Sälja bostad?
Jämför mäklararvoden i Ljungsbro

Få offerter från olika mäklare & välj den bästa!

MäklarOfferter hjälper bostadssäljare att gratis jämföra mäklararvoden i Ljungsbro.
Få förslag på mäklararvoden från mäklare i Ljungsbro som du sedan kan välja mellan.

Få högre försäljningspris Spara tid & pengar Kvalitetssäkrade mäklare
  • Hitta bästa mäklaren för dig
  • Få högre försäljningspris
  • Spara tid & pengar
  • Kvalitetssäkrade mäklare
Jämför mäklare

Jämför mäklararvoden i Ljungsbro

Beskriv bostaden du vill sälja

Bostadsrätt

Villa

Radhus/parhus

Fritidshus

Tomt

Genom att fortsätta accepterar du våra användarvillkor.

Så fungerar MäklarOfferter

Fyll i formuläret Fyll i formuläret

Beskriv bostaden som du vill sälja i formuläret ovan.

Jämför mäklararvoden Jämför mäklararvoden

Upp till fem mäklare kontaktar dig så du kan jämföra deras erbjudanden och arvoden.

Välj bästa mäklaren Välj bästa mäklaren

Välj mäklaren som passar bäst för din försäljning.

Statistik för mäklararvoden i Ljungsbro ¹

56 405 kr Genomsnittligt mäklararvode
50 000 kr Median
Fast procentsats Vanligaste arvodestypen
2,1 % Genomsnittlig procent
Mäklararvode Ljungsbro

Figur: Fördelningsdiagram över mäklararvoden i Ljungsbro: Det genomsnittliga mäklararvodet i Ljungsbro är 56 405 kr och den vanligaste arvodestypen är fast procentsats. Detta kan översättas till ett procentarvode på 2%. Statistiken baseras på uppgifter som bostadssäljare rapporterat in.

Mäklararvoden för bostadsrätter i Ljungsbro ¹ ²

41 116 kr Genomsnittligt mäklararvode
37 125 kr Median
Fast procentsats Vanligaste arvodestypen
2,3 % Genomsnittlig procent
Mäklararvode bostadsrätter Ljungsbro

Figur: Fördelningsdiagram över mäklararvoden för bostadsrätter i Ljungsbro: Det genomsnittliga mäklararvodet för bostadsrätter i Ljungsbro är 41 116 kr och den vanligaste arvodestypen är fast procentsats. Detta kan översättas till ett procentarvode på 2%. Statistiken baseras på uppgifter som bostadssäljare rapporterat in.

Mäklararvoden för villor i Ljungsbro ¹ ²

68 141 kr Genomsnittligt mäklararvode
64 000 kr Median
Fast procentsats Vanligaste arvodestypen
2,7 % Genomsnittlig procent
Mäklararvode villor Ljungsbro

Figur: Fördelningsdiagram över mäklararvoden för villor i Ljungsbro: Det genomsnittliga mäklararvodet för villor i Ljungsbro är 68 141 kr och den vanligaste arvodestypen är fast procentsats. Detta kan översättas till ett procentarvode på 3%. Statistiken baseras på uppgifter som bostadssäljare rapporterat in.

Mäklararvoden för radhus i Ljungsbro ¹ ²

62 454 kr Genomsnittligt mäklararvode
60 000 kr Median
Arvodestrappa Vanligaste arvodestypen
2,7 % Genomsnittlig procent
Mäklararvode radhus Ljungsbro

Figur: Fördelningsdiagram över mäklararvoden för radhus i Ljungsbro: Det genomsnittliga mäklararvodet för radhus i Ljungsbro är 62 454 kr och den vanligaste arvodestypen är arvodestrappa. Detta kan översättas till ett procentarvode på 3%. Statistiken baseras på uppgifter som bostadssäljare rapporterat in.

Viktigt att tänka på gällande mäklararvoden

Det händer att vi på MäklarOfferter får frågan ”Vad kostar mäklararvodet?” eller ”Vilken procent ligger mäklararvodet på?”. Det är lite som att svara på frågorna:

-Vad kostar en lägenhet? Vad kostar en bil?

