Lill Fornius, Mäklare på Mäklarringen

Lill
Fornius
Mäklare på Mäklarringen

4,6 av 5 i betyg
Visa Lills rekommendationer

Om Lill Fornius

Vilken är den främsta anledningen till att man ska anlita Lill?

*Alltid ett fast mäklararvode*

Det finns många anledningar till att ni vill och behöver träffa en mäklare. Alla kundmöten är unika och oavsett om ni ska värdera, sälja eller köpa en bostad så lovar jag att ge er bästa tänkbara service med fokus på hjärta och resultat!

Att sälja eller köpa en bostad är en stor affär som påverkar livet på ett genomgripande sätt, ekonomiskt men också känslomässigt. Därför är det viktigt att ni anlitar en mäklare som ni kan lita på genom hela processen.

Vad skiljer Lill Fornius från andra mäklare?

Det är skillnad på mäklare och mäklare – Jag tål att jämföras!

Jag levererar genomgående hög kvalitét med ett modernt och nytänkande arbetssätt, vilket gör att jag marknadsför er bostad på allra bästa sätt. Utöver traditionell marknadsföring ser jag även till att er bostad får den bästa målgruppsanpassade marknadsföringen på sociala medier. Detta, tillsammans med mitt genuina engagemang och min stora lokalkännedom, är några av de nycklar jag använder för att garantera att jag säljer ert hem med stor skicklighet.

Mitt resultatfokuserade arbetssätt bygger på 10-års erfarenhet av sålda lägenheter, hus, fritidshus, gårdar, tomter samt nyproduktion.

Välkomna att göra ert livs affär tillsammans med mig!

Vad har du att säga om området och bostadsmarknaden där du jobbar?

Hoppfull bostadsmarknad!

-Fjolåret startade med stor oro över hur det skulle bli när det nya amorteringskravet skulle träda i kraft, säljarna var oroliga över att få bostaden såld och köparna var oroliga för stora kostnader vid bostadsköp samtidigt som många visningsspekulanter trodde att bostadspriserna skulle falla och därav ville avvakta med bud och köp för att se vad som skulle hända på bostadsmarknaden. Slutpriserna gick ned något i Halmstad men inte alls i den storlek som i storstäderna, men oron från media påverkade mer än själva amorteringskravet som inte så många köpare blivit påverkade av.

-I slutet på hösten upplever jag att vi har hämtat upp det lilla prisfall vi såg och att intresset för att sälja och köpa en bostad har kommit tillbaka. Fler spekulanter på visning igen, vilket är superskoj!

Under 2019 förutspår jag att vi kommer att se likvärdiga priser som nu, bostadspriserna kommer varken höjas eller sänkas nämnvärt utan stabiliseras.

-Jag är mycket hoppfull för bostadsmarknaden detta året och jag ser framemot att hjälpa både nya och gamla kunder med att hitta sitt nya hem eller att sälja sitt nuvarande.

Hur marknadsför Lill sina bostadsförsäljningar?

Funderar ni på att sälja en bostad. Det finns många sätt att sälja människors hem. Därför är det viktigt att ni får en insikt i hur en försäljning går till, så att ni kan göra väl överlagda val i er egna försäljning.

1. Värdering
Jag gör en marknadsvärdering utav ert hem. Därefter går jag igenom hur försäljningen ska gå till. Den kan göras diskret eller på ett sätt som gör att många uppmärksammar att ert hem är till salu. Jag behärskar båda sätten, ni väljer det sätt som passar er bäst.

Efter värderingen sammanställer jag all fakta om ert hem. För hus gäller det till exempel lån, pantbrev och taxeringsvärde. För bostadsrätter gäller det att kontrollera boarean och kartlägga föreningens ekonomi och månadsavgifter.

Därefter gör jag tillsammans med er en säljbeskrivning av ert hem. En heltäckande och professionell presentation.

2. Marknadsföring
Jag har många olika möjligheter till bra marknadsföring. Jag kan annonsera i tidningar, Hemnet, sociala medier och genom redan kända köpare i vårt kundregister – det är ni som bestämmer hur marknadsföringen ska göras och hur mycket ni vill att försäljningen av ert hem ska synas. När spekulanterna sedan anmäler sig är det dags för visning.

3. Visning
Inför visningen så kontaktar jag samtliga spekulanter och bjuder in dem till deras personliga visningstid samt stämmer av att de är förberedda för ett ev bostadsköp med att ha varit hos bank och fått ett lånelöfte m.m.
Min erfarenhet är att den potentiella köparen föredrar att hemmet visas av en mäklare. Det kan vara svårt att framföra kritik och diskutera hemmets för- och nackdelar om ägarna är närvarande.
Visningarna anpassas efter just ert hem, spekulanternan och tillfället.
Jag följer upp visningen genom att kontakta alla spekulanter igen och besvarar de ev frågorna som uppkommit efter visningen. Därefter startar budgivningen.

4. Budgivning
Öppen budgivning är vanligast. Då lämnar köparen sitt bud till mig som mäklare, jag redovisar buden både till er som säljare och till alla spekulanterna. Detta ger spekulanterna en möjlighet att bjuda över varandra.
Det är alltid ni som säljare som slutligen avgör vem som får köpa ert hem. Högsta budet behöver alltså inte leda till affär, även om så oftast är fallet.
När båda parter är överens upprättar jag ett köpekontrakt.

5. Köpeavtal
I och med att köpekontraktet upprättas är ert hem sålt. Jag sköter kontakter med myndigheter och bank och tar hand om all pappersexercis. På tillträdesdagen avslutas affären och köpeskillingen betalas. Men självklart finns jag tillgängliga även efter att affären avslutats.

6. Kapitalvinstberäkning
Jag hjälper er att beräkna kapitalvinst och skatt när ni säljer ert hem. Jag gör en uppskattning med hänsyn till eventuella tidigare uppskov mm.

7. Tillträde
På tillträdesdagen möter du oftast köparen och mig som mäklare på köparens bank alt mitt kontor. Resterande del av köpeskillingen erläggs av köparen och lån och liknande gås igenom. När allt är klart och ni lämnat över nycklarna, har ni både fysiskt och juridiskt flyttat från ert hem.

Uppgifterna ovan är lämnade av fastighetsmäklaren själv. Profilen uppdaterades 2021-08-09.

Jämför mäklare inför din bostadsförsäljning
Lill säljer
Objekttyper
 • Bostadsrätter
 • Fritidshus
 • Radhus
 • Tomter
 • Villor
På följande platser
 • Falkenberg
 • Halmstad
 • Hylte
 • Laholm
 • Varberg
 • Söker du mäklare på andra platser: Hitta mäklare
Lill erbjuder Följande arvodestyper
 • Fast arvode
 • Rörligt mäklararvode (Fast procentsats)
 • Arvodestrappa (Procentrappa)
LILLS prospekt

Lill Fornius
är mäklare på

Är du Lill Fornius?
Logga in och redigera din presentation här.

Jämför
mäklare gratis