Hitta bästa mäklaren i ditt område Tjänsten är gratis Inga förpliktelser Spara tid & pengar Få högre försäljningspris

Skånegårdar

5 av 5 i betyg
Hitta bästa mäklaren till din bostadsförsälning

Om Skånegårdar

Skånegårdar grundades 1966 av bland annat Föreningsbanken, Landshypotek och Södra Skogsägarna. Detta var en tid då gårdsförsäljningar blev allt vanligare och behovet av pålitliga och professionella fastighetsöverlåtelser ökade. I dag är Skånegårdar en privat mäklarbyrå med huvudkontor i Lund och på byrån finns naturligtvis registrerade mäklare anställda men även agronomer, jurister och lant- och skogsmästare för att kunna erbjuda all den spetskompetens som behövs vid förmedling av jord- och skogsfastigheter. Skånegårdar har även mäklarkontor i Kristianstad, Jönköping och Uddevalla.

Att sälja ett livsverk

Det finns många aspekter att ta hänsyn till vid försäljningen av en gård. Ofta är en gård ett livsverk som gått i arv i flera generationer och det är därför viktigt att lyssna på säljarens historia och kunskap om gården för att få till en så lyckad försäljning som möjligt. Skånegårdar har lång erfarenhet av förmedling av stora skogs- och jordbruk och kan med sin kunskap hjälpa till att hitta rätt köpare till rätt pris. Alla fastighetsmäklare på Skånegårdar kan värdera fastigheten till rätt pris men också tipsa om när en försäljning ligger bäst i tiden, hur marknaden ser ut just nu och vilka skattekonsekvenser en försäljning innebär. Varje år förmedlar Skånegårdar ett hundratal fastigheter och då handlar det till exempel om stora gårdar men även om slott och häst- och livsstilsgårdar.

Försäljningens olika steg

Med sin långa erfarenhet i branschen vet Skånegårdars mäklare att det är bra att inleda ett samtal om gårdens framtid så tidigt som möjligt. Är tanken att ett eller flera barn ska överta gården? Vilka framtidsutsikter finns och vilka investeringar måste göras inom en snar framtid? Valet av mäklare är extra viktigt vid en gårdsförsäljning då det är en affär som ofta tar lite längre tid. Personkemin ska fungera och mäklaren ska vara påläst och gärna ha erfarenhet av liknande försäljningar. Innan Skånegårdars första besök på gården är det bra om säljaren tar reda på så mycket som möjligt om gårdens historia, om dess arrende- och hyresavtal, särskilda jaktöverenskommelser och EU-ersättningar. Det är också bra att plocka fram kartor, ritningar och andra äldre dokument som kan finnas om gården. Mäklaren presenterar sedan ett möjligt upplägg och en marknadsföringsstrategi. Inför visningen är det bra att röja undan och städa upp så mycket som möjligt. Ett tips är till exempel att slå sly och gräs runt gårdsplanen, åkrar och olika ekonomibyggnader. Det är en relativt snabb och enkel insats som kommer att göra att gården ser trevlig och välskött ut. Gäller det en skogsfastighet brukar Skånegårdar avråda från att avverka skog före en försäljning. Skogsmark prissätts nämligen per kubikmeter skog på fastigheten och priset för stående skog är högre än priset för avverkning. Efter visningarna hjälper mäklaren från Skånegårdar till med förhandlingarna, kontraktsskrivandet och överlämnandet för att allt ska gå så smidigt och enkelt till som möjligt.

Svårt att välja mäklare?

Hitta & jämför mäklare gratis

Skånegårdar
Betyg & rekommendationer

Våra mäklare

Mäklarbild saknas
Peter Olsson

Peter Olsson är mäklare på Skånegårdar.

Mäklare Peter Olsson
Mäklarbild saknas
Dag Magnusson

Dag Magnusson är mäklare på Skånegårdar.

Mäklare Dag Magnusson
Mäklarbild saknas
Hans Eyrich

Hans Eyrich är mäklare på Skånegårdar och förmedlar fritidshus, tomter, villor i Eslöv, Höganäs, Hörby, Höör, Kristianstad, Nöbbelöv, Sjöbo, Svalöv, Svedala, Tomelilla och Trelleborg.

Mäklare Hans Eyrich
Mäklarbild saknas
Gustaf Magnusson Kroon

Gustaf Magnusson Kroon är mäklare på Skånegårdar.

Mäklare Gustaf Magnusson Kroon
Mäklarbild saknas
Mikael Sjöberg

Mikael Sjöberg är mäklare på Skånegårdar och förmedlar bostadsrätter, fritidshus, radhus, tomter, villor.

Mäklare Mikael Sjöberg
Mäklarbild saknas
Daniel Johammar

Daniel Johammar är mäklare på Skånegårdar och förmedlar bostadsrätter, fritidshus, radhus, tomter, villor.

Mäklare Daniel Johammar
Mäklarbild saknas
Felix Lindström

Felix Lindström är mäklare på Skånegårdar och förmedlar bostadsrätter, fritidshus, radhus, tomter, villor.

Mäklare Felix Lindström
Mäklarbild saknas
Charlotte Lindén

Charlotte Lindén är mäklare på Skånegårdar och förmedlar bostadsrätter, fritidshus, radhus, tomter, villor i Bjuv, Bromölla, Brunnshög, Burlöv, Båstad, Dalby, Eslöv, Falkenberg, Fosie, Gastelyckan, Genarp, Gunnesbo, Halmstad, Helsingborg, Husie, Hyllie, Hylte, Hässleholm, Höganäs, Hörby, Höör, Idala, Ideon Pålsjö, Kirseberg, Klippan, Klostergården, Kobjer, Kristianstad, Kungsbacka, Kävlinge,...

Mäklare Charlotte Lindén
Mäklarbild saknas
Ann Knutsson

Ann Knutsson är mäklare på Skånegårdar och förmedlar tomter, villor i Hässleholm, Höör, Hallaröd, Tjörnarp, Åstorp, Hyllinge, Kvidinge och Nyvång.

Mäklare Ann Knutsson
Mäklarbild saknas
Emelie Jung

Emelie Jung är mäklare på Skånegårdar och förmedlar villor i Hörby och Ludvigsborg.

Mäklare Emelie Jung

Skånegårdar
Bredgatan 25
222 21 Lund

info@skanegardar.se

046-19 04 40

Är du kontorschef på Skånegårdar?
Logga in och redigera kontorets presentationen här.