MäklarOfferter

Askengren Fastighetsmäklare

Vill du köpa eller sälja bostad? På MäklarOfferter kan du hitta och jämföra Askengren Fastighetsmäklares samtliga 5 mäklare och 3 kontor.

Askengren Fastighetsmäklare
BetygStjärna4,5/5
Kontor3
Mäklare5

Ska du sälja bostad?

Skicka en kostnadsfri offertförfrågan till Askengren Fastighetsmäklare, så att du kan jämföra och välja den bästa mäklaren till din bostadsförsäljning!

Begär offertPil

Din förfrågan skickas till relevanta mäklare på Askengren Fastighetsmäklare samt andra mäklarbyråer som är specialiserade på den typ av objekt du vill sälja. Du kan få upp till fem offerter, helt gratis och ej bindande.

Askengren Fastighetsmäklare - alla mäklare och kontor

Här hittar du kontoren

På kartan kan du se var Askengren Fastighetsmäklares samtliga kontor ligger.

Om Askengren Fastighetsmäklare

Askengren Fastighetsmäklare är en väletablerad mäklarfirma med lång erfarenhet och brett kontaktnät som förmedlat bostäder i Bohuslän sedan 1984. Mäklarbyrån har tre mäklarkontor, i Grebbestad, Kungshamn och Strömstad. Med detta stora upptagningsområde och god lokalkännedom hjälper fastighetsmäklare på Askengren Fastighetsmäklare sina kunder till riktigt bra bostadsaffärer. Askengren Fastighetsmäklare förmedlar många olika typer av boenden och har erfarenhet av förmedling av små torp på landet, exklusiva strandegendomar, villor, gårdar och bostadsrätter men även kommersiella fastigheter. Askengren Fastighetsmäklare har även ett representationskontor i Oslo för att snabbt och enkelt kunna nå den norska marknaden.

Sälja sin bostad genom Askengren Fastighetsmäklare

Askengren Fastighetsmäklare hjälper sina kunder att hitta sina drömboenden och är med hela vägen från bostadsvärdering till överlämnandet av nycklar till de nya ägarna. Mäklarbyrån har ett stort kundregister med husköpare. I registret finns även många kunder utomlands som söker bostad i Sverige. I och med mäklarfirmans närhet till Norge har de många norska kunder som letar efter fritidshus längs den vackra kusten i Bohuslän. Det finns även en stor efterfrågan på tomter och jord- och skogsfastigheter.

När förmedlingsavtalet är påskrivet kan säljprocessen börja. Säljaren och mäklaren samlar då in så mycket information som möjligt om bostaden. Goda förberedelser är nämligen en förutsättning för en lyckad bostadsaffär. Exempel på dokumentation som är bra att plocka fram är ritningar, driftkostnader, eventuella servitut, tomtkarta och information om renoveringar. Tillsammans med säljaren görs även en noggrann genomgång av bostaden. Mäklaren kan även tipsa säljaren om enkla åtgärder som kan göras för att höja värdet på bostaden. Ska det göras en besiktning och en energideklaration är det också dags att boka in detta.

Nästa steg i processen är att ta bilder av bostaden och sätta ihop en objektsbeskrivning som sedan används i marknadsföringen. Visningen kan ske på olika sätt och detta kan anpassas efter säljarens önskemål. Öppna visningar är vanligast men Askengren Fastighetsmäklare kan även ordna enskilda visningar som bokas in i förväg. Efter avslutad budgivning är det säljaren som bestämmer vem hen vill sälja bostaden till och till vilket pris. Detta kallas för den fria prövningsrätten. Mäklaren på Askengren Fastighetsmäklare finns dock med genom hela processen för att rådgöra och kontrollera de olika spekulanternas förutsättningar och finansieringslösningar.

Värdera en bostad med Askengren Fastighetsmäklare

Askengren Fastighetsmäklare erbjuder en kostnadsfri värdering. En värdering är ofta början på bostadsaffären men även banken kan kräva en omvärdering av en bostad inför en förhandling om bolånen och bolåneräntorna. Vid en bostadsvärdering kommer en mäklare från Askengren Fastighetsmäklare hem till kunden och gör en noggrann genomgång samt kontrollerar hur bostadsmarknaden ser ut för stunden. Bostadens läge, skick och områdets attraktionskraft är några faktorer som påverkar värderingen. Kunden får sedan muntlig värdering av bostaden. Vid detta tillfälle kan fastighetsmäklaren även gå igenom hur en säljprocess kan se ut och det finns möjligheter för kunden att få svar på alla sina frågor och funderingar. Önskar kunden en skriftlig värdering kan detta fås mot en avgift.

Bli matchad med rätt mäklare
Hitta mäklareBli matchad med rätt mäklare

Med MäklarOfferters matchningstjänst hittar du enkelt den bästa mäklaren som snabbt och problemfritt hjälper dig att få bäst betalt för din bostad.

Hitta bästa mäklarenPil
Visste du att?

Mäklare är ofta områdesbundna och specialiserade på specifika bostadstyper. Vår unika matchningstjänst hjälper dig jämföra och hitta mäklare med rätt expertis i just ditt område.

Hitta rätt mäklarePil
Tjänsten är gratisInga förpliktelserSpara tid & pengarFå högre försäljningspris
Jämför mäklare