MäklarOfferter

Skånegårdar

Vill du köpa eller sälja bostad? På MäklarOfferter kan du hitta och jämföra Skånegårdars samtliga 10 mäklare och 4 kontor.

BetygStjärna4,5/5
Kontor4
Mäklare10

Ska du sälja bostad?

Skicka en kostnadsfri offertförfrågan till Skånegårdar, så att du kan jämföra och välja den bästa mäklaren till din bostadsförsäljning!

Begär offertPil

Din förfrågan skickas till relevanta mäklare på Skånegårdar samt andra mäklarbyråer som är specialiserade på den typ av objekt du vill sälja. Du kan få upp till fem offerter, helt gratis och ej bindande.

Skånegårdar - alla mäklare och kontor

Här hittar du kontoren

På kartan kan du se var Skånegårdars samtliga kontor ligger.

Om Skånegårdar

Skånegårdar grundades 1966 av bland annat Föreningsbanken, Landshypotek och Södra Skogsägarna. Detta var en tid då gårdsförsäljningar blev allt vanligare och behovet av pålitliga och professionella fastighetsöverlåtelser ökade. I dag är Skånegårdar en privat mäklarbyrå med huvudkontor i Lund och på byrån finns naturligtvis registrerade mäklare anställda men även agronomer, jurister och lant- och skogsmästare för att kunna erbjuda all den spetskompetens som behövs vid förmedling av jord- och skogsfastigheter. Skånegårdar har även mäklarkontor i Kristianstad, Jönköping och Uddevalla.

Att sälja ett livsverk

Det finns många aspekter att ta hänsyn till vid försäljningen av en gård. Ofta är en gård ett livsverk som gått i arv i flera generationer och det är därför viktigt att lyssna på säljarens historia och kunskap om gården för att få till en så lyckad försäljning som möjligt. Skånegårdar har lång erfarenhet av förmedling av stora skogs- och jordbruk och kan med sin kunskap hjälpa till att hitta rätt köpare till rätt pris. Alla fastighetsmäklare på Skånegårdar kan värdera fastigheten till rätt pris men också tipsa om när en försäljning ligger bäst i tiden, hur marknaden ser ut just nu och vilka skattekonsekvenser en försäljning innebär. Varje år förmedlar Skånegårdar ett hundratal fastigheter och då handlar det till exempel om stora gårdar men även om slott och häst- och livsstilsgårdar.

Försäljningens olika steg

Med sin långa erfarenhet i branschen vet Skånegårdars mäklare att det är bra att inleda ett samtal om gårdens framtid så tidigt som möjligt. Är tanken att ett eller flera barn ska överta gården? Vilka framtidsutsikter finns och vilka investeringar måste göras inom en snar framtid? Valet av mäklare är extra viktigt vid en gårdsförsäljning då det är en affär som ofta tar lite längre tid. Personkemin ska fungera och mäklaren ska vara påläst och gärna ha erfarenhet av liknande försäljningar. Innan Skånegårdars första besök på gården är det bra om säljaren tar reda på så mycket som möjligt om gårdens historia, om dess arrende- och hyresavtal, särskilda jaktöverenskommelser och EU-ersättningar. Det är också bra att plocka fram kartor, ritningar och andra äldre dokument som kan finnas om gården. Mäklaren presenterar sedan ett möjligt upplägg och en marknadsföringsstrategi. Inför visningen är det bra att röja undan och städa upp så mycket som möjligt. Ett tips är till exempel att slå sly och gräs runt gårdsplanen, åkrar och olika ekonomibyggnader. Det är en relativt snabb och enkel insats som kommer att göra att gården ser trevlig och välskött ut. Gäller det en skogsfastighet brukar Skånegårdar avråda från att avverka skog före en försäljning. Skogsmark prissätts nämligen per kubikmeter skog på fastigheten och priset för stående skog är högre än priset för avverkning. Efter visningarna hjälper mäklaren från Skånegårdar till med förhandlingarna, kontraktsskrivandet och överlämnandet för att allt ska gå så smidigt och enkelt till som möjligt.

Bli matchad med rätt mäklare
Hitta mäklareBli matchad med rätt mäklare

Med MäklarOfferters matchningstjänst hittar du enkelt den bästa mäklaren som snabbt och problemfritt hjälper dig att få bäst betalt för din bostad.

Hitta bästa mäklarenPil
Visste du att?

Mäklare är ofta områdesbundna och specialiserade på specifika bostadstyper. Vår unika matchningstjänst hjälper dig jämföra och hitta mäklare med rätt expertis i just ditt område.

Hitta rätt mäklarePil
Tjänsten är gratisInga förpliktelserSpara tid & pengarFå högre försäljningspris
Jämför mäklare