MäklarOfferter

Mäklararvode Utö - vad kostar mäklare på Utö?

Vad är ett normalt mäklararvode på Utö? Jämför mäklararvoden och procentsatser.

 • BockHitta bästa mäklaren till rätt pris
 • BockKvalitetssäkrade mäklare
 • BockSpara tid och pengar
 • BockTjänsten är gratis och ej bindande

Jämför mäklararvoden - få offerter från olika mäklare - helt gratis och ej bindande!

Beskriv bostaden du vill sälja

Pil ner

Genom att fortsätta accepterar du våra användarvillkor. Dina uppgifter hanteras säkert enligt integritetspolicyn.

Vita lägenhetshus

Genomsnittligt mäklararvode på Utö är 1,7 %

MäklarOfferter samlar löpande in försäljningsdata från bostadsförsäljningar i hela landet. Statistiken visar att genomsnittligt mäklararvode Utö är 1,7 procent eller 83 717 kronor.

Mäklararvoden på Utö

uppdaterad 2024-02-15
Mäklararvode snitt83 717 kr
Mäklararvode median75 000 kr
Mäklararvode procent1,7 %
Vanligaste arvodestypenFast arvode
Billigaste mäklararvodet40 000 kr
Högsta arvodet337 500 kr
Jämför mäklararvodenPil

Det genomsnittliga mäklararvodet Utö 1,7 procent eller 83 717 kronor, medan medianarvodet är lägre75 000 kronor. Det billigaste mäklararvodet Utö är 40 000 kronor och det högsta registrerade arvodet är 337 500 kronor. Den vanligaste provisionsmodellen är fast arvode.

Jämför mäklararvodenPil

Vad är ett rimligt arvode på Utö?

Vad som är ett rimligt mäklararvode på Utö beror på flera faktorer som mäklartjänstens omfattning, bostadsområde, bostadens karaktär och pris, samt säljarens unika önskemål och preferenser. Arvodet kan också reflektera mäklarens erfarenhet och förmåga att uppnå önskade försäljningsresultat.

Vissa säljare prioriterar hög servicenivå och är beredda att betala mer för detta, medan andra söker mer prisvänliga alternativ. För att göra ett välgrundat val är det klokt att begära offerter från flera mäklare. Detta möjliggör jämförelse av både arvoden och de olika tjänster som erbjuds, vilket ger en bra överblick och underlättar valet av mäklare som bäst möter dina behov och förväntningar.

Jämför mäklararvodenPil

Normalt mäklararvode på Utö

Här visas andelen bostadssäljare som har betalat respektive arvode till mäklare vid försäljning av en bostad på Utö. De mest vanliga arvodena på Utö är:

 • 26 % av säljarna har betalat 70 000 kr - 80 000 kr
 • 21 % av säljarna har betalat 60 000 kr - 70 000 kr
 • 14 % av säljarna har betalat 80 000 kr - 90 000 kr
 • 12 % av säljarna har betalat 50 000 kr - 60 000 kr

Fastighetsmäklarinspektionen rekommenderar att säljare tar in offerter från flera olika mäklare för att kunna jämföra mäklararvoden. Jämför mäklararvoden på Utö för att hitta det bästa erbjudandet för dig.

Jämför mäklararvodenPil
Andel säljare som betalat respektive arvode
Arvode

Mäklararvode vid olika försäljningspriser

Mäklararvodet är ofta proportionellt mot försäljningspriset på bostaden. Därför är det viktigt att känna till de genomsnittliga arvodena som mäklare på Utö tar för att förmedla bostäder i olika prisklasser.

I tabellen nedan presenteras genomsnittliga mäklararvoden på Utö vid olika försäljningspriser, uttryckt både i kronor och som en procentandel av försäljningspriset.

Bostadens slutprisMäklararvode genomsnittMäklararvode procent
Upp till 2 miljoner kr55 000 kr3,6 %
2 - 4 miljoner kr63 000 kr2,1 %
4 - 6 miljoner kr77 000 kr1,6 %
6 - 8 miljoner kr83 000 kr1,2 %
8 - 10 miljoner kr136 000 kr1,5 %
10 miljoner kr och över191 000 kr1,2 %

Mäklararvodets provisionsmodeller på Utö

På Utö är det vanligt att mäklararvoden baseras på någon av följande provisionsmodeller: fast arvode, procent eller arvodestrappa. Här förklarar vi vad dessa termer innebär och hur de påverkar kostnaden för att sälja din bostad på Utö.

 • Fast arvode: Ett förutbestämt pris som inte förändras oavsett försäljningspris. Genomsnittet ligger på 75 350 kronor, vilket utgör 1,6 procent av försäljningspriset.
 • Fast procent: En procentandel av försäljningspriset. Snittet är 1,8 procent, vilket innebär ett arvode på 99 255 kronor.
 • Arvodestrappa: En stegvis ökning av arvodet baserat på försäljningsprisets storlek. Det genomsnittliga arvodet är 79 250 kronor, eller 1,5 procent.

