Alvhem Mäkleri

Hitta bästa mäklaren i ditt område Tjänsten är gratis Inga förpliktelser Spara tid & pengar Få högre försäljningspris

Alvhem Mäkleri

Huvudkontor Alvhem Mäkleri och Interiör AB 4,7 av 5 i betyg Orgnummer: 556726-0749

E-post: info@alvhem.com

Alvhem Mäkleri är den 39:e största mäklarkedjan sett till antal fastighetsmäklare med totalt 13 mäklare fördelat på 3 mäklarkontor.

Om Alvhem Mäkleri

Mäklarbyrå Alvhem grundades 2007 i Göteborg av Nils Jacobsson och Sandra Guerrero med en vision om en personlig mäklarfirma som talar om hem och inte om objekt och som istället för att bara fokusera på att sälja och köpa även förmedlar information om bostadens bebyggelsehistoria, arkitektur och inredning. Alvhem var från början nischade mot lägenheter men förmedlar i dag även villor och den gemensamma faktorn är att de är uppförda mellan 1850 och 1950. Mäklarbyråns devis är ”Hem med historia, rum för liv”. Alvhems första mäklarkontor etablerades på Olivedalsgatan i Linnéstaden och i dag har man även kontor på Stockholmsgatan i Bagaregården och på Södra vägen i Lorensberg. På Alvhem arbetar inte bara mäklare utan också kreatörer, fotografer, inredare och en bebyggelseantikvarie.

Att sälja en bostad med historia

När Alvhem säljer en bostad lyfter de fram allt som är unikt med just den bostaden, fastigheten och det kvarteret. De lyfter till exempel fram människorna som bott i huset men de berättar också om byggnadstekniken och tidigare renoveringar. Att de just valt att koncentrera sig på bostäder byggda mellan 1850 och 1950 beror på ett stort intresse för just den tidens arkitektur med rejäla konstruktioner och gedigna materialval och detta val innebär att de koncentrerar sig på fastigheter som ligger till exempel i Linnéstaden, Gamla Masthugget, Majorna, Vasastaden och Bagaregården i Göteborg. När det kommer till villor och radhus förmedlar de gärna bostäder ibland annat i Örgryte, Kålltorp, Johannesberg och Kungsladugård. En fastighetsmäklare på Alvhem samlar in så mycket information som möjligt om bostaden inför försäljningen för att väcka nyfikenhet hos intresserade spekulanter. Mycket tid läggs också på att inreda och styla bostaden, ta bra foton och författa beskrivande texter. De flesta hem som förmedlas av Alvhem presenteras på deras egen webbsida och på hemnet.se. Alvhem har också ett eget kundregister med spekulanter. När det är dags för visning planeras i de flesta fall två visningar för att erbjuda gott om möjligheter för alla intresserade köpare. Ofta finns två mäklare på plats som förutom att presentera och berätta om själva bostaden även kan visa eventuell innergård, förråd och tvättstuga. En välinformerad köpare känner sig trygg när budgivningen drar igång och detta resulterar ofta i högre slutpriser. Efter avslutad budgivning möts säljare och köpare tillsammans med mäklaren för att upprätta kontraktet och planerar överlämningen.

En mäklarbyrå med inredningsaffär

Ihop med kontoret på Södra vägen finns även Alvhems inredningsbutik som grundades samma år som mäklarbyrån. I butiken presenteras inredning med hög kvalitet, hantverk, byggnadsvård och lokalt producerade produkter. Både säljare och köpare erhåller förmånliga rabatter på möbler, lampor och andra inredningsdetaljer. Här finns även möjlighet att få personlig inredningshjälp. Alla uppdrag börjar med ett hembesök som följs upp av en timmeslång konsultation i inredningsbutiken där inredningsförslag presenteras på moodboards och med hjälp av andra visuella presentationer.

Tips!

Ska du sälja din bostad? Jämför mäklare gratis på MäklarOfferter.se!

Alla Alvhem Mäkleris kontor