Kommande försäljning & Snart till salu – Vad betyder det?
Hitta bästa mäklaren i ditt område Tjänsten är gratis Inga förpliktelser Spara tid & pengar Få högre försäljningspris

Kommande försäljning & Snart till salu – Vad betyder det?

Vad betyder kommande försäljning och snart till salu?

En bostad som finns under kommande försäljning eller snart till salu i en bostadsannons är inte till salu just nu men kommer eventuellt att bli det längre fram. Det är en marknadsföringsstrategi för att locka fler spekulanter till framtida visningar, men det finns än så länge inga undersökningar på att det skulle vara fördelaktigt för säljaren.

kommande snart till salu

När en bostad ligger under kommande försäljning i en bostadsannons betyder det att bostaden inte är till salu just nu men kommer att bli längre fram. Det kan till exempel bero på att säljaren till bostaden letar efter en ny bostad och när en ny bostad är funnen säljs bostaden som ligger som snart till salu. Mäklaren och säljaren väljer helt enkelt att påbörja marknadsföringen av bostaden i god tid för att locka många spekulanter till framtida visningar med en förhoppning om att få bra betalt för bostaden. Det är ett sätt att försöka skapa ett stort intresse för bostaden och hitta rätt spekulanter. För säljarens del kan det även ge tid att göra värdehöjande förändringar av bostaden för att öka värderingen. Vid en kommande försäljning kan säljaren välja att annonsera enbart på mäklarbyråns webbsida eller på både mäklarbyråns webbsida och hemnet.se. Säljaren kan även välja om annonsen ska visa utomhusbilder och/eller inomhusbilder samt hur mycket information om bostaden som ska finnas med. Ju mer information om bostaden som finns desto fler spekulanter brukar höra av sig. Att lägga ut en bostad under kommande försäljning ingår vanligtvis i mäklarfirmans vanliga arvode eller provision.

Olika mäklarbyråer kallar denna tjänst för olika saker. Svensk fastighetsförmedling använder begreppet Läge plus. Bjurfors kallar det På förhand. Fastighetsbyrån säger På gång, Skandiamäklarna Redo och Mäklarhuset Kommande bostäder till försäljning. Husman Hagberg skriver helt enkelt Kommande och Lundin fastighetsförmedling Snart till salu.

Tips!

Ska du sälja din bostad? Gör som tiotusentals bostadssäljare har gjort – hitta & jämför mäklare gratis på MäklarOfferter.se

Spekulant till en bostadsrätt eller ett hus som snart är till salu

Är du spekulant till en bostad som finns under kommande försäljningar ska du ta kontakt med mäklaren och visa ditt intresse. Då kommer mäklaren att kontakta dig när bostaden ligger ute till försäljning. Du kan också prova att lägga ett förhandsbud eller be om en förhandsvisning av bostaden. Till rätt köpeskilling kan säljaren vara intresserad att sälja bostaden tidigare är planerat. Tänk på att ha ett lånelöfte från banken så att du vet hur stort bolån du kan bli beviljad.

FAQ - Kommande försäljning & Snart till salu

Vad betyder kommande försäljning?

Det betyder att bostaden är förberedd inför en kommande försäljning men inte ligger ute till salu just nu.

Vad betyder snart till salu?

Att bostaden kommer att komma ut till försäljning någon gång i framtiden.