Hur påverkar coronaviruset fritidshuspriserna?

Hur påverkar coronaviruset fritidshuspriserna?

Publicerat: 2020-03-25 10:13

Hur påverkar coronaviruset fritidshuspriserna?

Hur påverkar coronaviruset fritidshuspriserna? Upp tror Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, men Boverket och Hemnet är inte lika säkra.

fritidshus

Många på visningarna

Med anledning av coronaviruset spås intresset för att semestra i Sverige att öka, vilket troligtvis medför en ökad efterfrågan på fritidshus, enligt Marcus Svanberg, vd på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling (Länsfast).

I storstadsområdena har antalet besökare på Länsfasts visningar avmattats något, men runt om i landet är efterfrågan på fritidshus fortfarande stor med många besökare på visningarna.

Större utbud än vanligt

Trots att säsongen för fritidshus inte riktigt har kommit igång, så har betydligt fler fritidshus nu kommit ut på marknaden jämfört med samma period förra året, enligt Hemnet. Staffan Tell, talesperson för Hemnet menar dock att det är för tidigt att dra någon slutsats om vad det kan innebära.

Boverket mer avvaktande

Enligt Tor Borg, analytiker på Boverket, kommer människor i allmänhet att vara försiktiga med stora investeringar på kort sikt och efterfrågan på fritidshus kommer därför inte att öka.

Källa: https://www.affarsvarlden.se/bostad-fastighet/sa-kan-coronaepidemin-paverka-fritidshuspriserna-6991729

Ämnen: bostadspriser, corona / covid-19, spekulanter