Vad en lägenhet kostar beror på flera faktorer såsom: läge, storlek, skick, materialval med mera. Priset på ”en lägenhet” kan som vi alla vet skilja miljontals kronor. Vad en bil kostar beror på bilens prestanda, finesser, kvalitet och tillval. Därför kan en enkel liten bil kosta en tiondel av vad den fina snabba sportbilen kostar.

På samma sätt kan mäklararvoden mellan olika mäklare skilja en hel del och oftast finns det goda skäl till det. Många gånger beror det på vad som ingår i arvodet och hur bra jobb mäklaren kan göra. Det finns t.ex. så kallade lågprismäklare eller gör-det-själv-mäklare som t.ex. lägger över arbetet med visningen på dig som säljare. Du gör då i praktiken mäklarens jobb, men får ändå betala ett arvode. Det är också vanligt att du hos en lågprismäklare får betala mäklararvodet oavsett om bostaden blir såld eller inte, något som de flesta vanliga mäklare inte tar betalt för.

Det är viktigt att du inte stirrar dig blind på mäklararvodet, utan att du tittar på vad du faktiskt får för pengarna. I mäklararvodet brukar det vanligtvis ingå värdering av fastigheten, fotografering, annonsering och visning av fastigheten, juridiska råd kring försäljningen och kontraktsskrivning samt deklarationshjälp. Men som vi nämnde tidigare så kan detta variera från mäklare till mäklare, så jämför och se vad som faktiskt ingår i de olika mäklarnas erbjudanden.

I mäklararvodet ingår alltså mycket mer än att bara föra samman säljare och köpare, men det är just momentet att föra samman köpare och säljare som är det viktigaste och mest avgörande gällande om din försäljning blir lyckad eller inte. En bra mäklare som säljer mycket i ditt område kan även ha potentiella köpare i det egna köparregistret eller ha spekulanter som varit på visningen av ett liknande objekt som mäklaren nyligen har sålt. Den bästa mäklaren för dig är alltså mäklaren som kan få din bostad såld både snabbare och till ett högre försäljningspris när försäljningsprocessen väl är igång.

Att bara titta på arvodets storlek utan att titta på vad det är du egentligen får för pengarna är därför ett misstag. Jämför flera olika mäklare, deras arvoden och vad som faktiskt ingår i mäklararvodet noggrant innan du fattar ett beslut. Oftast lönar det sig att helt enkelt välja den mäklare som verkar bäst och som passar din försäljning bäst, även om det innebär ett par tusenlappar mer i mäklararvode.

Fördelning mellan olika arvodestyper i Ljungsbro

Man brukar använda sig av någon av fyra olika typer av arvodesmodeller i samband med en bostadsförsäljning. Så här ser fördelningen ut mellan de olika arvodestyperna i Ljungsbro

Mäklararvoden arvodestyper Ljungsbro
Mäklararvode per typ Ljungsbro

Rörligt mäklararvode (fast procentsats)

Genomsnittligt rörligt mäklararvode i Ljungsbro: 50 532 kr

Rörligt mäklararvode, även kallat fast procentsats eller procentarvode, är ett mäklararvode där arvodet är en viss procent av bostadens försäljningspris. Mäklaren får alltså mer i arvode ju mer bostaden säljs för. Procentsatsen brukar ligga på mellan 1,5-7% av bostadens försäljningspris, beroende på försäljningsobjektets värde samt vad som ingår i arvodet. Ett lågt uppskattat försäljningspris brukar innebära en högre procentsats och ett högt uppskattat försäljningspris brukar medföra en lägre procentsats.

Fördelen med den här modellen är att den uppmuntrar mäklaren till att sälja din bostad till ett så högt pris som möjligt för att därmed själv få en högre provision. Det gör förstås att mäklararvodet kanske blir högre än vad du tänkt dig från början, men samtidigt har du ändå tjänat ännu mer på affären eftersom din bostad sålts för högsta möjliga pris.

Fast mäklararvode

Genomsnittligt fast mäklararvode i Ljungsbro: 44 837 kr

Fast mäklararvode är ett i förväg bestämt fast belopp som inte är beroende av försäljningsbeloppet. Med andra ord så är arvodet detsamma oavsett vilket pris din bostad säljs för.

