MäklarOfferter

Lill Fornius

Mäklare på Mäklarringen

Lill Fornius
BetygStjärna4,6/5
Mäklarringen

Det finns många anledningar till att ni vill och behöver träffa en mäklare. Alla kundmöten är unika och oavsett om ni ska värdera, sälja eller köpa en bostad så lovar jag att ge er bästa tänkbara service med fokus på hjärta och resultat!

Att sälja eller köpa en bostad är en stor affär som påverkar livet på ett genomgripande sätt, ekonomiskt men också känslomässigt. Därför är det viktigt att ni anlitar en mäklare som ni kan lita på genom hela processen.

Fastighetsmäklaren har själv skrivit presentationen.

Ska du sälja bostad?

Skicka en kostnadsfri offertförfrågan till Lill Fornius, så att du kan jämföra och välja den bästa mäklaren till din bostadsförsäljning!

Begär offertPil

Din förfrågan skickas specifikt till Lill Fornius samt andra mäklare som är specialiserade på den typ av objekt du vill sälja. Du kan få upp till fem offerter, helt gratis och ej bindande.

Lill säger

Vad skiljer dig från andra mäklare?

Det är skillnad på mäklare och mäklare – Jag tål att jämföras!

Jag levererar genomgående hög kvalitét med ett modernt och nytänkande arbetssätt, vilket gör att jag marknadsför er bostad på allra bästa sätt. Utöver traditionell marknadsföring ser jag även till att er bostad får den bästa målgruppsanpassade marknadsföringen på sociala medier. Detta, tillsammans med mitt genuina engagemang och min stora lokalkännedom, är några av de nycklar jag använder för att garantera att jag säljer ert hem med stor skicklighet.

Mitt resultatfokuserade arbetssätt bygger på erfarenhet sedan 2008 av försäljningar av lägenheter, hus, fritidshus, gårdar, tomter samt nyproduktion.

Välkomna att göra ert livs affär tillsammans med mig!

Hur marknadsför du dina bostadsförsäljningar?

Funderar ni på att sälja en bostad. Det finns många sätt att sälja människors hem. Därför är det viktigt att ni får en insikt i hur en försäljning går till, så att ni kan göra väl överlagda val i er egna försäljning.

1. Värdering
Jag gör en marknadsvärdering utav ert hem. Därefter går jag igenom hur försäljningen ska gå till. Den kan göras diskret eller på ett sätt som gör att många uppmärksammar att ert hem är till salu. Jag behärskar båda sätten, ni väljer det sätt som passar er bäst.

Efter värderingen sammanställer jag all fakta om ert hem. För hus gäller det till exempel lån, pantbrev och taxeringsvärde. För bostadsrätter gäller det att kontrollera boarean och kartlägga föreningens ekonomi och månadsavgifter.

Därefter gör jag tillsammans med er en säljbeskrivning av ert hem. En heltäckande och professionell presentation.

2. Marknadsföring
Jag har många olika möjligheter till bra marknadsföring. Jag annonserar på Hemnet m.fl, sociala medier (instagram och facebook) och genom redan kända köpare i vårt spekulnatregister – det är ni som bestämmer hur marknadsföringen ska göras och hur mycket ni vill att försäljningen av ert hem ska synas. När spekulanterna sedan anmäler sig är det dags för visning.

3. Visning
Inför visningen så kontaktar jag samtliga spekulanter och bjuder in dem till deras personliga visningstid samt stämmer av att de är förberedda för ett ev bostadsköp med att ha varit hos bank och fått ett lånelöfte m.m.
Min erfarenhet är att den potentiella köparen föredrar att hemmet visas av en mäklare. Det kan vara svårt att framföra kritik och diskutera hemmets för- och nackdelar om ägarna är närvarande.
Visningarna anpassas efter just ert hem, spekulanterna och tillfället.
Jag följer upp visningen genom att kontakta alla spekulanter igen och besvarar de ev frågorna som uppkommit efter visningen. Därefter startar budgivningen.

4. Budgivning
Öppen budgivning är vanligast. Då lämnar köparen sitt bud till mig som mäklare, jag redovisar buden både till er som säljare och till alla spekulanterna. Detta ger spekulanterna en möjlighet att bjuda över varandra.
Det är alltid ni som säljare som slutligen avgör vem som får köpa ert hem. Högsta budet behöver alltså inte leda till affär, även om så oftast är fallet.
När båda parter är överens upprättar jag ett köpekontrakt.

5. Köpeavtal
I och med att köpekontraktet upprättas är ert hem sålt. Jag sköter kontakter med myndigheter och bank och tar hand om all pappersexercis. På tillträdesdagen avslutas affären och köpeskillingen betalas. Men självklart finns jag tillgängliga även efter att affären avslutats.

6. Kapitalvinstberäkning
Jag hjälper er att beräkna kapitalvinst och skatt när ni säljer ert hem. Jag gör en uppskattning med hänsyn till eventuella tidigare uppskov mm.

7. Tillträde
På tillträdesdagen möter du oftast köparen och mig som mäklare på mitt kontor. Resterande del av köpeskillingen erläggs av köparen och lån och liknande gås igenom. När allt är klart och ni lämnat över nycklarna, har ni både fysiskt och juridiskt flyttat från ert hem.

Rekommendationer (19)

Lill Fornius har fått följande rekommendationer från tidigare säljare och köpare.

Stjärna4,6 / 5Baserat på 21 omdömen
Kenneth B.+6 mån.
Sålde villa i Holm

Proffsigt, gav mycket information under resans gång, vi är helnöjda med försäljningen.

Sanela C.+6 mån.
Sålde bostadsrätt i Halmstad

Lill skötte allt jättebra, proffsig och trevlig mäklare som jag absolut kan rekommendera.

Urban Ä.+6 mån.
Sålde bostadsrätt i Varberg

Jag tycker att Lill skötte försäljningen på ett bra sätt och vi klickade och det var lätt att prata med henne. Rekommenderar vidare!

Torbjörn A.+6 mån.
Sålde bostadsrätt i Varberg

Jag tycker att Lill var duktig och jag blev mycket imponerad över pappersarbetet. Hon var allmänt kompetent och påläst på alla sätt och vis vilket var tryggt. Rekommenderar henne vidare!

Lämna omdöme

Här mäklar Lill Fornius

Lill jobbar som mäklare i Halmstad, Varberg, Falkenberg och Laholm.

Objekttyper

Lill förmedlar följande objekttyper.

Bock
Bostadsrätt
Bock
Fritidshus
Bock
Radhus/parhus
Bock
Tomt
Bock
Villa

Arvodestyper

Lill erbjuder sig att mäkla under följande ersättningsformer.

Bock
Fast arvode
Bock
Rörligt mäklararvode (Fast procentsats)
Bock
Arvodestrappa (Procentrappa)
Svårt att välja mäklare? Hitta och jämför mäklare gratisBörja härPil

Kontakta Lill

Ska du sälja bostad? Jämför flera mäklareJämför mäklarePil

Vår unika matchningstjänst hjälper dig att enkelt jämföra och hitta rätt mäklare.

Här jobbar Lill

Lill Fornius är verksam som mäklare på följande mäklarkontor.

Mäklarringen Halmstad & Varberg
Stjärna4,6/5
Mäklarringen Halmstad & VarbergRyttarevägen 18 B, 302 62 HalmstadBrev halmstad@maklarringen.seTelefon 035 - 363 77
Tjänsten är gratisInga förpliktelserSpara tid & pengarFå högre försäljningspris
Jämför mäklare