningspris brukar medföra en lägre procentsats.

Fördelen med den här modellen är att den uppmuntrar mäklaren till att sälja din bostad till ett så högt pris som möjligt för att därmed själv få en högre provision. Det gör förstås att mäklararvodet kanske blir högre än vad du tänkt dig från början, men samtidigt har du ändå tjänat ännu mer på affären eftersom din bostad sålts för högsta möjliga pris.

Fast mäklararvode

Genomsnittligt fast mäklararvode på Kungsholmen: 49 870 kr

Fast mäklararvode är ett i förväg bestämt fast belopp som inte är beroende av försäljningsbeloppet. Med andra ord så är arvodet detsamma oavsett vilket pris din bostad säljs för.

Fördelen med ett fast arvode är att du redan på förhand vet vad du ska betala och nackdelen är kanske att mäklaren inte blir lika motiverad att försöka sälja din fastighet till ett så högt pris som möjligt eftersom det inte finns något som lockar och driver mäklaren som till exempel ett högre arvode. Fast arvode är en modell som är vanlig för bostäder där bostadens värde är lägre än en miljon.

Trappsats (arvodestrappa)

Genomsnittligt mäklararvode vid arvodestrappa på Kungsholmen: 64 953 kr

En arvodestrappa, eller trappsats som det även kallas, är ett mäklararvode där man har en lägre procentsats upp till en viss gräns på försäljningsbeloppet och en annan högre procentsats på allt över den gränsen. (T.ex. 2% på allt upp till 2 miljoner kronor och 10% på allt över 2 miljoner kronor). Detta innebär att man betalar ett förhållandevis lägre arvode om lägenheten skulle säljas till ett pris som ligger under gränsen, men arvodet blir högre om lägenheten säljs till ett pris som ligger över den överenskomna gränsen.

Fördelen är förstås att mäklaren motiveras ännu mer att försöka få ut ett så högt försäljningspris som möjligt. Den här typen av arvodesmodell är vanligare i storstäder och ofta är det bostadssäljarna själva som efterfrågar den här typen av arvode.

Kombinerade arvodestyper

En annan ganska vanlig ersättningsform är utformad så att arvodet är uppdelat i en fast och en rörlig del. Den fasta delen täcker de fasta kostnaderna kring en försäljning som värdering och annonskostnader, det är alltså en redan förutbestämd summa. Den rörliga delen är en procentsats som beräknats utifrån det uppskattade värdet av fastigheten. Lyckas mäklaren sälja fastigheten för mer än det uppskattade värdet så får vederbörande provision på den summan som överstiger det uppskattade värdet.

¹ Statistiken baseras på uppgifter som bostadssäljare har lämnat om sina försäljningar. MäklarOfferter strävar efter att tillhandahålla så korrekt information som möjligt, men uppgifterna kan trots detta avvika från de faktiska siffrorna, så uppgiftstagarna uppmanas att alltid själva kontrollera uppgifterna. MäklarOfferter är inte ansvarigt för eventuella fel, oriktigheter, skador eller andra påföljder som kan uppstå av användandet av informationen som tillhandahålls genom MäklarOfferter.

² Mätvärdena har kompletterats med mätvärden för närliggande platser.

Nöjda bostadssäljare

Läs omdömen från några av de tiotusentals nöjda bostadssäljare som har jämfört och anlitat mäklare genom MäklarOfferter.

Visa fler omdömen

En bra tjänst och praktisk tjänst.

Karin E. - Säljare av bostadsrätt på Kungsholmen

Det var bra att slippa gå runt och leta mäklare.

Carl Axel C. - Säljare av bostadsrätt på Kungsholmen

Jättebra tjänst, blev uppringd av fem mäklare inom några timmar. Lättanvänt, fick in fem offerter och jämförde dessa som önskat.

Emma W. - Säljare av bostadsrätt på Kungsholmen

Ett bra sätt att filtrera fram intresserade mäklare utan att aktivt behöva leta runt själv.

Lina C. - Säljare av bostadsrätt på Kungsholmen

Fungerade bra och jag kommer använda tjänsten igen vid nästa försäljning.

Samuel J. - Säljare av bostadsrätt på Kungsholmen

Fick många svar som gjorde det enkelt att välja mäklare.

Anna B. - Säljare av bostadsrätt på Kungsholmen

Jag blev kontaktad direkt av flera olika mäklare.

Donald H. - Säljare av bostadsrätt på Kungsholmen

Fungerade bra.

Axel W. - Säljare av bostadsrätt på Kungsholmen

Det gick väldigt snabbt och smidigt. Fick bra svar från flera mäklare.

Anna S. - Säljare av bostadsrätt i Stadshagen

Det fungerade väldigt bra! Hade ingen aning om vem jag skulle välja och fick en rekommendation att nyttja MäklarOfferter och hittade en mäklare som utförde ett bra jobb.

Monica F. - Säljare av bostadsrätt på Norrmalm

Det fungerade bra! Kom i kontakt med flera seriösa mäklare och valde en mäklare som gjorde det lilla extra personliga.

Anna L. - Säljare av bostadsrätt på Kungsholmen

Bra.

