Mäklararvode Sollentuna

Jämför mäklararvoden gratis

Få offerter från olika mäklare & välj den bästa!

MäklarOfferter hjälper bostadssäljare att gratis jämföra mäklararvoden i Sollentuna.
Få förslag på mäklararvoden från mäklare i Sollentuna som du sedan kan välja mellan.

Få offerter från olika mäklare och välj den bästa!

  • Hitta bästa mäklaren för dig
  • Få högre försäljningspris
  • Spara tid & pengar
  • Kvalitetssäkrade mäklare
Jämför mäklare

Fyll i formuläret för att jämföra arvoden i Sollentuna

Tjänsten är helt gratis och ej bindande Fyll i formuläret för att jämföra arvoden Beskriv bostaden du vill sälja

Bostadsrätt

Villa

Radhus/parhus

Fritidshus

Tomt

Genom att fortsätta accepterar du våra användarvillkor.

Några av våra samarbetspartners

Fastighetsmäklare som du kan jämföra på mäklarofferter

Så jämför du mäklararvoden

Fyll i formuläret Fyll i formuläret

Beskriv bostaden som du vill sälja i formuläret här.

Jämför mäklararvoden Jämför mäklararvoden

Upp till fem mäklare kontaktar dig så du kan jämföra deras erbjudanden och arvoden.

Välj bästa mäklaren Välj bästa mäklaren

Välj mäklaren som passar bäst för din försäljning.

Statistik för mäklararvoden i Sollentuna 2021 ¹

69 723 kr Genomsnittligt mäklararvode
60 000 kr Median
Arvodestrappa Vanligaste arvodestypen
1,7 % Genomsnittlig procent

Mäklararvoden i Sollentuna

Mäklararvode Sollentuna

Figur: Fördelningsdiagram över mäklararvoden i Sollentuna: Det genomsnittliga mäklararvodet i Sollentuna är 69 723 kr och den vanligaste arvodestypen är arvodestrappa. Detta kan översättas till ett procentarvode på 2%. Statistiken baseras på uppgifter som bostadssäljare rapporterat in.

Jämför
mäklararvoden

Mäklararvoden för bostadsrätter i Sollentuna ¹

47 170 kr Genomsnittligt mäklararvode
45 000 kr Median
Arvodestrappa Vanligaste arvodestypen
1,9 % Genomsnittlig procent
Mäklararvode bostadsrätter Sollentuna

Figur: Fördelningsdiagram över mäklararvoden för bostadsrätter i Sollentuna: Det genomsnittliga mäklararvodet för bostadsrätter i Sollentuna är 47 170 kr och den vanligaste arvodestypen är arvodestrappa. Detta kan översättas till ett procentarvode på 2%. Statistiken baseras på uppgifter som bostadssäljare rapporterat in.

Mäklararvoden för villor i Sollentuna ¹ ²

90 557 kr Genomsnittligt mäklararvode
80 000 kr Median
Arvodestrappa Vanligaste arvodestypen
1,4 % Genomsnittlig procent
Mäklararvode villor Sollentuna

Figur: Fördelningsdiagram över mäklararvoden för villor i Sollentuna: Det genomsnittliga mäklararvodet för villor i Sollentuna är 90 557 kr och den vanligaste arvodestypen är arvodestrappa. Detta kan översättas till ett procentarvode på 1%. Statistiken baseras på uppgifter som bostadssäljare rapporterat in.

Jämför
mäklararvoden

Mäklararvoden för radhus i Sollentuna ¹ ²

74 127 kr Genomsnittligt mäklararvode
68 000 kr Median
Arvodestrappa Vanligaste arvodestypen
1,7 % Genomsnittlig procent
Mäklararvode radhus Sollentuna

Figur: Fördelningsdiagram över mäklararvoden för radhus i Sollentuna: Det genomsnittliga mäklararvodet för radhus i Sollentuna är 74 127 kr och den vanligaste arvodestypen är arvodestrappa. Detta kan översättas till ett procentarvode på 2%. Statistiken baseras på uppgifter som bostadssäljare rapporterat in.

Viktigt att tänka på gällande mäklararvoden

Det händer att vi på MäklarOfferter får frågan ”Vad kostar mäklararvodet?” eller ”Vilken procent ligger mäklararvodet på?”. Det är lite som att svara på frågorna:

-Vad kostar en lägenhet? Vad kostar en bil?

Vad en lägenhet kostar beror på flera faktorer såsom: läge, storlek, skick, materialval med mera. Priset på ”en lägenhet” kan som vi alla vet skilja miljontals kronor. Vad en bil kostar beror på bilens prestanda, finesser, kvalitet och tillval. Därför kan en enkel liten bil kosta en tiondel av vad den fina snabba sportbilen kostar.

