Hur många mäklare finns det i Sverige?
Hitta bästa mäklaren i ditt område Tjänsten är gratis Inga förpliktelser Spara tid & pengar Få högre försäljningspris

Hur många mäklare finns det i Sverige?

I Sverige finns det idag 7533 registrerade fastighetsmäklare och branschen är relativt jämnt fördelad mellan kvinnor och män. I den senaste undersökningen var 55% av mäklarna män och 45% av mäklarna kvinnor.

hur många mäklare finns det

Tidigare år har fördelningen varit betydligt mer ojämn. Under 50-talet fanns det totalt 622 mäklare varav 468 män och 155 kvinnor. De senaste åren har antalet registerade mäklare i Sverige legat runt 7500. Hur många som arbetar på din ort kan du också enkelt ta reda på här: Sök & hitta alla mäklare i Sverige.

Utvecklingen går framåt

Precis som många andra branscher går även utvecklingen inom mäklarbranschen framåt. Idag är mäklarbranschen relativt jämställd, även om det fortfarande är något fler män som registreras som mäklare. Sett till ålder är det största antalet mäklare födda under åren 1979 fram till 1988.

Tips!

Ska du sälja din bostad? Hitta och jämför mäklare gratis på MäklarOfferter.se

Att mäklaryrket är populärt råder det inga tvivel om. Varje år är det många som väljer att utbilda sig till mäklare. Dock kan yrket i sig vara tufft, att jobba kvällar och helger samt att arbeta med enbart provision som inkomst är verkligen inte för alla. Även om man kan välja att ta ett fastpris som mäklare är provision ändå det vanligaste.

En stor fördel för dig som ska sälja din bostad är just det stora urvalet av mäklare över hela landet. Du kan faktiskt hitta någon som är perfekt för dig och din försäljning. Med hjälp av MäklarOfferter kan du dessutom enkelt hitta och jämföra mäklare över hela landet. Vi kontrollerar att alla anslutna mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen och tar dessutom in omdömen om alla mäklare löpande.