Svenska Mäklargruppen

Hitta bästa mäklaren i ditt område Tjänsten är gratis Inga förpliktelser Spara tid & pengar Få högre försäljningspris

Svenska Mäklargruppen

Svenska Mäklargruppen

Huvudkontor Svenska Mäklargruppen Ekonomisk förening 4,6 av 5 i betyg Orgnummer: 769603-1322

Besöksadress: Turebergs Allé 9 Postadress: 191 64 Sollentuna

Telefon: 0855115797 E-post: info@smg.se

Svenska Mäklargruppen är den 31:a största mäklarkedjan sett till antal fastighetsmäklare med totalt 16 mäklare fördelat på 11 mäklarkontor.

Svenska Mäklargruppen

Svenska Mäklargruppen grundades 1998 och är en väletablerad mäklarkedja med mäklarkontor i Stockholms län, Uppsala län, Mälardalen, Östergötland och Södermanland. Sedan några år tillbaka har Svenska Mäklargruppen även mäklare i Spanien för kunder som är intresserade av en bostad på soligare breddgrader.

Svenska Mäklargruppen är en mäklarbyrå med stor kompetens inom juridik, ekonomi och byggnadsteknik men även inom marknadsföring och kundservice. Varje kontor arbetar med stor frihet för att förmedla bostadsrätter och villor på bästa sätt. Svenska Mäklargruppen arbetar även med fritidshus, tomter och kommersiella fastigheter. Alla fastighetsmäklare är godkända och registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.

Så här går en typisk försäljning till hos Svenska Mäklargruppen

En lyckad försäljning börjar med en fri värdering av bostaden. Kontakta det mäklarkontor som ligger närmast objektet så besöker en mäklare dig inom kort. Mäklaren kan också ge tips och råd hur värdet på bostaden enkelt kan maximeras. För att kunna göra en rimlig värdering analyseras tidigare försäljningssiffror i området och tillsammans med säljaren planeras säljprocessen för att nå högsta möjliga pris. Svenska Mäklargruppen erbjuder även en tjänst, Försprång, där bostaden förbereds inför en försäljning för att snabbt och smidigt komma ut på marknaden när säljaren önskar.

Förberedelserna inför en försäljning innebär bland annat att mäklaren tar fram relevanta faktauppgifter om objektet och tar fotografier för att kunna sammanställa en säljande objektsbeskrivning. Att presentera bostaden snyggt är en viktig del i försäljningsprocessen och Svenska Mäklargruppen kan rekommendera stylister för homestyling om säljaren önskar. När alla förberedelser är klara är det dags att marknadsföra bostaden och detta görs online via Svenska Mäklargruppens egen webbsida men även på blocket.se och hemnet.se. Även tidningsannonser kan erbjudas. Svenska Mäklargruppen har också ett eget spekulantregister där det kan finnas potentiella köpare. Varje försäljning är unik och marknadsföringen anpassas för att lyfta fram objektet på bästa sätt.

Visningen är en mycket viktig del i försäljningsprocessen. Alla mäklare från Svenska Mäklargruppen arbetar professionellt och har stor kunskap och erfarenhet av liknande försäljningar för att kunna ge spekulanterna svar på alla frågor och funderingar. När visningen eller visningarna är klara börjar den spännande budgivningen. Under budgivningen får säljaren kontinuerliga uppdateringar från mäklaren för att tryggt och enkelt kunna följa utvecklingen.

Efter avslutad budgivning bokas ett möte in där säljare och köpare undertecknar köpeavtalet. Svenska Mäklargruppen upprättar samtliga juridiska dokument och kan även svara på alla säljarens och köparens frågor. Att sälja en bostad är en stor affär och Svenska Mäklargruppens fastighetsmäklare vet av erfarenhet att det är viktigt att båda parter känner sig trygga genom hela processen. När det är dags för tillträde upprättar mäklaren en likvidavräkning med alla uppgifter om betalningen. På dagen för tillträdet träffas säljaren och köpare igen tillsammans med mäklaren för att reglera slutbetalningen och lämna över nycklar. Självklart hjälper även Svenska Mäklargruppen till med att ta fram rätt uppgifter när det är dags att deklarera försäljningen.

Tips!

Ska du sälja din bostad? Jämför mäklare gratis på MäklarOfferter.se!

Alla Svenska Mäklargruppens kontor