Tips!

För att se vilka arvoden som mäklarna erbjuder, så kan du snabbt & helt gratis jämföra mäklararvoden här på MäklarOfferter.

På samma sätt kan mäklararvoden mellan olika mäklare skilja en hel del och oftast finns det goda skäl till det. Många gånger beror det på vad som ingår i arvodet och hur bra jobb mäklaren kan göra. Det finns t.ex. så kallade lågprismäklare eller gör-det-själv-mäklare som t.ex. lägger över arbetet med visningen på dig som säljare. Du gör då i praktiken mäklarens jobb, men får ändå betala ett arvode. Det är också vanligt att du hos en lågprismäklare får betala mäklararvodet oavsett om bostaden blir såld eller inte, något som de flesta vanliga mäklare inte tar betalt för.

Det är viktigt att du inte stirrar dig blind på mäklararvodet, utan att du tittar på vad du faktiskt får för pengarna. I mäklararvodet brukar det vanligtvis ingå värdering av fastigheten, fotografering, annonsering och visning av fastigheten, juridiska råd kring försäljningen och kontraktsskrivning samt deklarationshjälp. Men som vi nämnde tidigare så kan detta variera från mäklare till mäklare, så jämför och se vad som faktiskt ingår i de olika mäklarnas erbjudanden.

I mäklararvodet ingår alltså mycket mer än att bara föra samman säljare och köpare, men det är just momentet att föra samman köpare och säljare som är det viktigaste och mest avgörande gällande om din försäljning blir lyckad eller inte. En bra mäklare som säljer mycket i ditt område kan även ha potentiella köpare i det egna köparregistret eller ha spekulanter som varit på visningen av ett liknande objekt som mäklaren nyligen har sålt. Den bästa mäklaren för dig är alltså mäklaren som kan få din bostad såld både snabbare och till ett högre försäljningspris när försäljningsprocessen väl är igång.

Tips!

Ska du sälja din bostad? Jämför mäklararvoden helt gratis!

Att bara titta på arvodets storlek utan att titta på vad det är du egentligen får för pengarna är därför ett misstag. Jämför flera olika mäklare, deras arvoden och vad som faktiskt ingår i mäklararvodet noggrant innan du fattar ett beslut. Oftast lönar det sig att helt enkelt välja den mäklare som verkar bäst och som passar din försäljning bäst, även om det innebär ett par tusenlappar mer i mäklararvode.

Fördelning mellan olika arvodestyper i Sollentuna

Man brukar använda sig av någon av fyra olika typer av arvodesmodeller i samband med en bostadsförsäljning. Så här ser fördelningen ut mellan de olika arvodestyperna i Sollentuna

Mäklararvoden arvodestyper Sollentuna
Mäklararvode per typ Sollentuna

Rörligt mäklararvode (fast procentsats)

Genomsnittligt rörligt mäklararvode i Sollentuna: 77 554 kr

Rörligt mäklararvode, även kallat fast procentsats eller procentarvode, är ett mäklararvode där arvodet är en viss procent av bostadens försäljningspris. Mäklaren får alltså mer i arvode ju mer bostaden säljs för. Procentsatsen brukar ligga på mellan 1,5-7% av bostadens försäljningspris, beroende på försäljningsobjektets värde samt vad som ingår i arvodet. Ett lågt uppskattat försäljningspris brukar innebära en högre procentsats och ett högt uppskattat försäljningspris brukar medföra en lägre procentsats.

Fördelen med den här modellen är att den uppmuntrar mäklaren till att sälja din bostad till ett så högt pris som möjligt för att därmed själv få en högre provision. Det gör förstås att mäklararvodet kanske blir högre än vad du tänkt dig från början, men samtidigt har du ändå tjänat ännu mer på affären eftersom din bostad sålts för högsta möjliga pris.

Fast mäklararvode

Genomsnittligt fast mäklararvode i Sollentuna: 58 233 kr

Fast mäklararvode är ett i förväg bestämt fast belopp som inte är beroende av försäljningsbeloppet. Med andra ord så är arvodet detsamma oavsett vilket pris din bostad säljs för.

Fördelen med ett fast arvode är att du redan på förhand vet vad du ska betala och nackdelen är kanske att mäklaren inte blir lika motiverad att försöka sälja din fastighet till ett så högt pris som möjligt eftersom det inte finns något som lockar och driver mäklaren som till exempel ett högre arvode. Fast arvode är en modell som är vanlig för bostäder där bostadens värde är lägre än en miljon.

