MäklarOfferter

Mäklararvode Jämjö - vad kostar mäklare i Jämjö?

Vad är ett normalt mäklararvode i Jämjö? Jämför mäklararvoden och procentsatser.

 • BockHitta bästa mäklaren till rätt pris
 • BockKvalitetssäkrade mäklare
 • BockSpara tid och pengar
 • BockTjänsten är gratis och ej bindande

Jämför mäklararvoden - få offerter från olika mäklare - helt gratis och ej bindande!

Beskriv bostaden du vill sälja

Pil ner

Genom att fortsätta accepterar du våra användarvillkor. Dina uppgifter hanteras säkert enligt integritetspolicyn.

Vita lägenhetshus

Genomsnittligt mäklararvode i Jämjö är 4,4 %

MäklarOfferter samlar löpande in försäljningsdata från bostadsförsäljningar i hela landet. Statistiken visar att genomsnittligt mäklararvode i Jämjö är 4,4 procent eller 69 741 kronor.

Mäklararvoden i Jämjö

uppdaterad 2022-06-20
Mäklararvode snitt69 741 kr
Mäklararvode median65 750 kr
Mäklararvode procent4,4 %
Vanligaste arvodestypenFast arvode
Billigaste mäklararvodet45 000 kr
Högsta arvodet52 000 kr
Jämför mäklararvodenPil

Det genomsnittliga mäklararvodet i Jämjö 4,4 procent eller 69 741 kronor, medan medianarvodet är lägre65 750 kronor. Det billigaste mäklararvodet i Jämjö är 45 000 kronor och det högsta registrerade arvodet är 52 000 kronor. Den vanligaste provisionsmodellen är fast arvode.

Jämför mäklararvodenPil

Vad är ett rimligt arvode i Jämjö?

Vad som är ett rimligt mäklararvode i Jämjö beror på flera faktorer som mäklartjänstens omfattning, bostadsområde, bostadens karaktär och pris, samt säljarens unika önskemål och preferenser. Arvodet kan också reflektera mäklarens erfarenhet och förmåga att uppnå önskade försäljningsresultat.

Vissa säljare prioriterar hög servicenivå och är beredda att betala mer för detta, medan andra söker mer prisvänliga alternativ. För att göra ett välgrundat val är det klokt att begära offerter från flera mäklare. Detta möjliggör jämförelse av både arvoden och de olika tjänster som erbjuds, vilket ger en bra överblick och underlättar valet av mäklare som bäst möter dina behov och förväntningar.

Jämför mäklararvodenPil

Normalt mäklararvode i Jämjö

Här visas andelen bostadssäljare som har betalat respektive arvode till mäklare vid försäljning av en bostad i Jämjö. De mest vanliga arvodena i Jämjö är:

 • 27,3 % av säljarna har betalat 50 000 kr - 60 000 kr
 • 18,2 % av säljarna har betalat 70 000 kr - 80 000 kr
 • 13,6 % av säljarna har betalat 60 000 kr - 70 000 kr
 • 11,4 % av säljarna har betalat 40 000 kr - 50 000 kr

Fastighetsmäklarinspektionen rekommenderar att säljare tar in offerter från flera olika mäklare för att kunna jämföra mäklararvoden. Jämför mäklararvoden i Jämjö för att hitta det bästa erbjudandet för dig.

Jämför mäklararvodenPil
Andel säljare som betalat respektive arvode
Arvode

Mäklararvode vid olika försäljningspriser

Mäklararvodet är ofta proportionellt mot försäljningspriset på bostaden. Därför är det viktigt att känna till de genomsnittliga arvodena som mäklare i Jämjö tar för att förmedla bostäder i olika prisklasser.

I tabellen nedan presenteras genomsnittliga mäklararvoden i Jämjö vid olika försäljningspriser, uttryckt både i kronor och som en procentandel av försäljningspriset.

Bostadens slutprisMäklararvode genomsnittMäklararvode procent
Upp till 1 miljoner kr56 000 kr9 %
1 - 2 miljoner kr56 000 kr3,7 %
2 - 4 miljoner kr82 000 kr3,2 %
4 - 6 miljoner kr85 000 kr1,9 %
6 - 8 miljoner kr77 000 kr1,2 %
8 miljoner kr och över93 000 kr1 %

Mäklararvodets provisionsmodeller i Jämjö

I Jämjö är det vanligt att mäklararvoden baseras på någon av följande provisionsmodeller: fast arvode, procent eller arvodestrappa. Här förklarar vi vad dessa termer innebär och hur de påverkar kostnaden för att sälja din bostad i Jämjö.

 • Fast arvode: Ett förutbestämt pris som inte förändras oavsett försäljningspris. Genomsnittet ligger på 56 888 kronor, vilket utgör 5,5 procent av försäljningspriset.
 • Fast procent: En procentandel av försäljningspriset. Snittet är 3,8 procent, vilket innebär ett arvode på 79 150 kronor.
 • Arvodestrappa: En stegvis ökning av arvodet baserat på försäljningsprisets storlek. Det genomsnittliga arvodet är 78 711 kronor, eller 3,5 procent.