Matts U. - Säljare av bostadsrätt på Kungsholmen

Bra bemötande av mäklarna. 5 st mäklare gav lagom många alternativ. Hittade en mäklare ganska snabbt

Jonas H. - Säljare av bostadsrätt i Stadshagen

Fungerade bra! Förvånad att flera bra mäklare hörde av sig.

Kalle E. - Säljare av bostadsrätt på Kungsholmen

Fungerade jättebra.

Åsa E. - Säljare av bostadsrätt på Kungsholmen

Fungerade riktigt bra, skönt att engagerade mäklare hörde av sig.

Jovan B. - Säljare av bostadsrätt på Kungsholmen

Så superbra tjänst!

Agnetha L. - Säljare av bostadsrätt på Kungsholmen

Det har gått jättebra att söka mäklare via Mäklarofferter.

Jonna N. - Säljare av bostadsrätt på Kungsholmen

Det var ett bra sätt att samla offerter från olika mäklare.

Björn H. - Säljare av bostadsrätt i Stadshagen

Fick snabbt svar från olika mäklare. Är jättenöjd med MäklarOfferter.

Elin L. - Säljare av bostadsrätt på Kungsholmen

Fungerade kalasbra!

Martin K. - Säljare av bostadsrätt på Kungsholmen

Jättebra tjänst.

Oliver G. - Säljare av bostadsrätt i Stadshagen

Otroligt smidigt, väldigt nöjd med både Mäklarofferter och mäklaren

Martina L. - Säljare av bostadsrätt på Kungsholmen

Väldigt smidigt och snabbt med svar från mäklarna.

Ulrika M. - Säljare av bostadsrätt på Kungsholmen

Bra att mäklare hörde av sig till oss. Svårt att veta vilken mäklare man ska vända sig till.

Ursula P. - Säljare av bostadsrätt på Kungsholmen

Det var helt fantastiskt!!

Olivia F. - Säljare av bostadsrätt på Kungsholmen

Fungerade utmärkt.

Ingemar L. - Säljare av bostadsrätt på Kungsholmen

Väldigt enkelt sätt att få kontakt med mäklare utan att jobba ihjäl sig själv. Kom ju fram företag som jag ej visste fanns.

Anki C. - Säljare av bostadsrätt på Kungsholmen

Väldigt bra.

Junmei D. - Säljare av bostadsrätt på Kungsholmen

5+ lätt och snabbt att hitta mäklare i närområdet.

Eric D. - Säljare av bostadsrätt på Kungsholmen

Det fungerade jätte bra och toppen att mäklarna hörde av sig.

Annika T. - Säljare av bostadsrätt på Kungsholmen

Fem mäklare kontaktade mig snabbt.

Araceli C. - Säljare av bostadsrätt på Kungsholmen

Snabb kontakt, ett bra sätt att hitta olika mäklare.

Anneli F. - Säljare av bostadsrätt på Kungsholmen

Tjänsten fungerade precis som jag hade förväntat mig. Har redan rekommenderat er till vänner.

Glenn E. - Säljare av bostadsrätt i Stadshagen

Den fungerade bra, var inte riktigt beredd på att alla skulle ringa mig så snabbt men nöjd valet som jag gjorde.

Kristel S. - Säljare av bostadsrätt på Kungsholmen

Fungerade smidigt och bra.

Anna A. - Säljare av bostadsrätt på Kungsholmen

Bra att de tog kontakt med mig och bokade tid så att jag slapp göra egen research.

Magnus W. - Säljare av bostadsrätt på Kungsholmen

Smidig tjänst. Nästan för effektiv :)

Gustav J. - Säljare av bostadsrätt på Kungsholmen

Utmärkt. Inget att anmärka på.

Stig-Arne H. - Säljare av bostadsrätt i Hjorthagen

Tjänsten var jättebra, fick direkt svar från olika mäklare som var duktiga.

Farhad N. - Säljare av bostadsrätt i Vårberg

Därför har tiotusentals bostadssäljare valt MäklarOfferter
Hitta bästa mäklaren Hitta bästa mäklaren

Genom att jämföra mäklare hittar du mäklaren som är bäst för dig.

Tjänsten är gratis Tjänsten är gratis

MäklarOfferter är helt gratis för dig som är bostadssäljare.

Få högre försäljningspris Få högre försäljningspris

Hitta mäklarna som får högst försäljningspris i ditt område.

Spara tid & pengar Spara tid & pengar

Du slipper leta mäklare själv & kan enkelt välja bästa erbjudandet.

Kvalitetssäkrade mäklare Kvalitetssäkrade mäklare

Alla mäklare på MäklarOfferter är kvalitetssäkrade genom FMI.

Inga förpliktelser Inga förpliktelser

Du är inte bunden att anlita någon av mäklarna som vi förmedlar.

Kvalitetssäkrade mäklare på Kungsholmen

MäklarOfferter samlar löpande in omdömen om mäklare för att du som bostadssäljare ska kunna känna dig trygg. MäklarOfferter kräver att mäklare som vill ansluta sig är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.

Mäklare Kungsholmen