Tjänsten är gratis

Inga förpliktelser

Spara tid & pengar

Få högre försäljningspris

Jämför mäklararvode i Helsingborg!

Mäklararvode i Helsingborg - jämför prisförslag

Kostnaden för ett mäklararvode i Helsingborg kan variera rätt mycket i pris och likaså vilka tjänster som ingår i arvodet. Av detta skäl är det viktigt att jämföra olika offerter.


På MäklarOfferter jämför du mäklararvoden i Helsingborg helt gratis och dessutom binder du dig inte till något. Du får upp till fem olika förslag, det enda du behöver göra är att fylla i formuläret nedan.

Jämför mäklararvode i Helsingborg

MäklarOfferter är Sveriges största jämförelsetjänst av mäklare.
Tjänsten är gratis och du förbinder dig inte att anlita någon av mäklarna.

1. Beskriv din bostad

2. Få erbjudanden från mäklare

3. Jämför mäklare

Beskriv bostaden du vill sälja

  • Bostadsrätt
  • Villa
  • Radhus/parhus
  • Fritidshus
  • Tomt

Genom att fortsätta accepterar du våra användarvillkor.

Vad är MäklarOfferter?

MäklarOfferter är en tjänst där du helt gratis kan jämföra mäklararvoden när du ska sälja din bostad. Du behöver endast fylla i formuläret ovan, så får du upp till fem offerter från olika mäklarbyråer i ditt område.

Mäklarbyråerna som är anslutna till tjänsten är både aktörer från stora kedjor samt även mindre och mer personliga byråer, du väljer själv vilken sorts byrå som passar dig bäst.

MäklarOfferter på Facebook

Kvalitetssäkrade mäklare

MäklarOfferter samlar löpande in omdömen om mäklare för att du som bostadssäljare ska kunna känna dig trygg. MäklarOfferter kräver att mäklare som vill ansluta sig är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.

MäklarOfferters kreditvärdighet

MäklarOfferter Sverige AB är kreditvärdigt enligt Bisnodes kreditvärderingssystem. Kreditvärdigheten grundas på flertalet nyckeltal och övriga skötsamhetsfaktorer.

Jämför mäklararvode i Helsingborg med MäklarOfferter

MäklarOfferter erbjuder dig som bostadssäljare att helt kostnadsfritt jämföra mäklararvode i Helsingborg från auktoriserade mäklarbyråer. Vi är en rikstäckande tjänst som endast förmedlar kvalitetssäkrade fastighetsmäklare som alltid är seriösa och professionella.

Det är vanligast att ett mäklararvode i Helsingborg är en procentsats på mellan 2-5 % av köpesumman. Om bostaden har ett högt värde så får du bättre villkor än om den är värderad lite lägre. En annan arvodesmodell där mäklarens provision är avhängigt av köpeskillingen är trappsatsarvode där procentsatsen ökar i takt med att försäljningspriset når ett antal förutbestämda nivåer. Båda dessa modeller sporrar fastighetsmäklaren till att anstränga sig lite extra för att få upp försäljningspriset på din lägenhet eller villa eftersom det givetvis återspeglas i mäklarens provision. Nackdelen är att du inte kan veta på förhand vad kostnaden för mäklararvodet kommer att bli. Även om du får betala en högre kostnad för mäklarens tjänster vid ett högre försäljningspris så har du tjänat mer på affären än om summan hade hamnat lite lägre.

Ett fast arvode brukar användas för fastigheter som ligger i områden som inte är så efterfrågade och för objekt där värdet är lägre än 300 000 kronor. Det kan vara praktiskt att veta vad din förmedlingskostnad kommer att bli redan innan försäljningen men nackdelen är att fastighetsmäklaren kanske inte känner sig lika manad att driva upp försäljningspriset. Detta eftersom det inte innebär någon vinst för vederbörande. Har du anlitat en professionell fastighetsmäklare med yrkesstolthet och passion ska det inte spela någon roll ifall ett högre försäljningspris gagnar mäklaren mer eftersom en seriös fastighetsmäklare alltid ska göra sitt allra bästa vid alla försäljningsuppdrag.

När det är dags för visning kan du själv på ett enkelt vis styla din bostad. Börja med att ta bort alla personliga saker som familjefoton, barnteckningar och lappar på kylskåpet om läkarbesök och dylikt. Se till att ditt hem är rent, fräscht och doftar gott – speciellt i kök, badrum och på toaletter. Ett vanligt råd är att baka bullar före så att det sprids en riktigt hemtrevlig doft i hela huset. Det är bra om alla fönster är nytvättade vilket även det ger en ren känsla utöver att det släpper in mer ljus och det blir lättare att se utsikten. Alla sängar ska vara bäddade och gärna ha några dekorativa kuddar och ett neutralt överkast som inte oroar ögonen. Plocka undan smutstvätt och se till att det inte ligger travar med tvätt som behövs strykas i tvättstugan. Sist men inte minst, tänd några värmeljus och doftljus och ha fräscha snittblommor där det passar. Det ökar trevnaden och gör din bostad ännu mera tilltalande för spekulanterna. Din bostad ska se trevlig och trivsam ut, ge intryck av att här bor man bra och är lycklig men utan att göra den allt för personlig så att spekulanterna känner att de kliver in rakt i din vardag.

Jämför mäklararvode i Helsingborg utan någon ansträngning från din sida. Skicka in en kostnadsfri förfrågan till oss och inom ett par dagar får du kostnadsförslag från högst fem mäklarbyråer i Helsingborg.