Svenska Mäklarhuset

Hitta bästa mäklaren i ditt område Tjänsten är gratis Inga förpliktelser Spara tid & pengar Få högre försäljningspris

Svenska Mäklarhuset

Svenska Mäklarhuset

Huvudkontor SMH Holding AB 4,9 av 5 i betyg Orgnummer: 556610-5721

Besöksadress: Rosenborgsgatan 12 Postadress: 169 74 Solna

Telefon: 0200-386 000 E-post: info@smh.se

Svenska Mäklarhuset är den 10:e största mäklarkedjan sett till antal fastighetsmäklare med totalt 131 mäklare fördelat på 36 mäklarkontor.

Svenska Mäklarhuset

Svenska Mäklarhusets mål är att vara en mäklarbyrå med riktigt nöjda kunder som vill rekommendera företaget vidare till nya kunder. För alla mäklare som arbetar på Svenska Mäklarhuset är det därför viktigt att både säljare och köpare känner sig nöjda. En försäljning av en bostad ska med andra ord vara en lyckad affär för alla inblandade. Svenska Mäklarhuset grundades 1990 av Lars Björkstrand och Niclas Spång med en uttalad vision om att skapa en nytänkande mäklarfirma som arbetar professionellt, med hög kvalitet och samtidigt alltid ha fötterna på jorden. Idag har Svenska Mäklarhuset 36 mäklarkontor i Stockholm, Uppsala, Skåne och Halland men även utomlands i Spanien, Thailand och Turkiet. Svenska Mäklarhuset är uppbyggt som ett franchisebolag med franchisetagare som alla arbetar självständigt men under samma varumärke. I koncernen ingår även Svensk Nyproduktion som arbetar med många av Sveriges större byggbolag med nyproduktioner.

Säljprocessen

Vid första mötet med din fastighetsmäklare från Svenska Mäklarhuset görs en värdering av bostaden och en handlingsplan som utgår från dina önskemål och behov. Värderingen är kostnadsfri. Sedan ska bostaden göras i ordning för fotografering och visning och mäklaren sätter även ihop en presentation som ligger till grund för marknadsföringen av objektet i olika kanaler, till exempel i Svenska Mäklarhusets egna spekulantregister, i tidningsannonser, på de största bostadssajterna, via sociala medier, i skyltfönster och i närområdet på olika sätt. Din mäklare ger dig gärna tips om hur du kan inreda och styla bostaden för att den ska se så tilltalande ut som möjligt inför fotografering och visning. Via Svenska Mäklarhuset kan du även anlita en heminredare. Svenska Mäklarhuset arbetar sedan med visningarna av bostaden på ett mycket aktivt sätt för att ge spekulanterna all den information de behöver för att snabbt kunna fatta ett beslut. Visningsmetoden som Svenska Mäklarhuset tagit fram kallas för Visningsklar. Även under förhandlingen med budgivningarna arbetar Svenska Mäklarhusets mäklare mycket aktivt för att alla parter ska känna sig trygga i processen. Efter avslutad budgivning går mäklaren igenom kontraktet både med dig som säljare och med köparen och ser till att handpenningen betalas.

Svenska Mäklarhuset smarta tjänst Visningsklar

I Svenska Mäklarhuset tjänst Visningsklar ingår flera olika delar som gör din bostad redo inför en försäljning. Tjänsten inkluderar bland annat värdering, fotografering, planritning och objektsbeskrivning av bostaden. Om du önskar kan Svenska Mäklarhuset även göra en annons till hemnet.se som kan läggas under ”Kommande försäljning” om bostaden inte ska säljas direkt. Du får även en prisbevakning av andra husförsäljningar i ditt område och en värdebevakning som visar hur värdet av din bostad förändras över tid. Mäklare på Svenska Mäklarhuset kan även ge rådgivning hur du ska läsa och tolka en årsredovisning från en bostadsrättsförening eller ett besiktningsprotokoll och till sist får du också tillgång till potentiella spekulanter i mäklarfirmans kundregister.

Tips!

Ska du sälja din bostad? Jämför mäklare gratis på MäklarOfferter.se!

Alla Svenska Mäklarhusets kontor