Hur många mäklare finns det i Sverige?

Hur många mäklare finns det i Sverige?

I Sverige finns det gott om skickliga mäklare och faktum är att branschen är väldigt jämnt fördelad mellan kvinnor och män. I den senaste undersökningen visade statistik att det fanns 3939 manliga och 3320 kvinnliga mäklare.

hur många mäklare finns det

Tidigare år var fördelningen betydligt mer ojämn, exempelvis under 50-talet då 468 manliga mot 155 kvinnliga mäklare var registrerade. Under de senaste åren har det funnits ungefär 7000 registrerade mäklare i Sverige. Hur många som arbetar på din ort kan du också enkelt ta reda på här: Sök & hitta alla mäklare i Sverige.

Utvecklingen går framåt

Precis som många andra branscher går även utvecklingen inom mäklarbranschen för mäklare framåt. Idag är mäklarbranschen relativt jämställd, även om det fortfarande är något fler män som registreras som mäklare. Sett till ålder är det största antal mäklare födda under åren 1979 fram till 1988 och så har det sett ut under flera års tid.

Tips!

Ska du sälja din bostad? Hitta och jämför mäklare gratis på MäklarOfferter.se

Att mäklaryrket är populärt råder det inga tvivel om. Varje år är det många som väljer att utbilda sig till mäklare. Dock kan yrket i sig vara tufft, att jobba kvällar och helger samt att arbeta med enbart provision som inkomst är verkligen inte för alla. Även om man kan välja att ta ett fastpris som mäklare är provision ändå det vanligaste. En stor fördel för dig som ska sälja din bostad är just urvalet av mäklare över hela landet. Du kan faktiskt hitta någon som är perfekt för ditt objekt. Med hjälp från oss kan du dessutom enkelt sortera och jämföra mäklare över hela landet, vi kontrollerar även att mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen. Hos Fastighetsmäklarinspektionen kan du även se om mäklaren du är intresserad av skulle ha en anmälan mot sig eller klagomål registrerade.