Tabellen nedan presenterar genomsnittliga mäklararvoden i Jämjö utifrån olika arvodestyper och visar även dessa arvoden omräknade till procentandelar av försäljningspriset.

ArvodestypMäklararvode snittMäklararvode procentBilligastHögstaFörekomst
Fast arvode56 888 kr5,5 %52 000 kr52 000 kr43,2 %
Fast procentsats79 150 kr3,8 %45 000 kr45 000 kr40,9 %
Arvodestrappa78 711 kr3,5 %59 000 kr112 475 kr15,9 %

Exempel – Räkna utmäklararvodet

Anta att du säljer din bostad för 3 000 000 kronor. Baserat på de olika arvodestypernas procentandelar av försäljningspriset, skulle ett fast arvode i genomsnitt vara 5,5 % av försäljningspriset, vilket blir 165 000 kronor. Med en fast procentsats på 3,8 % skulle arvodet istället bli 114 000 kronor. Om arvodet är en arvodestrappa med en genomsnittlig procentandel på 3,5 %, skulle arvodet bli 105 000 kronor.

Värt att notera är att bostadens värde påverkar hur vanligt förekommande respektive provisionsmodell är. Överlag tillämpas till exempel fast arvode oftast vid försäljning av bostäder med lägre priser. För att få en korrekt bild av vad som är ett rimligt mäklararvode för just din bostadsförsäljning är det viktigt att ta in offerter från flera olika mäklare

Jämför mäklararvodenPil

Hur vanlig är respektive provisionsmodell i Jämjö?

 • Fast arvode är vanligast och förekommer i 43,2 procent av fallen.
 • Fast procentsats används i 40,9 procent av försäljningarna.
 • Arvodestrappa tillämpas i 15,9 procent av bostadsförsäljningarna.

Att välja rätt arvodestyp kan ha stor inverkan på din ekonomi vid bostadsförsäljning. Det är därför viktigt att förstå skillnaderna mellan dem. Kom ihåg att det bästa valet av arvodestyp beror på din unika situation och bostadens potentiella försäljningsvärde. Diskutera dina alternativ med din mäklare för att förstå vilken modell som ger bäst värde för just din försäljning.

Ett första steg i en lyckad försäljningsprocess är att jämföra vad mäklare tar arvode och vad som ingår i deras tjänster.

Jämför mäklararvodenPil
Att tänka på!

Statistik och genomsnittsarvoden är användbart för att få en uppfattning om vad som är ett rimligt mäklararvode, men för att du ska få ett bra beslutsunderlag för din specifika bostadsförsäljning så bör du följa Fastighetsmäklarinspektionens råd och jämföra flera olika mäklare och deras erbjudanden.

Jämför mäklararvodenPil

Beräkna arvodet och få offerter från olika mäklare

MäklarOfferter hjälper bostadssäljare att ta reda på vad mäklare tar i arvode. Här kan du enkelt beräkna vad ett mäklararvode kan landa på för försäljningen av din bostad.

Ange bostadens storlek och adress samt vilken bostadstyp det är, så beräknar vi en genomsnittlig kostnad för mäklararvodet. Vi kan även hjälpa dig att få gratis offerter från upp till 5 olika mäklare.

Beräkna arvode

75
Kartmarkering
Pil ner
Beräknat arvode0 kr

Få offerter från olika mäklare – fyll i formuläret i nästa steg. Tjänsten är gratis och ej bindande!

Visste du att?

Mäklararvoden inte bara sig skiljer mellan olika mäklarbyråer utan även mellan olika mäklare på samma kontor. Fastighetsmäklarinspektionen rekommenderar att du jämför olika mäklare så att du får ett gott underlag på vad som är ett rimligt arvode och vad olika mäklare inkluderar i arvodet.

Jämför mäklararvodenPil
Hur många procent tar en mäklare?
Jämför mäklararvodenHur många procent tar en mäklare?

Nyfiken på vilken procent mäklare tar för att sälja din bostad? Jämför mäklararvoden och få upp till fem offerter från olika mäklare.

Jämför mäklararvodenPil
Sälja bostad? Jämför mäklararvodenJämför mäklararvoden gratisMobil med mäklararvodesgrafer för Sverige

Vanliga frågor

Här hittar du korta svar på de vanligaste frågorna gällande mäklararvoden i Jämjö.

Vad tar mäklare i arvode i Jämjö?Pil

Det genomsnittliga mäklararvodet i Jämjö ligger på 4,4 %, vilket motsvarar 69 741 kr.

Vad är ett normalt mäklararvode för en husförsäljning i Jämjö?Pil

Snittarvodet för villor i Jämjö är 4,4 %, vilket omräknat i kronor blir 69 741 kr.

Vilken är den vanligaste arvodestypen i JämjöPil

Den vanligaste arvodestypen i Jämjö är fast arvode.

Vad ligger arvodena på runtom i landet?
Kartmarkering
Procent
Nyfiken på arvoden?Få offerter från mäklareTjänsten är gratisInga förpliktelser
Jämför mäklararvoden