Bostada

Bostada

Bostada

Huvudkontor Bostada AB 5 av 5 i betyg Orgnummer: 559160-2171

Besöksadress: Fabriksgatan 4 Postadress: 531 30 Lidköping

Telefon: 010-2007730 E-post: info@bostada.se Hemsida: www.bostada.se

Bostada är den 63:e största mäklarkedjan sett till antal fastighetsmäklare med totalt 7 mäklare fördelat på 7 mäklarkontor.

Bostada

Bostada är en mäklarbyrå som arbetar på ett öppet och transparant sätt med fast arvode. Mäklarfirmans mäklare arbetar som konsulter med egna företag. Bostada är helt enkelt en sammanslutning av fria mäklare. Detta innebär att man lyckats reducera fasta kostnader som hyror för mäklarkontor och franchiseavgifter. Kunderna kan enkelt och smidigt se vad bostadsförsäljningen kostar direkt på Bostada webbsida. Där finns även information om vad som ingår i försäljningsprocessen och vilka tilläggstjänster som finns tillgängliga. Säljaren kan också bestämma vilken mäklaren man önskar att anlita för sin bostadsförsäljning. Idag finns Bostada i Nyköping, Mölndal, Sigtuna, Örebro, Karlskoga, Östersund, Sundsvall och Lidköping.

Säljprocessen

Att sälja och köpa bostad är en stor affär och därför är det viktigt att det finns ett stort förtroende för mäklaren och att både säljaren och köparen har insyn i processens alla delar. När du väljer att anlita en fastighetsmäklare från Bostada får du en påläst och duktig mäklare med både kunskap och erfarenhet. Mäklaren finns med genom alla steg i försäljningen och kan ge råd och svara på frågor.

I Bostadas grundarvode ingår ett fotopaket med högupplösta bilder. Bilderna kommer att användas i marknadsföringen. Inför fotograferingen kan säljaren få tips hur bostaden bäst görs i ordning för att se så lockande och välkomnade ut som möjligt. Det finns en möjlighet att välja till extratjänster med flygfoto och film för den som önskar. När bilderna är tagna sammanställer mäklaren en objektsbeskrivning med information om bostaden och en planritning framtagen en professionell leverantör. Vid en försäljning av en villa finns även en energideklaration, en fastighetskarta och eventuellt besiktningsprotokoll med i objektsbeskrivningen och vid en bostadsförsäljning finns den senaste årsredovisningen och föreningens stadgar med. Objektbeskrivningen publiceras digitalt på Bostadas webbsida, hittahem.se och booli.se. Kostnaden för att publiceras på hemnet.se betalas av säljaren. Objektsbeskrivningen delas även ut till intresserade köpare på visningen. Bostada erbjuder också större marknadsföringspaket på sociala medier om säljaren önskar.

Under visningen är mäklaren mycket aktiv och finns på plats för att informera om bostaden och fånga upp de spekulanter som är riktigt intresserade. Budgivningen sköts professionellt av mäklare för att skapa en trygg situation för både säljare och köpare. När säljaren har bestämt vem som ska få köpa bostaden och till vilket pris bokar Bostadas mäklare in ett möte mellan säljaren och köparen för att skriva kontrakt. Mäklaren kan då också hjälpa till med eventuella klausuler och andra överenskommelser. Sista steget i försäljningsprocessen är dagen för tillträdet då säljare, köpare och mäklare träffas en gång till, ofta på banken eller mäklarkontoret, och den slutgiltiga betalningen görs och köparen får nycklarna till bostaden.

Bostadsförsäljningen ska deklareras året efter försäljningen och då kan säljaren vända sig till sin mäklare på Bostada för att få hjälp med att räkna fram eventuell vinstskatt. 

Tips!

Ska du sälja din bostad? Jämför mäklare gratis på MäklarOfferter.se!

Alla Bostadas kontor

Jämför
mäklare gratis