Trappsats (arvodestrappa)

Genomsnittligt mäklararvode vid arvodestrappa i Sollentuna: 79 075 kr

En arvodestrappa, eller trappsats som det även kallas, är ett mäklararvode där man har en lägre procentsats upp till en viss gräns på försäljningsbeloppet och en annan högre procentsats på allt över den gränsen. (T.ex. 2% på allt upp till 2 miljoner kronor och 10% på allt över 2 miljoner kronor). Detta innebär att man betalar ett förhållandevis lägre arvode om lägenheten skulle säljas till ett pris som ligger under gränsen, men arvodet blir högre om lägenheten säljs till ett pris som ligger över den överenskomna gränsen.

Fördelen är förstås att mäklaren motiveras ännu mer att försöka få ut ett så högt försäljningspris som möjligt. Den här typen av arvodesmodell är vanligare i storstäder och ofta är det bostadssäljarna själva som efterfrågar den här typen av arvode.

Kombinerade arvodestyper

En annan ganska vanlig ersättningsform är utformad så att arvodet är uppdelat i en fast och en rörlig del. Den fasta delen täcker de fasta kostnaderna kring en försäljning som värdering och annonskostnader, det är alltså en redan förutbestämd summa. Den rörliga delen är en procentsats som beräknats utifrån det uppskattade värdet av fastigheten. Lyckas mäklaren sälja fastigheten för mer än det uppskattade värdet så får vederbörande provision på den summan som överstiger det uppskattade värdet.

Vanliga frågor och svar om mäklararvode i Sollentuna

Vad tar mäklare i arvode i Sollentuna?

Det genomsnittliga mäklararvodet i Sollentuna ligger på 1,7 %, vilket motsvarar 69 723 kr.

Vad är ett normalt mäklararvode för bostadsrätter i Sollentuna?

Snittarvodet för bostadsrätter i Sollentuna är 1,9 %, vilket omräknat i kronor blir 47 170 kr.

Vad är ett rimligt mäklararvode för hus/villor i Sollentuna?

Snittarvodet för villor i Sollentuna är 1,4 %, vilket omräknat i kronor blir 90 557 kr.

Tips!

Ska du sälja din bostad? Jämför mäklararvoden helt gratis!

¹ Statistiken baseras på uppgifter som bostadssäljare har lämnat om sina försäljningar. MäklarOfferter strävar efter att tillhandahålla så korrekt information som möjligt, men uppgifterna kan trots detta avvika från de faktiska siffrorna, så uppgiftstagarna uppmanas att alltid själva kontrollera uppgifterna. MäklarOfferter är inte ansvarigt för eventuella fel, oriktigheter, skador eller andra påföljder som kan uppstå av användandet av informationen som tillhandahålls genom MäklarOfferter.

² Mätvärdena har kompletterats med mätvärden för närliggande platser.

Nöjda bostadssäljare i Sollentuna

Läs omdömen från några av de tiotusentals nöjda bostadssäljare som har jämfört och anlitat mäklare genom MäklarOfferter.

Visa fler omdömen

Väldigt stöttande och engagerad tjänst.

Therese S. - Säljare av radhus/parhus i Sollentuna

Väldigt nöjda.

Charlotte R. - Säljare av villa i Sollentuna

Inget att klaga på, fungerade precis som ni sa.

Stig W. - Säljare av radhus/parhus i Sollentuna

Fungerade mycket bra.

Bengt och Birgitta J. - Säljare av bostadsrätt i Sollentuna

Fungerade mycket väl.

Peter S. - Säljare av villa i Sollentuna

Smidigt!

Anna M. - Säljare av bostadsrätt i Sollentuna

Fungerade otroligt bra.

Magnus S. - Säljare av radhus/parhus i Sollentuna

Mäklarofferter fungerade bra. Man fick snabbt återkoppling från mäklarna.

Helena K. - Säljare av bostadsrätt i Sollentuna

Blev snabbt kontaktad av olika mäklare.

Helena S. - Säljare av radhus/parhus i Sollentuna

Smidigt och bra.

Annika K. - Säljare av bostadsrätt i Sollentuna

Det fungerade bra. Det var bra att bli uppringd.

Yvonne E. - Säljare av bostadsrätt i Sollentuna

Helt toppentjänst, stort tack! Hittade den bästa mäklaren via er!

Helena W. - Säljare av bostadsrätt i Sollentuna

Utmärkt tjänst.