Tabellen nedan presenterar genomsnittliga mäklararvoden på Utö utifrån olika arvodestyper och visar även dessa arvoden omräknade till procentandelar av försäljningspriset.

ArvodestypMäklararvode snittMäklararvode procentBilligastHögstaFörekomst
Fast arvode75 350 kr1,6 %45 000 kr135 000 kr35 %
Fast procentsats99 255 kr1,8 %53 910 kr300 000 kr33 %
Arvodestrappa79 250 kr1,5 %56 500 kr115 000 kr32 %

Exempel – Räkna utmäklararvodet

Anta att du säljer din bostad för 3 000 000 kronor. Baserat på de olika arvodestypernas procentandelar av försäljningspriset, skulle ett fast arvode i genomsnitt vara 1,6 % av försäljningspriset, vilket blir 48 000 kronor. Med en fast procentsats på 1,8 % skulle arvodet istället bli 54 000 kronor. Om arvodet är en arvodestrappa med en genomsnittlig procentandel på 1,5 %, skulle arvodet bli 45 000 kronor.

Värt att notera är att bostadens värde påverkar hur vanligt förekommande respektive provisionsmodell är. Överlag tillämpas till exempel fast arvode oftast vid försäljning av bostäder med lägre priser. För att få en korrekt bild av vad som är ett rimligt mäklararvode för just din bostadsförsäljning är det viktigt att ta in offerter från flera olika mäklare

Jämför mäklararvodenPil

Hur vanlig är respektive provisionsmodell på Utö?

 • Fast arvode är vanligast och förekommer i 35 procent av fallen.
 • Fast procentsats används i 33 procent av försäljningarna.
 • Arvodestrappa tillämpas i 32 procent av bostadsförsäljningarna.

Att välja rätt arvodestyp kan ha stor inverkan på din ekonomi vid bostadsförsäljning. Det är därför viktigt att förstå skillnaderna mellan dem. Kom ihåg att det bästa valet av arvodestyp beror på din unika situation och bostadens potentiella försäljningsvärde. Diskutera dina alternativ med din mäklare för att förstå vilken modell som ger bäst värde för just din försäljning.

Ett första steg i en lyckad försäljningsprocess är att jämföra vad mäklare tar arvode och vad som ingår i deras tjänster.

Jämför mäklararvodenPil
Att tänka på!

Statistik och genomsnittsarvoden är användbart för att få en uppfattning om vad som är ett rimligt mäklararvode, men för att du ska få ett bra beslutsunderlag för din specifika bostadsförsäljning så bör du följa Fastighetsmäklarinspektionens råd och jämföra flera olika mäklare och deras erbjudanden.

Jämför mäklararvodenPil

Beräkna arvodet och få offerter från olika mäklare

MäklarOfferter hjälper bostadssäljare att ta reda på vad mäklare tar i arvode. Här kan du enkelt beräkna vad ett mäklararvode kan landa på för försäljningen av din bostad.

Ange bostadens storlek och adress samt vilken bostadstyp det är, så beräknar vi en genomsnittlig kostnad för mäklararvodet. Vi kan även hjälpa dig att få gratis offerter från upp till 5 olika mäklare.

Beräkna arvode

75
Kartmarkering
Pil ner
Beräknat arvode0 kr

Få offerter från olika mäklare – fyll i formuläret i nästa steg. Tjänsten är gratis och ej bindande!

Visste du att?

Mäklararvoden inte bara sig skiljer mellan olika mäklarbyråer utan även mellan olika mäklare på samma kontor. Fastighetsmäklarinspektionen rekommenderar att du jämför olika mäklare så att du får ett gott underlag på vad som är ett rimligt arvode och vad olika mäklare inkluderar i arvodet.

Jämför mäklararvodenPil
Hur många procent tar en mäklare?
Jämför mäklararvodenHur många procent tar en mäklare?

Nyfiken på vilken procent mäklare tar för att sälja din bostad? Jämför mäklararvoden och få upp till fem offerter från olika mäklare.

Jämför mäklararvodenPil
Sälja bostad? Jämför mäklararvodenJämför mäklararvoden gratisMobil med mäklararvodesgrafer för Sverige

Vanliga frågor

Här hittar du korta svar på de vanligaste frågorna gällande mäklararvoden på Utö.

Vad tar mäklare i arvode på Utö?Pil

Det genomsnittliga mäklararvodet på Utö ligger på 1,7 %, vilket motsvarar 83 717 kr.

Vad är ett normalt mäklararvode för en husförsäljning på Utö?Pil

Snittarvodet för villor på Utö är 1,7 %, vilket omräknat i kronor blir 83 717 kr.

Vilken är den vanligaste arvodestypen på UtöPil

Den vanligaste arvodestypen på Utö är fast arvode.

Vad ligger arvodena på runtom i landet?
Kartmarkering
Procent
Nyfiken på arvoden?Få offerter från mäklareTjänsten är gratisInga förpliktelser
Jämför mäklararvoden