Riksmäklaren

Hitta bästa mäklaren i ditt område Tjänsten är gratis Inga förpliktelser Spara tid & pengar Få högre försäljningspris

Riksmäklaren

Riksmäklaren

Huvudkontor Riksmäklaren Sverige AB 4,9 av 5 i betyg Orgnummer: 556252-7092

Besöksadress: Skolgatan 33 B Postadress: 753 11 Uppsala

Telefon: 018-13 98 50 E-post: info@riksmaklaren.se

Riksmäklaren är den 26:e största mäklarkedjan sett till antal fastighetsmäklare med totalt 19 mäklare fördelat på 4 mäklarkontor.

Riksmäklaren

Riksmäklaren är en rikstäckande mäklarbyrå med mäklarkontor på flera ställen i Sverige. Riksmäklaren är en modern och flexibel mäklarfirma där både säljaren och köparen kan känna sig trygga genom hela processen. Kunskap, god lokalkännedom och tillgänglighet genomsyrar Riksmäklarens arbetsmetod. På kontoren finns duktiga mäklare men också till exempel assistenter, fotografer och stylister. Riksmäklaren förmedlar allt från bostadsrätter, villor och radhus till fritidshus, tomter och kommersiella fastigheter.

Anlita Riksmäklaren när det är dags att sälja en bostad

Försäljningsprocessen börjar ofta med att en mäklare från Riksmäklaren besöker bostaden. Det finns också möjlighet att göra detta första besök med hjälp av ett videosamtal. Mäklaren går då igenom bostaden tillsammans med säljaren och tittar på dess skick och värde. För att kunna presentera en så attraktiv bostad som möjligt finns möjlighet att få en stylingkonsultation via Riksmäklaren. Detta kan ske i bostaden eller med ett videosamtal. Att skapa en inbjudande och trevlig bostad kan locka fler spekulanter till visningen och i sin tur kan detta vara avgörande för en lyckad bostadsaffär. Även en fastighetsmäklare på Riksmäklaren kan ge råd och tips hur säljaren med små medel kan skapa en attraktiv bostad inför fotografering och visning.

När bilderna är tagna tar Riksmäklaren fram en presentation av bostaden, en objektsbeskrivning, som används för att marknadsföra objektet. Marknadsföringen sker i flera kanaler och mynnar ut i en eller flera visningar. Riksmäklaren erbjuder både privata och öppna visningar. Under visningen finns mäklaren på plats för att informera spekulanterna om bostaden och svara på frågor och funderingar. Här har fastighetsmäklarens kunskap och erfarenhet stor betydelse och Riksmäklarens mäklare gör allt för att skapa en förtroendeingivande och positiv stämning på plats.

Budgivningen med Riksmäklaren

Efter visningstillfället tar mäklaren kontakt med de spekulanter som visat intresse. Fastighetsmäklaren ber då även de köpare som önskar vara med i budgivningen att ta kontakt med sin bank för att få ett lånelöfte om ett sådant behövs. Mäklaren tar sedan emot de bud som kommer in och håller säljaren kontinuerligt uppdaterad. Det går också bra att följa budgivningen på Riksmäklarens webbsida eller genom sms eller epost. Efter budgivningen när säljare och köpare kommit överens om köpeskillingen skrivs ett avtal och då redovisas även budgivningslistan med hela budhistoriken. Säljaren har alltid något som kallas för fri prövningsrätt. Det betyder att säljaren bestämmer vem som ska köpa bostaden och till vilket pris. Det behöver alltså inte vara den spekulant som lägger det högsta budet som vinner budgivningen. Mäklarens skyldighet är att redovisa alla inkomna bud till säljaren för kännedom. Ett datum för tillträde sätts sedan och på den dagen sker den ekonomiska uppgörelsen och köparen får nycklarna till bostaden i sin hand. 

Riksmäklaren Plus

Med tjänsten Riksmäklaren Plus kan du som köpare registrera dig hos Riksmäklaren spekulantregister. Detta innebär att Riksmäklaren bevakar bostäder och kontaktar dig om det kommer in något av intresse.

Tips!

Ska du sälja din bostad? Jämför mäklare gratis på MäklarOfferter.se!

Alla Riksmäklarens kontor