Tjänsten är gratis

Inga förpliktelser

Spara tid & pengar

Få högre försäljningspris

Jämför mäklararvode i Lund!

Mäklararvode i Lund - få gratis offerter

Mäklararvoden i Lund kan skilja mycket i pris samt omfattning, dvs vilka tjänster som ingår i arvodet. För att veta om man fått ett bra pris måste man även veta vad som ingår i mäklararvodet och jämföra olika förslag.


På MäklarOfferter jämför du Mäklararvode i Lund helt gratis och får flera olika förslag, allt du behöver göra är att fylla i formuläret. Du binder dig inte till något när jämför mäklararvode.

Jämför mäklararvode i Lund

MäklarOfferter är Sveriges största jämförelsetjänst av mäklare.
Tjänsten är gratis och du förbinder dig inte att anlita någon av mäklarna.

1. Beskriv din bostad

2. Få erbjudanden från mäklare

3. Jämför mäklare

Beskriv bostaden du vill sälja

  • Bostadsrätt
  • Villa
  • Radhus/parhus
  • Fritidshus
  • Tomt

Genom att fortsätta accepterar du våra användarvillkor.

Vad är MäklarOfferter?

MäklarOfferter är en tjänst där du helt gratis kan jämföra mäklararvoden när du ska sälja din bostad. Du behöver endast fylla i formuläret ovan, så får du upp till fem offerter från olika mäklarbyråer i ditt område.

Mäklarbyråerna som är anslutna till tjänsten är både aktörer från stora kedjor samt även mindre och mer personliga byråer, du väljer själv vilken sorts byrå som passar dig bäst.

MäklarOfferter på Facebook

Kvalitetssäkrade mäklare

MäklarOfferter samlar löpande in omdömen om mäklare för att du som bostadssäljare ska kunna känna dig trygg. MäklarOfferter kräver att mäklare som vill ansluta sig är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.

MäklarOfferters kreditvärdighet

MäklarOfferter Sverige AB är kreditvärdigt enligt Bisnodes kreditvärderingssystem. Kreditvärdigheten grundas på flertalet nyckeltal och övriga skötsamhetsfaktorer.

Hitta ett prisvärt mäklararvode i Lund med MäklarOfferter

Det går inte att ge ett exakt pris för vad det kostar att anlita en fastighetsmäklare. Dels så finns det inga riktpriser som mäklarfirmorna måste följa men så beror kostnaden också på vilken arvodesmodell som ersättningen baseras på och vad köpeskillingen blir. Ett mäklararvode i Lund är oftast en procentuell del av köpeskillingen, ibland ett fast arvode där bonusen är rörlig och även ibland ett trappstegsarvode där procentsatsen för mäklarens provision ökar vartefter försäljningspriset på bostaden når vissa givna nivåer. För fastigheter med lägre värde brukar arvodet vara ett fast pris som inte berörs av köpesumman. Många nya mäklarbyråer erbjuder ofta ett fast arvode som ligger mycket lägre än de stora, inarbetade mäklarfirmornas priser, för att kunna konkurrera lite lättare. Tänk på att inte stirra dig blind på kostnaden utan titta även på vad det egentligen är du får för pengarna. Ifall det inte ingår tjänster som professionell fotografering, annonsering i tidningar och på bostadssajter samt visning av fastigheten, så är det kostnader som du själv får stå för och som är betydligt dyrare än man kanske kan tro.

Ska du sälja din lägenhet eller villa i Lund? Den gamla universitetsstaden har alltid varit mycket populär och efterfrågan på bostäder är ständigt hög. Med MäklarOfferter kan du lätt jämföra mäklararvode i Lund utan att du själv går runt till flera av Lunds många mäklarfirmor under kontorstid och begär om att få kostnadsförslag. Med vår smidiga tjänst kan du sitta när som helst på dygnet, var du än befinner dig, och fylla i en förfrågan som vi sedan skickar till våra anslutna mäklarfirmor i Lund. Inom kort får du besked från som flest fem olika mäklarbyråer som alla är kvalitetssäkrade i enlighet med Fastighetsmäklarinspektionens omfattande krav. Det är helt gratis för dig att jämföra mäklararvode i Lund och du är helt fri från förpliktelser när du väljer att gå genom MäklarOfferter.

När du har hittat en mäklarbyrå som du vill anförtro ditt försäljningsuppdrag till så ska det upprättas ett skriftligt uppdragsavtal mellan dig och fastighetsmäklaren. Det är alltid fastighetsmäklaren personligen som ansvarar för ditt förmedlingsuppdrag, inte mäklarbyrån. Ett uppdrag kan ges både med eller utan ensamrätt vilket måste finnas i skriftlig form och gäller i högst tre månader. Därefter kan det förlängas med en månad åt gången. Ensamrätt innebär att fastighetsmäklaren har rätt till provision om din bostad säljs under ensamrättstiden även om det inte är vederbörande som genomfört bostadsförsäljningen utan det kanske är du själv eller någon annan mäklare som gjort det.

Du kan alltid förhandla om ett mäklararvode i Lund! Konkurrensen är hård mellan mäklarfirmorna och bostadspriserna är relativt höga vilket gör att du lättare kan förhandla ner procentsatsen på ett rörligt arvode än vad du hade kunnat om konkurrensen varit mindre och bostäderna billigare. Procentsatsen på ett rörligt mäklararvode brukar ligga mellan 2-5 % och i Lund kan du få ner priset till 2 % av köpesumman och rent av lägre än så om du är en skicklig förhandlare och det är goda tider på bostadsmarknaden.