Fördelen med ett fast arvode är att du redan på förhand vet vad du ska betala och nackdelen är kanske att mäklaren inte blir lika motiverad att försöka sälja din fastighet till ett så högt pris som möjligt eftersom det inte finns något som lockar och driver mäklaren som till exempel ett högre arvode. Fast arvode är en modell som är vanlig för bostäder där bostadens värde är lägre än en miljon.

Trappsats (arvodestrappa)

Genomsnittligt mäklararvode vid arvodestrappa i Ljungsbro: 53 066 kr

En arvodestrappa, eller trappsats som det även kallas, är ett mäklararvode där man har en lägre procentsats upp till en viss gräns på försäljningsbeloppet och en annan högre procentsats på allt över den gränsen. (T.ex. 2% på allt upp till 2 miljoner kronor och 10% på allt över 2 miljoner kronor). Detta innebär att man betalar ett förhållandevis lägre arvode om lägenheten skulle säljas till ett pris som ligger under gränsen, men arvodet blir högre om lägenheten säljs till ett pris som ligger över den överenskomna gränsen.

Fördelen är förstås att mäklaren motiveras ännu mer att försöka få ut ett så högt försäljningspris som möjligt. Den här typen av arvodesmodell är vanligare i storstäder och ofta är det bostadssäljarna själva som efterfrågar den här typen av arvode.

Kombinerade arvodestyper

En annan ganska vanlig ersättningsform är utformad så att arvodet är uppdelat i en fast och en rörlig del. Den fasta delen täcker de fasta kostnaderna kring en försäljning som värdering och annonskostnader, det är alltså en redan förutbestämd summa. Den rörliga delen är en procentsats som beräknats utifrån det uppskattade värdet av fastigheten. Lyckas mäklaren sälja fastigheten för mer än det uppskattade värdet så får vederbörande provision på den summan som överstiger det uppskattade värdet.

¹ Statistiken baseras på uppgifter som bostadssäljare har lämnat om sina försäljningar. MäklarOfferter strävar efter att tillhandahålla så korrekt information som möjligt, men uppgifterna kan trots detta avvika från de faktiska siffrorna, så uppgiftstagarna uppmanas att alltid själva kontrollera uppgifterna. MäklarOfferter är inte ansvarigt för eventuella fel, oriktigheter, skador eller andra påföljder som kan uppstå av användandet av informationen som tillhandahålls genom MäklarOfferter.

² Mätvärdena har kompletterats med mätvärden för närliggande platser.

Nöjda bostadssäljare

Läs omdömen från några av de tiotusentals nöjda bostadssäljare som har jämfört och anlitat mäklare genom MäklarOfferter.

Visa fler omdömen

Superbra och jättesnabbt!

Jonas W. - Säljare av villa i Linköping

Vi är nöjd med tjänsten! Vi hade inte sålt något tidigare och fick genom att jämföra förståelse för hur allt går till, samt de olika uppläggen.

Rosanna M. - Säljare av bostadsrätt i Linköping

Fungerade utmärkt.

Kerstin G. - Säljare av bostadsrätt i Linköping

Fungerade fint.

Christoffer J. - Säljare av bostadsrätt i Linköping

Fungerade väl

Frida L. - Säljare av bostadsrätt i Linköping

Jättebra tjänst!

Eva C. - Säljare av bostadsrätt i Linköping

Jättenöjd.

Per L. - Säljare av radhus/parhus i Linköping

Fungerade ok.

Emil M. - Säljare av bostadsrätt i Linköping

Fungerade utmärkt.

Jörgen J. - Säljare av radhus/parhus i Linköping

Enkelt och snabb återkoppling.

Peter B. - Säljare av bostadsrätt i Linköping

Det var bra att man blev uppringd av mäklarna som visade intresse.

Johan K. - Säljare av bostadsrätt i Linköping

Det fungerade bra.

Jan B. - Säljare av bostadsrätt i Linköping

Bra.

Martin W. - Säljare av bostadsrätt i Linköping

Fungerade bra. Väldigt enkelt sätt att snabbt komma i kontakt med flera mäklare.

Helene B. - Säljare av villa i Linköping

Fungerade väldigt bra.