Hans S. - Säljare av radhus/parhus i Sollentuna

Skönt att jag inte behövde göra så mycket själv. Gick in på Mäklarofferter och fyllde enkelt i en förfrågan och sen hörde mäklarna av sig till mig.

Helene J. - Säljare av bostadsrätt i Sollentuna

Galant!

Anette S. - Säljare av bostadsrätt i Sollentuna

Det var en bra och behaglig tjänst.

Anne H. - Säljare av villa i Sollentuna

Fungerade mycket bra.

Malin S. - Säljare av radhus/parhus i Sollentuna

Vi är väldigt nöjda. Toppentjänst! Har redan rekommenderat er vidare!

Sara N. - Säljare av villa i Sollentuna

Det fungerade bra.

Anders L. - Säljare av radhus/parhus i Sollentuna

Det va fint det här!

Emil N. - Säljare av bostadsrätt i Sollentuna

Bra tjänst. Träffade flera mäklare innan vi valde en.

Berit B. - Säljare av radhus/parhus i Sollentuna

Helt okej tjänst, smidigt.

Johan S. - Säljare av radhus/parhus i Sollentuna

Det var ett smidigt sätt att få kontakt med flera mäklare.

Stefan A. - Säljare av bostadsrätt i Sollentuna

Enkel tjänst som får 10 av 10!

Jesper W. - Säljare av bostadsrätt i Sollentuna

Bekvämt att mäklarna kunde höra av sig till mig istället för tvärtom.

Anna R. - Säljare av radhus/parhus i Sollentuna

Tjänsten fungerade utmärkt!

Anne-Christine K. - Säljare av bostadsrätt i Sollentuna

Blev väldigt nöjd med mäklaren jag valde via er

Tomas A. - Säljare av bostadsrätt i Sollentuna

Fungerade bra.

Inge A. - Säljare av villa i Sollentuna

Jättebra tjänst! Hittade den perfekta mäklaren. Har redan rekommenderat er vidare!

Maria L. - Säljare av bostadsrätt i Sollentuna

Det fungerade bra och jag fick snabba svar!

Torsten N. - Säljare av bostadsrätt i Sollentuna

Snabba svar så det fungerade bra

Sawwa F. - Säljare av bostadsrätt i Sollentuna

Fungerade bra och var smidigt att använda sig av. En bra tjänst då det är väldigt grötigt på att söka på nätet för att hitta bästa mäklaren.

Emma Å. - Säljare av bostadsrätt i Sollentuna

Jag är van att sälja bostäder och tjänsten fungerar väldigt bra och kan verkligen tänka mig att denna tjänst är helt rätt för dom som tex säljer en bostad som inte alls är vana av att sälja.

Mark S. - Säljare av villa i Sollentuna

Tjänsten var bra.

Malin A. - Säljare av villa i Sollentuna

Många mäklare hörde av sig väldigt snabbt efter att jag tagit hjälp av Mäklarofferter.

Mikael H. - Säljare av bostadsrätt i Sollentuna

Väldigt smidigt och bra!

Robert A. - Säljare av bostadsrätt i Sollentuna

Fungerade väldigt bra.

Darko Z. - Säljare av bostadsrätt i Sollentuna

Fungerade bra, ville komma i kontakt med flera mäklare och det fick jag!

Hans W. - Säljare av bostadsrätt i Sollentuna

Tjänsten fungerade väldigt bra.

Håkan W. - Säljare av villa i Sollentuna

Supernöjd.

Lena H. - Säljare av bostadsrätt i Sollentuna

Därför har tiotusentals bostadssäljare valt MäklarOfferter
Hitta bästa mäklaren Hitta bästa mäklaren

Genom att jämföra mäklare hittar du mäklaren som är bäst för dig.

Tjänsten är gratis Tjänsten är gratis

MäklarOfferter är helt gratis för dig som är bostadssäljare.

Få högre försäljningspris Få högre försäljningspris

Hitta mäklarna som får högst försäljningspris i ditt område.

Spara tid & pengar Spara tid & pengar

Du slipper leta mäklare själv & kan enkelt välja bästa erbjudandet.

Kvalitetssäkrade mäklare Kvalitetssäkrade mäklare

Alla mäklare på MäklarOfferter är kvalitetssäkrade genom FMI.

Inga förpliktelser Inga förpliktelser

Du är inte bunden att anlita någon av mäklarna som vi förmedlar.

Kvalitetssäkrade mäklare i Sollentuna

MäklarOfferter samlar löpande in omdömen om mäklare för att du som bostadssäljare ska kunna känna dig trygg. MäklarOfferter kräver att mäklare som vill ansluta sig är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.

Mäklare i Sollentuna
Jämför
mäklararvoden