Annelie R. - Säljare av bostadsrätt i Linköping

Funkade bra och fick snabb kontakt med mäklare och valde en.

Lars N. - Säljare av bostadsrätt i Linköping

Rätt mäklare svarade.

Berith G. - Säljare av bostadsrätt i Linköping

Snabbt och lätt att få kontakt med mäklare.

Michael Z. - Säljare av villa i Linköping

Väldigt smidig tjänst!

Art V. - Säljare av bostadsrätt i Linköping

Verkligen en jättebra tjänst! Flera mäklare som hörde av sig omgående.

Erik O. - Säljare av bostadsrätt i Linköping

Flera mäklare som hörde av sig redan samma dag.

Håkan och Marie O. - Säljare av radhus/parhus i Linköping

Väldigt smidigt.

Therese M. - Säljare av villa i Linköping

Fungerade väldigt bra, flera intresserade mäklare som hörde av sig omgående.

Agneta L. - Säljare av radhus/parhus i Linköping

Snabb och bra respons.

Kristin R. - Säljare av radhus/parhus i Linköping

Fungerade bra.

Anders F. - Säljare av bostadsrätt i Linköping

Det funkade bra. Fick svar från mäklare som var intresserade av att sälja min bostad.

Conny F. - Säljare av bostadsrätt i Linköping

Fungerade väl.

Marie-Anne E. - Säljare av radhus/parhus i Linköping

Kanontjänst som verkligen hjälpte oss.

Suzanne S. - Säljare av radhus/parhus i Linköping

Smidigt. Kom omgående i kontakt med flera mäklare.

Göran S. - Säljare av villa i Linköping

Smidigt och snabbt sätt att komma i kontakt med mäklare och skönt att slippa ringa runt själv. Har redan rekommenderat er vidare.

Jörgen E. - Säljare av bostadsrätt i Linköping

Fungerade väldigt bra.

Teodor T. - Säljare av bostadsrätt i Linköping

Fungerade utmärkt.

Agneta S. - Säljare av bostadsrätt i Linköping

Effektivt.

Monica B. - Säljare av bostadsrätt i Linköping

Skönt att lämna in en offert och bli kontaktad av mäklare istället för att ta kontakt med flera olika mäklare själv.

Evelina E. - Säljare av bostadsrätt i Linköping

Fungerade bra, engagerade mäklare som hörde av sig.

Christine G. - Säljare av bostadsrätt i Linköping

Det fungerade bra och fick flera mäklare som hörde av sig.

Helena K. - Säljare av bostadsrätt i Linköping

Utmärkt, snabba svar.

Per D. - Säljare av bostadsrätt i Linköping

Det gick väldigt snabbt o enkelt. Rekommenderar starkt samtidigt som jag kommer utnyttja mäklarofferter vid nästa gång.

Diana S. - Säljare av bostadsrätt i Linköping

Fungerade superbra, otroligt smidigt.

Pernilla S. - Säljare av radhus/parhus i Linköping

Mycket bra och enkel tjänst.

Rovan S. - Säljare av bostadsrätt i Linköping

Därför har tiotusentals bostadssäljare valt MäklarOfferter
Hitta bästa mäklaren Hitta bästa mäklaren

Genom att jämföra mäklare hittar du mäklaren som är bäst för dig.

Tjänsten är gratis Tjänsten är gratis

MäklarOfferter är helt gratis för dig som är bostadssäljare.

Få högre försäljningspris Få högre försäljningspris

Hitta mäklarna som får högst försäljningspris i ditt område.

Spara tid & pengar Spara tid & pengar

Du slipper leta mäklare själv & kan enkelt välja bästa erbjudandet.

Kvalitetssäkrade mäklare Kvalitetssäkrade mäklare

Alla mäklare på MäklarOfferter är kvalitetssäkrade genom FMI.

Inga förpliktelser Inga förpliktelser

Du är inte bunden att anlita någon av mäklarna som vi förmedlar.

Kvalitetssäkrade mäklare i Ljungsbro

MäklarOfferter samlar löpande in omdömen om mäklare för att du som bostadssäljare ska kunna känna dig trygg. MäklarOfferter kräver att mäklare som vill ansluta sig är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.

Jämför mäklare i Ljungsbro